BMB PAAL [Inters Open] - 25 AUGUSTUS '13
Tijdtraining: Amper 18 Inters vonden hun weg naar de prachtige omloop in Paal. Nick Triest was een fractie sneller dan Jeremy Delince en pakte de pole met een verschil van 0.041! Jilani Cambre was goed voor een sterke derde chrono voor Salaets, Van Stippen en Van Daele. Steven Van Dun is geen uitblinker in het rijden tegen de klok en dat bracht hem in Paal op een 15e plek.

Reeks 1: Marvin Van Daele had de beste reactie en snelde meteen naar de eerste plaats. Ook Delince en Cambre hadden hun start niet gemist en dat konden we ook zeggen van Steven Van Dun die als 6e afdraaide. Echter verliep de reeks voor Van Dun niet naar behoren. De Weeldenaar sukkelt met ontstoken blaren op de handen wat vaak een wedstrijd tegen zichzelf in de wedstrijd oplevert. Hij zakt snel naar 12e plaats, kan nog even oprukken naar de 11e positie maar moet uiteindelijk aan de finish genoegen nemen met de 13e notering. De wedstrijd aan de kop werd snel naar de hand gezet van Delince die Van Daele in de tweede ronde naar P2 verwees. Delince controleerde makkelijk de wedstrijd en reed met een ruime voorsprong als eerste over de finish voor Nick Triest die in de laatste ronde Van Daele nog wist te passeren.

Reeks 2: Steven Engelen nam ietwat verrassend de beste start maar moest snel Delince laten voorgaan. Delince zou opnieuw makkelijk naar de zege rijden. Van Daele kon halfweg wedstrijd de tweede plaats afsnoepen van Boot, maar moest in de slotfase rekening houden met een oprukkende Triest. Triest kende een slechte start, maar zat in de derde ronde al op de vierde plaats achter Van Daele. De kloof werd naar het einde toe wel dichtgereden, maar nu liet Van Daele zijn tweede plaats niet meer ontfutselen. Van Daele op 2 en Triest op 3. Steven Van Dun startte als 12e maar zag in de eerste ronde Foguenne en Triest passeren. Even kon hij weer opklimmen naar de twaalfde plaats na een foutje van Truyts, maar die passeerde hem meteen weer en zo reed Steven de wedstrijd uit op de 13e plaats.
 
BMB PAAL [Nationalen Open] - 25 AUGUSTUS '13
Tijdtraining: Op het circuit waar Tom Van Loon in zowel VLM als BMB mooie successen behaalde, zette hij 's morgens de 7e tijd neer. Het was lang geleden dat de Weeldenaar zich nog eens bij de beste 10 wist te scharen, maar dat had ook veel te maken met een omloop naar zijn hand. De snelste tijd kwam op naam van Joachim Walckiers voor Blom en Cremers.

Reeks 1: Het waren Ghaye, Coemans en Cremers die de beste start hadden gemaakt en ook Tom Van Loon zat mooi vooraan gepositioneerd. Echter verloor hij in de eerste ronde heel wat plaatsen waardoor hij na de eerste ronde pas als 18e doorkwam. Tom kon gedurende de reeks een aantal plaatsen goedmaken en wist ondanks zijn beperkte fysieke paraatheid toch nog als 13e te finishen. Vooraan had Walckiers drie ronden voor het einde de leiding overgenomen van Coemans om die niet meer af te staan. Coemans werd tweede en hield Sillien een handvol seconden achter zich.

Reeks 2: Tom Van Loon kwam niet meer aan de start. Hij zag langs de zijlijn Coemans, Walckiers, Nuydens en Cremers een goede start nemen. Coemans kon tot aan de laatste ronde Maarten Cremers achter zich houden, maar dan vond Cremers het gaatje om te passeren. Cremers zegevierde voor Coemans en Ghaye.
 
BMB KEIHEUVEL [Inters Open] - 11 AUGUSTUS '13
Tijdtraining: Jeffrey Herlings maakte meteen duidelijk dat hij naar de Keiheuvel was gekomen om te winnen. Hij zette de snelste tijd neer voor Kevin Strijbos en Ken De Dycker. Nick Triest liet een heel mooie 4e tijd optekenen en was daarme sneller dan Van Horebeek, Petrov, Leok en Ramon. Steven Van Dun reed 7 ronden op de Keiheuvel waarin zijn derde lap uiteindelijk de snelste bleek te zijn. Hij klokte af als 26e.

Qualifying Heat: In deze reeks over 15 minuten plus 1 ronde controleerde Strijbos de ganse reeks. Hij bleef Herlings nipt voor maar beiden hadden wel een ruime voorsprong op De Dycker. Steven Van Dun startte als 26e en schoof enkele plaatsen op naar P23. Enkel de Fransman Fevbre kon nog passeren en zo sloot Van Dun af als 24e.

Reeks 1: Het was Kevin Strijbos die de linke eerste bocht het best overleefde. Strijbos had Nicholls, Herlings, De Reuver en De Dycker als naaste belagers. Herlings ging meteen voorbij Nicholls en ging op zoek naar de leider. Toch wist Strijbos de kersverse wereldkampioen MX2 aanvankelijk goed af te houden, maar halfweg wedstrijd ging Herlings erop en erover en stond de eerste plaats niet meer af. Even leek het erop dat KKD ook Strijbos zou gaan bedreigen, maar Kevin kon de tweede plaats makkelijk vasthouden. Steven Van Dun kwam goed uit de eerste bochten en zat mooi middenin het pak op de 16e plaats. Maar met kleppers als Triest, Van Horebeek, Simpson en Roelants achter zich, was het moeilijk om deze positie te behouden. Steven zag hen voorbij vliegen en reed daarna constante rondjes op de 21e plaats, meteen zijn einduitslag.

Reeks 2: Opnieuw zaten Herlings en Strijbos meteen op het voorplan, met dit verschil dat Herlings de leiding in handen had en Strijbos geen enkele kans liet. Herlings won dan ook vlotjes voor de Suzuki rijder. Achter dit duo leek Shaun Simpson lange tijd af te stekenen op de derde plaats, maar Ken De Dycker stak daar in de laatste ronde nog een stokje voor. Ken was gestart als 8e en zag pas in de slotfase het ideale moment om een succesvolle aanval in te zetten op de derde plaats. Zodoende werd Simpson vierde voor Petrov en Roelants. Steven Van Dun startte ditmaal op de 20e plaats en moest snel een paar posities inleveren. Toch kon de Weeldenaar dankzij constante tijden weer opklimmen van de 23e naar de 18e plaats. Enkel Febvre wist in de laatste ronde nog langszij te komen en zo werd Van Dun 19e.
 
VLM BETEKOM [Inters Open] - 04 AUGUSTUS '13
Tijdtraining: Er waren weer heel wat Inters afgezakt naar de Balenberg in Betekom. Sven Breugelmans klokte de beste tijd van 46 piloten. Hij was net een seconde sneller dan Mike Vanderstraeten. Kenny Janssens gaf nog een extra seconde toe op de polesitter en bleef Cools, De Beuckelaer, R Nijs, A Nijs, Van Daele, Pauwels en Dierckx voor. Steven Van Dun was 6 seconden trager dan Breugelmans wat een 20e plaats opleverde.

Reeks 1: De hele meute dook de eerste bocht in en het was trainingssnelste Breugelmans die het commando voerde. Ook Ricky Nijs, Kenny Janssens en Marvin Van Daele hadden hun start niet gemist. Dat was wel het geval voor Steven Van Dun. Hij dook rond de 30e plaats de eerste hindernissen in en alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam de Weeldenaar nog ten val. Als 46e, allerlaatste dus, hervatte hij de eerste reeks. Elke ronde klom hij twee plaatsen op en zo kon hij uiteindelijk nog beslag leggen op de 28e plaats. Vooraan was Nijs niet opgewassen tegen Breugelmans, Janssens en Van Daele die elkaar niet veel toegaven. Toch bleven de posities bevroren tot aan de eindmeet en zagen we Breugelmans zegevieren met Janssens op zijn achterwiel en vlak daarna Van Daele.

