Zondag 12 november vond het universitair kampioenschap 2000 plaats. In de Warande in Wetteren werden de weinige aanwezigen vergast op een aangename wedstrijd. Het leek meer op een gezellig onderonsje, maar de aanwezigen hoorde je niet klagen. De organisatie was perfect in orde, en er was een broodjesmaaltijd en 's avonds een buffet voorzien.  Zij die er niet bij waren hadden dus absoluut ongelijk!

De wedstrijd dan. In drie teamwedstrijden werd het kampioenschap beslecht. De eerste ronde eindigde op een gelijkspel, en ook na de tweede ronde lagen de scores ontzettend dicht bij elkaar. Het was dus de derde sessie die uitsluitsel moest geven.  Pittige giften maakten plots wel het verschil, en zo werden de winnaars gekend. Ook al werd het kampioenschap uiteindelijk op enkele giften beslist, Daniel en Steve De Roos wonnen zeer verdienstelijk, en mogen dus nu de titel van Belgisch universitair kampioen op zak steken. Zilver ging naar Serge Jacobs en Kevin Peeters.

Hier de uitslag:

1. De Roos - De Roos
2. Jacobs - Peeters
3. Cornelis - De Donder
4. Amsel - Venesoen

Nogmaals een dikke pluim voor de organisatie en de zeer toffe dag. En een oproep aan alle juniors (universitairen): zorg ervoor dat je volgend jaar vrij bent, en kom meespelen op een van de plezantste kampioenschappen die er zijn!

Tot volgend jaar! 

ONDER CONSTRUCTIE
Laatste update: 20 april 2001