Biologie

De belangrijkste onderwerpen zijn genetica, de cel, de voortplanting – vooral hormonen (FSH en LH) en mitose- en meioseproces. Je zal altijd minstens 1 vraag krijgen over celorganellen en het delingsproces van de cel. Ook 1 of meer vraagstukken van genetica. Soms ook eens een vraag over darwinisme.
Belangrijk bij biologie is dat je de leerstof vooraf echt grondig doorneemt. Het gaat hier meestal over theorievragen en niet over oefeningen. Zorg dat je de leerstof uit het 5e en 6e middelbaar bijhoudt en opnieuw bekijkt. Voor biologie heb je geen formularium, dus je moet echt zorgen dat je alles goed kent.
Zelf heb ik het boek BiosKoop 5/6 gebruikt.

Biologie opgaves (1997)

Biologie opgaves (2000)

Biologie opgaves (2001)


Biologie opgaves (juli en augustus 2002)


Biologie opgaves (jaartal onbekend)

Biologie opgaves (1 juli 2008)

Biologie opgaves (augustus 2008)

Biologie opgaves (juli 2009)

augustus 2009 (onbewerkt)

juli 2010 (onbewerkt)

Biologie opgaves (augustus 2010)

Biologie opgaves (juli 2011)

Biologie opgaves (augustus 2011)

Biologie opgaves (juli 2012, voorlopige versie!)

De vragen van 2007 vind je terug op de officiële website.

Antwoorden biologie (1997, 2000, 2001, 2002 en jaartal onbekend)

Voor samenvattingen van het handboek BiosKoop: klik

Nog een paar meerkeuzevraagjes: klik

Voor wie nog wat extra oefeningen wil: het is ook nuttig om de Biologie-olympiades eens te bekijken. Vragen daarvan vind je hier.

De vragen die op deze site aangeboden worden, werden verzameld aan de hand van de examenvragen zelf, en uit navraag bij deelnemers aan eerder afgelegde examens. De meeste teksten op deze site werden zelf getypt aan de hand van deze vragen, sommige teksten werden eerder gepost op voor iedereen toegankelijke forums. De auteur van deze - op forums geposte - teksten is niet gekend, evenals de auteurs van de examenvragen. In geen geval wensen wij auteursrechten te claimen voor deze vragen. Hetgeen op deze site aangeboden wordt is enkel een compilatie van verschillende vragenlijsten. Op de vragen zelf kunnen wij uiteraard geen auteursrechten inroepen. Bij twijfel kan u mij contacteren via e-mail.