Reeks 2: De smaakmakers van de eerste reeks gaven ook de tweede reeks kleur. Opnieuw was Breugelmans als beste gestart en leek hij de zege weer voor zich op te eisen, maar daar ging Van Daele niet mee akkoord. Marvin zette in de eerste ronde Janssens als opzij en ging dan in duel met Breugelmans. In de 5e ronde vond Marvin het welletjes en nam de koppositie over. Hij hield het tempo strak tot aan de meet en won met een voorsprong van 25 sec op Breugelmans die op zijn beurt Janssens kon afschudden. We zagen ook een sterke wedstrijd van Steven Van Dun, die ondanks een slechte start een goede inhaalrace uit zijn mouw schudde! De Honda piloot mistte opnieuw zijn start en bengelde na 100m rond de 30e plaats. Toch wist hij in de eerste ronde al op te klimmen naar de 23e positie. Niet veel later reed hij al ruim in de top-20 en in de vierde ronde vond hij de aansluiting bij Bijnens en Wouters op P16. In de zesde ronde zag Steven het ideale moment om beiden te passeren en kon hij op zoek naar het groepje met Grobben, Verbruggen, Schoepen en Dierckx die voor de tiende plek streden. Steven vond wel de aansluiting maar kon jammer genoeg geen positie meer winnen en finishte als 14e.
 
VLM PULDERBOS [Inters Open] - 28 JULI '13
Reeks 1: Breugelmans, Janssens en Cuyvers namen de beste start op het circuit langs de E34 in Pulderbos. Breugelmans kon de hele manche zijn eerste plaats vasthouden en won voor Kenny Janssens die nooit veel moest toegeven. Mike Vanderstraeten werd mooi derde nadat hij startte op de 8e stek. Ook Steven Van Dun reed een goede eerste reeks. Als 6e gestart kon hij even opklimmen naar de 5e plaats, maar moest Vanderstraeten in de vierde ronde laten voorgaan, zodat hij opnieuw op de 6e plaats belandde. Met Jelle Grade in zijn kielzog wist hij toch mooi de zesde plaats vast te houden tot aan de meet!

Reeks 2: Ook deze reeks kon Sven Breugelmans op zijn naam schrijven met een start-finish zege, maar alle aandacht ging toch wel uit naar de indrukwekkende inhaalreeks van Mike Vanderstraeten. Na een gemiste start begon Mike zijn opmars op de 17e plaats om na 5 ronden al op de vierde plaats te belanden. Daarna waren de kloven iets groter maar toch wist hij in de resterende rondes Janssens en Verheyen nog te passeren om zo als tweede te eindigen. Verheyen werd zodoende als 3e afgevlagd voor Janssens en Cools. Steven Van Dun deed opnieuw mee vooraan en lag in duel met Geurts voor de zesde plaats, maar helaas moest de Honda piloot in de laatste ronden het tempo laten zakken owv een handblessure. Hij werd nog als 17e geklasseerd.
 
OPEN VLAAMS KAMPIOENSCHAP TESSENDERLO [Inters Open] - 07 JULI '13
Tijdtraining: 27 Inters dienden zich aan voor de tijdtraining van het Open Vlaams Kampioenschap in Tessenderlo. Jeremy Delince was in deze sterk bezette reeks ruim sneller dan Andy Truyts die op de tweede plaats bijna 3 seconden moest toegeven. Jilani Cambre klokte de derde tijd voor Van Daele, Vanderstraeten, Cools, Nijs, Collet en Van Nooten. Steven Van Dun zette de 21e tijd neer, maar was slechts anderhalve seconde trager dan de 10e.

Reeks 1: Door een valpartij bij de eerste start kregen we een herstart waarbij Marvin Van Daele meteen het heft in handen nam. Ook goed gestart waren Collet, Delince, Salaets, Cools en Vanderstraeten. Collet weerde zich sterk op de tweede plaats maar moest zich weren tegen Delince en Vanderstraeten die op de plaatsen 3 en 4 de druk opvoerden. In de derde ronde konden beiden Collet passeren en richtten nu hun pijlen op de koppositie van Van Daele. Die had al een kleine kloof kunnen slaan, maar lang kon hij zijn eerste positie niet in handen houden. Twee ronden later verloor hij twee plaatsen. Als een tandem vochten Delince en Vanderstraeten nu om de leiding. Vanderstraeten probeerde wel maar uiteindelijk bleek Delince net iets te sterk. Vanderstraeten finishte tweede voor Marvin Van Daele die makkelijk zijn derde plaats kon behouden. Steven Van Dun reed een sterke eerste reeks. Hij startte als 10e en kon in de eerste ronde een plaats goedmaken door de opgave van David Cools. Hij zat meteen in een goed tempo, behield de 9e positie een aantal ronden en won in de vierde ronde nog een plek door Bram Schoepen te passeren. In de zesde ronde boekte Van Dun nog een plaatsje winst en zo kon hij op zoek gaan naar de 6e positie van Jurgen Van Nooten. Die was achter te ver uit het vizier waardoor Steven knap als 7e finishte, al moest hij in de slotronde alle zeilen bijzetten voor de aanstormende Scheynen.

Reeks 2: Van de 27 Inters die 's morgens deelnamen aan de training, gingen er slechts 20 van start in de tweede reeks. Snelstarter van dienst was opnieuw Marvin Van Daele met Salaets, Vanderstraeten, Collet en Delince als dichtste achtervolgers. Ook Steven Van Dun kende weer een goede start als 9e en ging snel voorbij Engelen naar P8. Jammer genoeg moest de Weeldenaar in de 5e ronden de strijd staken nadat hij uit vitesse schoot na een sprong en in de koorden belandde. Steven verloor heel veel tijd en zocht het rennerspark op. In diezelfde vijfde ronde had Vanderstraeten de leiding overgenomen van Marvin Van Daele. Beide kemphanen zorgden voor een superspannende slotfase die zéér nipt werd gewonnen door Mike Vanderstraeten. Met slechts 0.5 seconden liet hij Van Daele achter zich. Een halve minuut later werd Delince derde die Salaets en Collet voorging.
 
BMB LOMMEL [Inters Open] - 30 JUNI '13
Training: Met Marc De Reuver aan de start van deze National was op voorhand al quasi zeker dat hij de toptijd zou neerzetten in de tijdtraining. De Nederlander ontgoochelde niet en klokte ruim de snelste tijd. Hij was 1.7 sneller dan Delince en 2.1 sneller dan Wouts. Daarna gaapte al een kloof van meer dan 4 seconden over één ronde. Steven Van Dun zette zijn Honda op plaats 17.

Reeks 1: Marc De Reuver won deze reeks voor Jeremy Delince en Kevin Wouts. Steven Van Dun startte als 13e maar deze positie gaf hem echter geen geluk. De Weeldenaar ging in de fout in de tweede ronde en zakte terug naar de 20e plaats. Hij kon meteen Renkens en Sujatta terug passeren maar ging 3 ronden later opnieuw in de fout. Hierdoor finishte hij op de 21e plek.

Reeks 2: Marvin Van Daele nam ditmaal de bende op sleeptouw maar werd in de tweede ronde van de leiding verdrongen door De Reuver. Marc zou de leiding niet meer afstaan, maar moest het tempo strak houden aangezien Van Daele en Delince in zijn spoor bleven. Delince zou vooraan nog wegvallen waardoor Van Beveren de derde plaats kon overnemen. De Reuver won dus voor Van Daele en Van Beveren. Steven Van Dun kende een heel goede start (zesde) maar was niet bij machte om die positie te verdedigen. Steven zakte steeds verder weg in de reeks en gaf op in de 6e ronde.
 
BMB KESTER [Inters Open] - 02 JUNI '13
Training: Ken De Dycker was op de Kesterheide de allersnelste in de tijdstraining. Keeno zette een tijd neer van 2:12.319 en was daarmee ruim 2 seconden sneller dan Jeremy Van Horebeek. Van Horebeek liet op zijn beurt Delince, Simpson en Guarneri vlot achter zich. Steven Van Dun klokte in het sterke deelnemersveld de 38e tijd.

Qualifying Heat: Hoewel Van Horebeek de leiding snel in handen nam, was al snel duidelijk dat er op De Dycker geen maat stond. De lange KTM piloot kende geen beste start, maar kliefde in zijn gekende stijl door het deelnemersveld. De Dycker kwam na 1 ronde door als 16e maar kon in 6 ronden oprukken naar de tweede plaats. Van Horebeek had geen antwoord op de snelheid van Ken en moest de leiding overlaten in de 7e ronde. Zo won De Dycker voor Van Horebeek en Bobryshev. Steven Van Dun kende een minder goede start en noteerde we als 37e na ronde 1. De Weeldenaar kon oprukken naar de 33e plaats maar maakte dan een foutje waardoor hij enkele plaatsen verloor. In de slotronde kon hij Van Nooten nog passeren nadat die in de fout was gegaan en zo werd hij finaal 35e in deze kwalificatiereeks.

Reeks 1: Van Horebeek kende opnieuw een goede start en met Roelants, Bobryshev en Ken De Dycker in de buurt leek een leuke reeks in het verschiet. Dat was echter buiten KDD gerekend die vanaf de derde ronde de koppositie overnam en die niet meer afstond. Op een kleine afstand reed Van Horebeek opnieuw een sterke reeks want hij werd op geen enkel moment bedreigd door Bobryshev die als derde finishte. Keeno won met 10 sec bonus op Van Horebeek die op zijn beurt 21 seconden voor Bobryshev over de meet kwam. Steven Van Dun reed in de beginfase rond de 37e positie maar kon gaandeweg toch enkele plaatsen opklimmen. Na 8 ronden reed de Honda piloot in 29e stelling. Enkel Green kon hem nog passeren en zo werd Steven de eerste reeks als 30e afgevlagd.

Reeks 2: Geen verrassing, want ook deze keer nam Van Horebeek de bende op sleeptouw. Jake Nicholls volgde op twee voor Guarneri, De Dycker en Steve Ramon. De Dycker kon vrij snel Nicholls en Guarneri passeren, maar had toch iets meer moeite om Van Horebeek van de leiding te verdringen. Toch kon Ken in de 7e ronde de koppositie overnemen maar The Jerre bleef heel dicht in de buurt van de KTM piloot. Zo kreeg de toeschouwers iets meer animo dan de eerste reeks. De Dycker bleef echter wel aan de leiding en was vandaag foutloos. Hij won met 3 sec voorsprong op Van Horebeek. Guarneri werd derde al scheelde dat slechts een bandennop met Simpson. Steven Van Dun startte als 34e maar kon geen plaatsen meer goedmaken.
 
BMB KESTER [Nationalen MX1-MX3] - 02 JUNI '13
Tijdtraining: Donny Schmidt kende een ideaal rondje op de Kesterheide want hij zette een tijd neer die 4 seconden sneller was dan de tweede snelste, Tom Cuyvers. Van Meer, Ghaye en Foucart volgden op ruime achterstand van de trainingssnelste. Ook Tom Van Loon was present bij de Nationalen MX1 en deed het rustig aan met een 32e tijd als gevolg.

Eerste reeks: Didier Ghaye kon vanaf de tweede ronde de leiding in handen nemen en hij diepte ronde na ronde de kloof verder uit. Hoewel ook Maarten Cremers goed voor de dag kwam, moest hij eenmaal in tweede positie, toezien hoe de vogel al was gaan vliegen. Ghaye won vlot voor Cremers en Jelle Wijns die een goede start beloond zag met een podiumplaats. Tom Van Loon deed het best goed voor zijn doen. Na een goede start zakte hij eventjes weg van de 8e naar de 10e plaats, maar puur op constante kon hij opklimmen naar de 7e plek. Jammer dat de fysiek in geen velde meer te bespeuren is bij de Weeldenaar en zo kwam de man met de hamer nog langs. Walckiers en Coemans profiteerden en verwezen Tom alsnog naar de 9e plaats.

Tweede reeks: In de tweede reeks was er minder succes weggelegd voor Van Loon. Na een slechte start jaagde hij zich door het veld en won hij een tiental plaatsen. Na 4 ronden reed hij al in 19e stelling, maar daarna gaf Tom op. Meer succes was er deze keer voor Maarten Cremers al kon hij de manche maar zeer nipt winnen. Ghaye had na een slechte start zijn zinnen gezet op de eindoverwinning maar kwam aan de finish slechts 0.7 tekort om de reeks- én de eindzege binnen te halen. Cremers won dus met het kleinste verschil voor Ghaye. Tom Cuyvers werd 3e op ruime achterstand.
 
BMB AXEL [Inters Open] - 20 MEI '13
Tijdtraining: Met de afgelasting van de VLM Pinkstertrofee vonden een aantal Inters hun weg naar Axel. Zo ook Steven Van Dun. In de Nederlandse zandbak klokte hij de 24e tijd. De snelste tijd kwam op naam van Kevin Wouts. Hij was een hlave seconde sneller dan Nick Triest. Marvin Van Daele, Kevin Fors en Jeffrey Dewulf maakten de top-5 vol.

Eerste reeks: Marvin Van Daele, Kevin Wouts en Jeffrey Dewulf namen de beste start. Het ging echter mis tussen Van Daele en Wouts waardoor Van Daele heel wat plaatsen verloor en Wouts zelfs het rennerspark moest opzoeken. Daarvan profiteerde Dewulf optimaal. Hij nam de leiding in handen en stond die niet meer af. Dewulf had aan de finish een ruime voorsprong op Salaets en Fors. Marvin Van Daele schudde nog een mooie remonte uit zijn mouw en zette een 12e plaats om in een vierde. Steven Van Dun startte op de twintigste plaats en had snel af te rekenen met een defecte bril. Inhalen werd daardoor lastig, maar toch kon de Weeldenaar nog een aantal posities opschuiven. Steven bleef aan de finish nipt Nijs voor en werd mooi 13e.

Tweede reeks: Steven Van Dun nam geen al te beste start en kwam in het geharrewar ten val. Hij kon zonder averij hervatten en kon een tiental piloten passeren voor de finishvlag viel. Van Dun finishte, ook deze keer zonder bril, nog als 15e. De tweede reeks werd tot iets over halfweg wedstrijd gekleurd door Kevin Wouts en Jeffrey Dewulf. Ze gaven elkaar geen duimbreedte toe en bestookten elkaar voortdurend. Maar dan kwam een minder goed gestartte Van Daele zich vooraan moeien. Hij verwees eerst Dewulf naar de derde plaats en kon in de 10e ronde de leiding overnemen van Wouts. Van Daele won verdiend voor Wouts en Salaets die in de voorlaatste ronde Dewulf nog naar P4 verwees. Hierdoor zag Dewulf ook de eindoverwinning aan zijn neus voorbijgaan die nu werd opgeëist door Van Daele.
 
BMB DURLER [Inters Open] - 12 MEI '13
Tijdtraining: Steven Van Dun zette in Dürler de 19e tijd neer in de tijdtraining. De snelste man op de knappe omloop was Damon Graulus. Hij was bijna een seconde sneller dan Nick Triest. Ook Fors en Ghysels zaten op P3 en P4 niet ver van Triests tijd verwijderd. Marvin Van Daele gaf op de vijfde plaats toch als 3.2 seconden toe.

Eerste reeks: Hoewel hij 's morgens niet aan de toptijd van Graulus geraakte, zat de racepace van Marvin Van Daele wel heel goed in de eerste reeks. Marvin nam de kopstart en kon de eerste plaats behouden tot aan de finish hoewel Damon Graulus nooit veraf was. Van Daele won met 5 sec bonus op Graulus. Triest werd 3e. Steven Van Dun startte als negentiende en behield deze notering tot aan de finish.

Tweede reeks: Marvin Van Daele zette zijn zege van de eerste reeks nog meer glans bij door ook de tweede reeks te winnen. Hij deed dat met een knappe start-finish zege! Kevin Fors en Nick Triest startten beiden rond de 10e plaats en reden een goede inhaalrace. Ze werden 2e en derde op een dikke 10 sec van de winnaar. Steven Van Dun ging niet van start.
 
BMB DURLER [Nationalen MX1-MX3] - 12 MEI '13
Tijdtraining: Joni Coemans klokte in de training de snelste tijd. Hij zette een 2:33.943 op de tabellen en was daarmee 2.4 sneller dan Minique. Tom Van Loon, voor het eerst als piloot aanwezig dit jaar, zette de 11e tijd neer. Hij was 5.115 langzamer dan Coemans.

Eerste reeks: Laurent Lacasse won de eerste manche nadat hij in de eerste ronde de leiding kon overnemen van kopstarter Donny Schmidt. Lacasse moest wel knokken voor zijn zege want hoewel hij elke ronde aan de leiding reed, bleef Schmidt van heel kortbij volgen. Hij zou op 2 sec finishen. Cremers, gestart als 5e, werd derde. Tom Van Loon kende een slechte start. Vanuit 27e stelling rukte hij op naar de 20e positie om uiteindelijk als 21e over de meet te komen.

Tweede reeks: Tom Van Loon zette de tweede reeks niet meer aan. Hij zag langs de zijlijn Minique de beste start nemen voor Donny Schmidt. Schimdt zette in de derde ronde een succesvolle aanval in op de leider. Hij won vlotjes voor Minique en Frank.
 
ONK VALKENSWAARD [Inters MX3] - 05 MEI '13
Tijdtraining: 41 piloten dienden zich aan voor de kwalificatietraining van het ONK MX3 in Valkenswaard. Op het Eurocircuit was Stijn Blom duidelijk de snelste. Hij was met een tijd van 1:59.721 de enige rijder die onder de twee minuten kon blijven. Maurice Klijn klokte de tweede tijd op 1.219. Maikel Swanenberg, onlangs nog winnaar van de 4 uurs Enduro in Valkenswaard was net iets trager dan Klijn en zette een derde tijd op de tabellen. Steven Van Dun staat niet gekend om zijn knaltijden over 1 ronde, maar wist zich toch bij de beste 10 te scharen. Op P10 was hij 5.008 trager dan Blom.

Eerste reeks: Jarno Verhorevoort nam de hele meute op sleeptouw na de eerste bocht met Klijn, Reijnders, Swanenberg en Blom meteen achter zich. Steven Van Dun zat iets verderop op de 10e plek. Verhorevoort moest meteen de leiding afstaan aan Klijn en ook Swanenberg ging meteen voorbij Jarno. Na drie ronden had Klijn zijn handen meer dan vol met Swanenberg die hem dan ook de leiding afsnoepte. Klijn bleef wel in het spoor maar Swanenberg behield zijn 'cool' en reed naar de reekszege. Klijn zag ook nog trainingssnelste Blom passeren, maar Blom kon Swanenberg niet meer bedreigen en finishte op een kleine 10 sec als tweede voor Klijn. Steven Van Dun reed een goede reeks en klom snel op naar de 7e plaats. Hij lag lange tijd in gevecht met Nijkamp die hij mooi kon passeren in de 10e ronde. Daarna trok Van Dun nog in de aanval op kopstarter Verhorevoort, maar de kloof was te groot om nog te overbruggen. Steven finishte knap als 6e.

Tweede reeks: De winnaar van de eerste reeks, Swanenberg, nam de beste start. Maar ook Reijnders, Verhorevoort, Blom, Nijkamps en Steven Van Dun hadden hun start niet gemist. Steven maakte meteen een plaatsje goed en zat nu op het achterwiel van Verhorevoort op plaats 5. Blom was ondertussen naar de tweede plaats opgerukt. Zo lagen de posities na twee ronden als vast voor de top-5, hoewel ze aardig dicht bij elkaar bleven. Swanenberg won met 7sec voorsprong op Blom, voor Reijnders, Verhorevoort en Steven Van Dun, die slechts 16 sec moest toegeven op de winnaar.
 
4U ENDURO VALKENSWAARD [Inters] - 01 MEI '13
Zondag 21 april namen Tom Van Loon en Nicola Stampaert deel aan de 4 uurs Enduro van Valkenswaard. Op het parcours op, rond en langs het GP-circuit hadden beiden lange tijd uitzicht op een top-5 notering, maar die werd naar het einde van de tweede reeks helaas teniet gedaan.

Reeks 1: Het was mooi begonnen voor het KTM duo want Tom Van Loon had ondanks een minder gunstige startpositie toch veel plaatsen kunnen goedmaken in de eerste ronde van de eerste reeks over 2 uren. Hoewel hij Mikael Swanenberg voorbij zag knallen en resoluut naar een klinkende reekszege zag rijden aan de zijde van Johnny Bosmans, rukte Tom op naar de 5e plaats. Door de wissel na 45 min verloren ze een plaats maar Stampaert ging op hetzelfde elan verder en na nog wat wissels konden ze mooi als vierde over de meet bollen.

Reeks 2: Ook in de tweede reeks, nu met Nicola als starter, zat het duo Van Loon/Stampaert mooi in de top-8. Het tempo werd goed strak gehouden waardoor het team na 10 ronden op de 5e plaats werd genoteerd. Maar helaas ging het toen mis bij Van Loon die plots zijn band naast de velg zag lopen... Einde oefening meteen voor Van Loon/Stampaert. Jammer genoeg leverde deze niet-finish heel wat 'negatieve punten' op, waardoor hun 4e plaats in de eerste reeks weinig opleverde. In het klassement resulteerde dat in een vertekende 55e plaats. De Enduro werd gewonnen door Swanenberg/Bosmans die beide reeksen op hun naam schreven.
 
VLM HELCHTEREN [Inters Open] - 28 APRIL '13
Training: Steven Van Dun zette vanmorgen de 13e tijd (+5.102) op de tabellen bij de Inters Open. De snelste tijd in Helchteren kwam op naam van Wesley Verheyen. Hij was een seconde sneller dan David Cools. Jurgen Van Nooten klokte de derde tijd voor Sven Breugelmans en Eric Foguenne.

Reeks 1: Wesley Verheyen schoot als het beste uit de startblokken met in zijn zog Mike Vanderstraeten. Lang bleef Verheyen echter niet aan de leiding rijden want na een val werd hij terug verwezen naar de 5e plaats. Nog wat later verdween de kopstarter helemaal uit de wedstrijd. Mike Vanderstraeten verging het veel beter. Nadat hij de leiding had overgenomen kon hij gecontroleerd naar de reekszege rijden. Eric Foguenne was niet bij machte om de leider op enige manier te bedreigen en werd tweede voor Kenny Janssens. Janssens bleef net uit de greep van Breugelmans, die net als Cools een minder goede start kende. Zij werden 4e en 5e. Ook Steven Van Dun reed een sterke reeks. Hij startte als twaalfde, moest dan Breugelmans en Cools laten voorbij gaan, maar kon het tempo toch een tijdje volgen. Hierdoor kon hij in de 6e ronde oprukken naar de achtste plaats. Hoewel hij de kloof naar Wouters nog probeerde te dichten, kwam hij aan de finish een kleine seconde te kort. Steven finishte als 8e.

Reeks 2: Ook nu was de kopstart weggelegd voor Wesley Verheyen voor Sven Breugelmans, Kenny Janssens en Steven Van Dun. Echter voor Steven ging het mis in de tweede bocht. Hij schoot door de wal en belandde in de touwen. De Weeldenaar kreeg de touwen niet meteen uit zijn wiel en kon net voor de koplopers opnieuw vertrekken. Toch reed Steven zich nog van de 44e naar de 28e plaats. Aan de kop moest Verheyen in de vierde ronde de leiding overlaten aan Breugelmans. Maar lang reed de voormalige wereldkampioen niet aan de leiding. Eén ronde later kon Vanderstraeten hem passeren en bouwde in het verdere verloop zijn voorsprong verder uit. Vanderstraeten scoorde dus een knappe dubbele reekszege en liet in heat 2 Breugelmans op een dikke 10 sec acher zich. Foguenne, Verheyen en Cools zaten daar niet zo ver achter en vervolledigden de top-5.
 
VLM LOMMEL [Inters Open] - 21 APRIL '13
Training: Een indrukwekkend aantal piloten, maar liefst 63, begonnen vanmorgen aan de tijdtraining van de BK proef in Lommel. Youthstream kan hiervan duidelijk nog wat van leren! Het was Nick Triest die iedereen ruim achter zich liet. Met een rondje van 1:52.508 was hij maar liefst anderhalve seconde sneller dan Jens Poppe. Ook Salaets, Van Daele en Vanderstraeten lieten een goed tempo optekenen op de Heeserbergen. Steven Van Dun was niet tevreden over zijn training en krijgt zijn vering maar niet op punt gesteld. Hij zette een 29e tijd op de klokken.

Reeks 1: Marvin Van Daele nam de beste start op de loodzware omloop van Lommel. Samen met Jelle Grade duelleerde hij in de eerste rondes voor de eerste plaats. Nick Triest, snelste in de tijdtraining, stelde in de derde ronde echter orde op zaken en bouwde daarna gestaag zijn voorsprong uit. Marvin Van Daele kon reekswinnaar Triest niet veel in de weg liggen en werd op ruime achterstand tweede. Eric Foguenne werd ietswat verrassend derde voor Kirstof Salaets en Mike Vanderstraeten. Steven Van Dun startte net buiten de top-10, zakte even weg naar de 16e plaats, maar kwam als 14e over de finish in dit sterke deelnemersveld.

Reeks 2: Nick Triest wist ook de tweede reeks op zijn naam te schrijven. Het liep echter niet van een leien dakje want na een mindere start moest Triest vanuit 9e stelling zijn remonte inzetten. Vooraan had Marvin Van Daele de eerste rondes de leiding in handen genomen maar zag eerst Verheyen en daarna een sterke Salaets passeren. Triest vond in de 4e ronde de aansluiting bij de top-3 en stelde meteen orde op zaken. In de vijfde ronde veroverde hij de koppositie van Salaets. Toch moest Triest het tempo hoog houden want Van Daele, ondertussen op P2, zag in hem de perfecte gangmaker. Marvin bleef op vinkenslag gedurende de resterende ronden, maar uiteindelijk won Triest met 5 sec voorsprong. Van Daele werd mooi tweede met een halve minuut verderop Salaets in 3e stelling. Steven Van Dun kende een slechte start maar rukte snel op van P22 naar P16...daarna kreeg hij echter last van de onderrug en besloot hij de wedstrijd te staken.
 
BMB MONS [Inters Open] - 7 APRIL '13
Training: De snelste tijd kwam vanmorgen op naam van Jeremy Delince. Onze landgenoot was een halve seconde sneller dan Bobryshev en Van Horebeek. Steven Van Dun klokte de 17e tijd op 20 deelnemers... Jammer genoeg vonden weinig piloten de weg naar Mons wat resulteerde in een magere bezetting voor een BK wedstrijd.

Qualifying Heat: Dit jaar werd de kwalificatiereeks opnieuw ingevoerd in het Belgisch Kampioenschap. Kevin Strijbos leek deze op zijn naam te gaan schrijven, maar na 5 ronden verdween hij uit de wedstrijd. Bobryshev nam hierdoor de leiding over en won voor Ken De Dycker en Jeremy Delince. Steven Van Dun kende een goede start tussen het GP geweld maar lang kon hij zijn 9e plaats niet behouden. Hij finishte uiteindelijk als 17e.

Reeks 1: Ken De Dycker heeft de eerste manche van de Belgian Masters of MotoX gewonnen in Mons. De Dycker had de hele reeks Bobryshev in zijn zog, maar die was niet bij machte om Ken van de overwinning te houden. De Dycker won met 4 sec voorsprong op Bobryshev. Kevin Strijbos kon het tempo van de koplopers net niet volgen en werd derde op 13 seconden. Steven Van Dun sukkelde een beetje met de afstelling van zijn vering, maar reed na 9 ronden toch nog in 14e stelling. In de slotronden verloor hij nog een paar plaatsen en werd hij 16e.

Reeks 2: Ken De Dycker won ook de tweede manche en werd zo de eindwinnaar van de eerste proef van de Belgian Masters of MotoX. Dit keer ging het echter niet zo makkelijk want Kevin Strijbos bleef de ganse reeks in het spoor van het nummer 9. Na een geweldig spannende eindsprint kwam Strijbos een halve seconde te kort om Ken De Dycker de zege nog af te snoepen. Bobryshev werd op ruime achterstand 3e. Weinig animo was er te melden in het middenveld. Steven Van Dun startte midden in het pak en reed de ganse reeks in 15e stelling maar moest in de laatste ronde Nijs nog voorlaten. Zo werd hij ook in de tweede manche 16e.
 
VLM MEEUWEN [Inters Open] - 31 MAART & 1 APRIL '13
Training: In het koude Meeuwen klokte Steven Van Dun vanmorgen de 11e tijd bij de Inters Open.

Reeks 1: De start kon niet beter verlopen voor Steven Van Dun. Met zijn Honda nam hij de holeshot al kon hij de eerste positie niet lang behouden. Steven leek zich na enkel ronden op de 6e plaats te nestelen maar naar het einde toe kreeg hij opnieuw te maken met arm-pump. Hij verloor nog een aantal plaatsen en finishte als 13e. De reeksoverwinning kwam op naam van Wesley Verheyen.

Reeks 2: In een sterk deelnemersveld liet Steven in de tweede reeks een mooie 11e plaats optekenen nadat hij even in de top-10 reed maar naar het einde toe David Cools nog moest laten passeren. Nick Triest was de beste deze reeks voor Wesley Verheyen en Mike Vanderstraeten.

Reeks 3: Steven Van Dun kende een goede start en kwam als 4e door na de eerste paar bochten. Door een val van Jurgen Van Nooten kon de Weeldenaar oprukken naar de derde positie. Lang kon hij Sven Wouters voorblijven maar Van Dun remde zijn motor stil en werd zo terug verwezen naar de 4e plaats. In de voorlaatste ronde strafte David Cools nog een foutje af van Van Dun die uiteindelijk knap 5e werd na een sterke reeks. Wesley Verheyen scoorde zijn tweede reeksoverwinning van het weekend en zegevierde voor Sven Breugelmans en David Cools.

Reeks 4: Er was minder succes te rapen in de laatste reeks van de Paastrofee voor Steven Van Dun. Nochtans was hij goed begonnen aan de reeks. Gestart als 12e kon hij oprukken naar de vijfde plaats. Helaas moest Steven naar het einde van de reeks het tempo laten zakken door het opspelen van twee grote blaren op de linkerhand. Hierdoor was hij de Honda niet meer goed de baas en ging hij in de laatste ronde nog overkop. Hij strompelde uiteindelijk nog als 16e binnen. Breugelmans won vlot de laatste manche voor Cools die op zijn beurt Roel Geurts ruim voor bleef.
 
VLM ARENDONK [Inters Open] - 24 MAART '13
Reeks 1: Steven vertrok midden in het pak van deze druk bezette reeks. Dieter Vromans en Mike Verstraeten waren in de eerste rondes te sterk voor hem en zo werd de Weeldenaar, die kampte met koppelingsproblemen, even teruggeslagen. Toen dat euvel zich oploste, kon hij het tempo opvoeren en reed hij van de 27e plaats naar P21. Enkel in de laatste ronde kon hij zijn positie niet handhaven waardoor hij 22e werd. De wedstrijd werd in de frontlinie lange tijd gekleurd door Sven Breugelmans die snel de fakkel overnam van kopstarter Verheyen. Ook David Cools zat er goed bij in derde stelling, maar niemand van de top-3 kon in de slotfase een vuist maken tegen Yentel Martens. Hij pakte in de voorlaatste ronde de leiding over en stond die niet meer af. Martens won voor Breugelmans en Verheyen.

Reeks 2: In de tweede reeks kregen we een ijzersterke Mike Vanderstraeten te zien op de Arendonkse omloop. Mike startte buiten de top-10 en reed in een mum van tijd naar de koplopers toe. In de zesde ronde nam hij de leiding over van Breugelmans en Verheyen die onderling duelleerden. Vanderstraeten won met 6 seconden voorsprong op Verheyen. Wouter Van Massenhoven legde beslag op een knappe derde plaats. Steven Van Dun zat goed in de wedstrijd en reed zich binnen de top-20. Helaas kwam hij in de vierde ronde ten val waarna hij zijn ritme niet meer kon oppikken. Hij finishte als 32e net achter Mike Van Dijck.
 
BMB ROGNEE [Inters Open] - 20 MEI '12
Time Practice: 1 Delince - 2 Ghysels - 3 Wybo - 4 Van Beveren - 5 Janvier ... 17 Van Dun +10.868

Reeks 1: Jeremy Delince nam de beste start voor Jurgen Wybo en Adrien Van Beveren en hiermee lagen meteen de eerste plaatsen vast tot het einde van de reeks. Weinig animo aan de top dus wat ook gold voor Steven Van Dun die zich niet goed in zijn sas voelde. Als laatste gestart kon hij geen plaatsen goedmaken en finishte hij als 17e.

Reeks 2: Iets meer spanning deze reeks met Van Beveren die twee ronden lang Delince kon afhouden maar daarna nam Jeremy de leiding in handen en stond die niet meer af. Van Beveren kreeg het ook nog aan de stok met Wybo en Janvier en zag zijn kopstart omgebogen worden naar een 4e plaats aan de meet. Delince won makkelijk voor Wybo en Janvier. Steven Van Dun kende een betere tweede reeks met veel betere rondetijden. Hij reed lange tijd in 12e positie maar moest in de slotfase Plessers en Brackman laten voorgaan. Steven finishte de tweede reeks als 14e.

Eindstand: 1 Delince 50p - 2 Wybo 44p - 3 Janvier 38p ... 15 Van Dun 11p
 
BMB ROGNEE [Nationalen MX2] - 20 MEI '12
Time Practice: 1 Brevers - 2 Nijs - 3 Van Loon +1.592 - 4 Palmus - 5 Vandergugten

Reeks 1: Niemand minder dan Tom Van Loon nam de beste start tussen al het jonge geweld. Op één van zijn favo tracks nam hij de leiding voor Brevers en Nijs. Brevers kende echter geen genade met Van Loon en nam in de tweede ronde de koppositie over. Tom kon aanvankelijk goed aanklampen en bleef tot de 5e ronde de tweede plaats vasthouden. Daarna passeerden Nijs en teammaat Vandergugten de Weeldenaar die in de 7e ronde ook Thielens en Palmus zag passeren. Ondanks de kwetsuren die Tom nog meedraagt van de wedstrijd in Wuustwezel, kon hij mooi de 6e plaats veilig stellen tot aan de finish. Brevers won overtuigend de manche voor Nijs en Vandergugten.

Reeks 2: Ludovic Brevers nam de beste start voor zijn rekening. Het nam meteen de spanning weg in de wedstrijd want niemand kon het snelle talent bijbenen. Brevers won dan ook de tweede manche met sprekend gemak. Achter de winnaar was het spannender met teamgenoten Vandergugten en Van Loon, die opnieuw een goede start kende, Palmus en Verleysen. Vandergugten kon zijn twee plaats behouden maar Van Loon zag Palmus en Verleysen al in de tweede ronde passeren. Tom liet dit niet zomaar gebeuren en nam de 4e plaats terug over van Verleysen bij de volgende doortocht. Zo kwam hij weer in het spoor van Vandergugten die Palmus ondertussen had zien passeren. Van Loon bleef mooi in de buurt van zijn teammaat en kon lang zijn 4e plaats in handen houden. In de 7e ronde aasde Thielens met succes op de 4e plek van de Weeldenaar. Ondanks dat Tom bleef aanklampen, moest hij zich tevreden stellen met de 5e plaats achter Thielens, Vandergugten, Palmus en reekswinnaar Brevers.

Eindstand: 1 Brevers 50p - 2 Palmus 40p - 3 Vandergugten 40p ... 5 Van Loon 31p
 
BMB AXEL [Inters Open] - 09 APR '12
Time Practice: 1 Janvier - 2 Gijsel - 3 Wybo - 4 Van Nooten - 5 Boot ... 18 Van Dun +11.737

Reeks 1: Mark Boot en Roy Gijsel streden voor de beste start en na 1 ronde had Gijsel het heft in handen genomen. Poppe, Van Nooten en Wybo hadden ook hun start niet gemist, net als Steven Van Dun die als 7e wegkwam. Maar Steven moest in de eerste ronden al een paar plaatsen afstaan en reed in 13e positie na 2 ronden. Door het wegvallen van Janvier kon Van Dun oprukken naar de 12e plaats maar moest die even later weer afstaan aan Buick Krekels. In 13e stelling kon hij zich lang handhaven en het leek ook zo te blijven tot het einde. Maar door vermoeidheid (armen) zag hij Munchhoffen en Foguenne in de slotfase nog passeren. Zo werd hij 15e in de eerste reeks die vlot gewonnen werd door Roy Gijsel. Mark Boot kon de schade beperken en finishte als 2e op tien seconden. Jeffrey Dewulf stond al meer dan een halve minuut toe op de reekswinnaar en werd derde.

Reeks 2: Jurgen Wybo nam in de eerste ronde de leiding in handen voor Maarten Govaert en Jeffrey Dewulf die nochtans geen goede start kende. Minder succes was er voor de winnaar van de eerste manche Roy Gijsel die meteen opgaf. Steven Van Dun zat midden in het pak en kwam na 1 ronde door als 13e. In de derde ronde kon de Kawasaki piloot twee plaatsen goedmaken en nam hij de 11e plaats voor zijn rekening. Een plaats die hij tot het einde van de wedstrijd niet meer afstond! Mark Boot was de snelste man in koers en boog een 5e plaats om in de reekszege. Govaert werd tweede nadat hij Wybo naar het einde toe nog te grazen nam.

Eindstand: 1 Boot 47p - 2 Govaert 36p - 3 Wybo 36p - 4 Foguenne 31p - 5 Brackman 30p ... 14 Van Dun 16p
 
BMB GENK [Inters Open + Nat MX2] - 19 MRT '12
Time Practice: 1 Delince - 2 Fors - 3 Ghysels - 4 Vandueren - 5 Janvier... 22 (4) Van Loon +7.679 ... 34 (23) Van Dun +10.488

Reeks 1: Roy Gijsel zette het DRS FMX 4 Ever Team meteen in the picture door de holeshot te nemen. Twee ronden kon hij het tempo bepalen vooraan, maar daarna nam Delince het commando over. Tom Van Loon en Steven Van Dun waren vrij goed gestart waardoor Tom als 4e Nationaal rondreed. Steven bleef mooi in de buurt van Tom en rukte net als zijn poulain een aantal plaatsen op. Tom maakte jacht op de 2e plaats van Dylan Verleysen die een wedstrijd in de wedstrijd reden als Nationalen. In de 8e ronde kon Van Loon profiteren van een fout van Verleysen om zo de tweede plaats over te nemen. Voor Steven Van Dun zag het er ook goed uit. Hij reed in het wiel van Engelen (12e) en Van Loon (11e). Zo reden ze ook over de finish. Delince won overtuigend voor Kenny Vandueren en Yerki Janvier. Beste Nationaal werd Ludovic Brevers die een dijk van een wedstrijd reed en tussen al het Inter geweld knap als 7e finishte. Hij had een ruime voorsprong op Tom Van Loon (11e) en Palmus (16e). Steven Van Dun werd mooi 13e wat een 11e plaats betekent in de categorie Inters Open... Om het nog leuker te maken, in feite werd hij 6e Inters MX2... Kan u nog volgen? :-)

Reeks 2:
Net als in de eerste reeks nam Delince meteen de leiding over van Gijsel. Ook nu kon hij de wedstrijd domineren. Kevin Fors zat snel op de tweede plaats om die niet meer af te staan. Ludovic Brevers zette zijn knappe uitslag van de eerste reeks nog meer kracht bij door even de derde stelling voor zijn rekening te nemen. In de slotfase moest hij wel Foguenne en Janvier laten voorgaan, maar Brevers kon een mooie 5e plaats bemachtigen. Uiteraard was hij hiermee opnieuw de beste Nationaal. Voor de tweede plaats bij de Nationalen werd er harder gevochten. Dosquet, Van Loon, Palmus en Verleysen bikkelden vanaf de eerste ronden voor de overige ereplaatsen. Dosquet bleef lange tijd 2e Nationaal met Van Loon en Palmus in zijn nek. In de negende ronde vond Van Loon het welletjes en nam hij P2 voor zijn rekening. Ook al omdat Verleysen vanuit de achtergrond terrein goedmaakte en Van Loon het tempo moest opdrijven. Van Loon kon tot aan de finish Verleysen heeeel nipt afhouden, maar werd opnieuw tweede tussen al dit jonge geweld! Verleysen zag zijn inhaalreeks beloond met de 3e plaats. Iets minder goed verging het Steven Van Dun. De Kawa met nummer 40 kende een minder goede start maar kon zich na de eerste ronde toch opwerken naar de 20e plaats. Tot de 5e ronde kon hij die positie behouden maar met Foguenne, Janssens, Renkens en Brackman had hij nog een paar kleppers in zijn wiel hangen. Steven kon de aanvallen jammer genoeg niet parreren en werd naar de 24e plaats verwezen. In de slotfase drong Van De Sanden zich nog voorbij Steven, maar Dosquet ging nog in de fout wat Van Dun finaal als 24e deed eindigen.

Eindstand Inters Open: 1 Delince 50p - 2 Foguenne 38p - 3 Janvier 38p ... 11 Van Dun 14p
Eindstand Nationalen MX2: 1 Brevers 50p - 2 Van Loon 44p - Palmus 38p
 
VLM KEIHEUVEL-BALEN [Inters Open] - 04 MRT '12
Time Practice: 1 Breugelmans - 2 De Belder - 3 Vanderstraeten - 4 Godrie - 5 Cools ... 24 (6) Van Dun +10.267

Reeks 1: Het was Jelle Grade die de beste start nam op de hertekende Keiheuvel. In het zware zand volgden Breugelmans, Berghmans en Godrie. Wesley Verheyen was de snelste MX2 piloot op de 14e plaats voor Verleysen (16e), Hamisch (18e) en Van Dun (19e). Grade kreeg vooraan meteen wel Vanderstraeten en Berghmans en zijn nek en halfweg moest het nummer 34 de leiding overlaten aan Vanderstraeten. Grade bleef in de buurt van Vanderstraeten en zette iets voor het einde met succes een aanval in op de koppositie. Grade won voor Vanderstraeten en David Cools die in de laatste ronde Tom De Belder nog naar plaats 4 verwees. Wesley Verheyen bleek bij de MX2 lange tijd de beste maar kreeg in de allerlaatste ronde nog met problemen af te rekenen waardoor hij zijn eerste plaats moest afstaan aan Sven Scheynen. Scheynen won voor Hamisch en Bijnens. Steven Van Dun reed lange tijd in derde positie rond, ging voorbij Hamisch maar zag zich op zijn beurt voorbijgestoken door Scheynen. Hamisch kwam iets later opnieuw voorbij aan Van Dun die leek af te stevenen op de 4e plaats maar in de slotfase verloor hij heel wat plaatsen door armpump. Steven werd 7e.

Reeks 2:
In de tweede reeks waren het Grade, Vanderstraeten en Breugelmans die meteen het hazenpad kozen. Vanderstraeten ging voorbij aan Grade in de 7e ronde en kon meteen een kloof slagen op Grade die een ronde later uit wedstrijd verdween. Ook Breugelmans had ondertussen al wat plaatsen verloren waardoor Janssens op de tweede plaats rondreed. Vanderstraeten reed sterk rond een zette zijn concurrenten op grote achterstand. Hij won met 46 sec voorsprong op Janssens verdiend de tweede reeks. De Belder strandde op de derde plaats in het wiel van Janssens. Door het strakke tempo van Vanderstraeten was Steven De Beuckelaer de laatste piloot in dezelfde ronde op de 6e plaats. Voor Steven Van Dun zat de wedstrijd er al op na de eerste ronde na 2 valpartijen. Bij de laatste valpartij raakte hij gekneld tussen het achterwiel en de slijklap van Schoepen en werd zo enkele meters meegesleurd. Steven leek gehavend en reed meteen het rennerspark in. Gelukkig bleken de blessures mee te vallen.

Eindstand: 1 Scheynen 47p - 2 Bijnens 40p - 3 Hamisch 40p ... 7 Van Dun 16p
 
VLM LINDE-PEER [Inters Open] - 26 FEB '12
Time Practice: 1 Breugelmans - 2 (1) Banken - 3 De Belder - 4 Van Nooten - 5 Wouters ... 22 (8) Van Dun +6.994

Reeks 1: 44 Inters dienden zich aan bij de start van de eerste reeks. Het was Christophe Godrie die het seizoen het beste op gang trok met trainingssnelste Breugelmans in zijn spoor. Beste MX2 piloot na 1 ronde was Wesley Verheyen voor de snelle Fin Takatalo. Steven Van Dun zat in het midden van het pak op de 20e plaats, als 5e MX2'er. Vooraan kon Breugelmans de koppositie snel overnemen van Godrie, maar oprukkend vanuit 4e positie wond Kristof Salaets er geen doekjes om. In het spoor van Breugelmans profiteerde hij optimaal van een fout van de leider en snelde naar de reekszege. Mike Vanderstraeten reed een knappe wedstrijd en positioneerde zich halfweg wedstrijd op de tweede plaats en bleef op een handvol seconden mooi in de buurt van de reekswinnaar. Opvallend was de derde plaats voor de Fin Eeli Takatalo waarmee hij meteen de beste MX2 rijder was. Gestart als 14e rukte hij gestaag op naar de 3e plaats en liet daarmee de tweede MX2 Inter ver achter. Die eer viel te beurt aan Jan Laurijssen die Wesley Verheyen kon voorblijven. Steven Van Dun reed een goede reeks nadat hij lang in het spoor van Jeroen Nijs bleef hangen. Beiden konden even een plaats goedmaken door een fout van Verheyen, maar Wesley zette die fout snel recht in de 4e ronde. In de ronde 6 nam Van Dun definitief de maat van Nijs en vertoefde zo op de 4e plaats. Op eigen tempo reed hij de reeks uit en finishte op de 4e plaats 5 sec achter Verheyen.

Reeks 2: Sven Breugelmans nam de beste start en zette zijn foutje van de eerste reeks recht door een start-finish zege. Echt cruisen kon hij niet, want Salaets kwam vanaf de 5e ronde in zijn spoor en bleef hem van kortbij volgen. Het bleef spannend tot aan de meet. Breugelmans won voor Salaets, Vanderstraeten en Janssens. In de categorie MX2 kende Jan Laurijssen ditmaal de beste start voor Verheyen, Velkeneers en Banken. Steven Van Dun startte als 7e achter Takatalo en Bijnens. Takatalo trok meteen op pad richting frontlinie maar kon deze keer niet echt zijn stempel drukken op de wedstrijd. Laurijssen voelde even de hete adem van Verheyen, maar die hete adem werd snel overgenomen door Takatalo. Toch kon Laurijssen het spannend duel winnend afsluiten. Hij wist de Fin nipt achter zich te houden en won verdiend de tweede reeks. Jonathan Banken werd 3e voor Foguenne. Even leek Steven Van Dun opnieuw die 4e plaats op te eisen nadat hij Bijnens, Velkeneers en Verheyen kon passeren. Maar door pijnlijke armen moest de Weeldenaar zijn tempo zodanig laten zakken dat eerst Foguenne en in de laatste ronde Velkeneers en Scheynen nog voorbij staken. Steven finishte nog als 7e.

Eindstand MX2: 1 Laurijssen 47pnt - 2 Takatalo 47pnt - 3 Foguenne 34pnt - 4 Van Dun 32pnt - 5 Verheyen 29pnt
 
BMB MONT-SAINT-GUIBERT [Nationalen MX1] - 25 SEP '11
Tijdstraining: 1 Schmidt - 2 Nijs - 3 Devillers - 4 Deleersnijder - 5 Alenteyns ... 9 Van Dun +4.022

Reeks 1: Jaimy Deleersnijder en Steven Van Dun leken de kopstart voor zich te nemen, maar Deleersnijder nam Van Dun veel te ver mee in de eerste bocht en zo zagen beiden hun start in het water vallen. Schmidt profiteerde optimaal, schoot binnendoor en nam de kopstart. Nijs, De Merlier en Deleersnijder zaten in de tweede bocht ook mee vooraan, terwijl van Dun rond de 10e plaats de helling afdraaide. Van Dun vocht zich meteen naar voren en dat resulteerde in een 5e plaats na 1 ronde. Schmidt had nog steeds de leiding in handen maar achter hem waren het Deleersnijder en Van Dun die plaatsen goed maakten. Toch was het Nijs die in de 5e ronde de leiding wist over te nemen en ook Deleersnijder en Van Dun gingen Schmidt snel voorbij. Deleersnijder kon het gaatje met Nijs dichtrijden en liet in de 8e ronde Nijs geen kans. Hij nam de leiding over en reed stilletjes weg van de man in tweede stelling. Van Dun leek aanvankelijk nog de aansluiting te vinden met Nijs, maar moest tegen het einde toch de rol lossen. Deleersnijder won voor Nijs en Van Dun.

Reeks 2: Steven Van Dun kende een slechte start en werd meteen ingesloten. Halfweg het pak nam hij de eerste bocht, maar enkele hindernissen later telden we het nummer 44 al rond de 10e stek. Deleersnijder verging het echter beter. Hij nam de kop voor Loverix, Nijs en Schmidt. Nijs ging snel voorbij aan Loverix en zocht het duel op met Deleersnijder. Aanvankelijk leek dat te lukken, maar halfweg moest Nijs zijn meerdere toch erkennen in Deleersnijder. Nijs moest meer uitkijken naar Van Dun die vanuit de achterhoede was komen opzetten. Na 1 ronde noteerde we Van Dun als 7e en nadat hij Alenteyns, De Merlier, Schmidt en Loverix passeerde, reed hij in 3e stelling. De kloof met Nijs was toen zo'n 8 sec die even verkleinde naar 5 sec, maar daarna bleef die kloof ongeveer gelijk. Deleersnijder won vlot voor Nijs en Van Dun.

Eindstand: 1 Deleersnijder 50p - 2 Nijs 44p - 3 Van Dun 40p
 
BMB MONT-SAINT-GUIBERT [Inters MX2] - 25 SEP '11
Tijdstraining: 1 Fors - 2 Getteman - 3 Janvier - 4 Vromans - 5 Graulus ... 10 Van Loon +5.482

Reeks 1: Tom Van Loon nam een slechte start en draaide bijna als laatste af. Toch kon hij een de binnenkant heel wat plaatsen goedmaken. Na een agressieve ronde passeerde Tom als 9e de jurywagen. De Weeldenaar zat in een groepje met mooi gezelschap. Graulus, Vromans, Verleysen en Van Doninck vochten een mooi duel uit met Van Loon. Tom wist zelfs even op te rukken naar de 8e plaats, zakte even naar 9 maar kon zich daar toch tot de 6e ronde handhaven. Verleysen en Van Doninck gingen op hun beurt in de 7e ronde weer voorbij, maar lang bleef Verleysen niet voor Tom uitrijden. In de 9e ronde glipte Tom opnieuw aan hem voorbij en zo leek hij af te stevenen op een mooie 10e plaats. Maar Tom moest naar het einde toe het tempo wat laten zakken waardoor De Belder en Damiaens alsnog voorbij konden glippen. Toch was Tom tevreden met zijn 12e plaats. Getteman won deze spannende reeks voor Janvier en Fors die binnen de 2 sec finishten!

Reeks 2: Opnieuw een slechte start voor het nummer 57. En opnieuw kon hij binnendoorglippen en heel wat plaatsen goedmaken. Als 9e reed Tom heel soepel rond. Hij kon deze positie tot de 5e ronde aanhouden maar verkoos dan het tempo wat te laten zakken. Fysiek is de tweede manche voor Tom al snel een doorslaggevende factor. Hij verweert zich niet in de duels en laat Van Doninck, Lieber, Graulus en Hebette passeren zonder al te veel weerwerk. Tegen het einde van de reeks verhoogt Tom, ondertussen 13e, weer ietswat het tempo en rijdt het gaatje met Hebette weer zo goed als helemaal dicht. Ook Vandergugten (14e) houdt hij telkens op veilige afstand. Tom rijdt de reeks als 13e uit en neemt daar opnieuw genoegen mee. "Meer zit er niet in, gewoon rustig de wedstrijd indelen en uitrijden...Als ik zou mogen trainen, is het een ander verhaal, maar helaas, dat mag niet meer. Maar dit was m'n beste uitslag, dus ik ben content". Aan de kop was het opnieuw spannend totdat Fors in de fout ging. De Belgisch Kampioen nam de leiding over, maar ging dan tegen de grond. Getteman bleef foutloos en won voor Janvier en Fors.

Eindstand:
1 Getteman 50p - 2 Janvier 44p - Fors 40p ... 10 Van Loon 21p
 
BMB ORP-LE-GRAND [Nationalen MX1] - 28 AUG '11
Tijdstraining: 1 Deleersnijder - 2 Lahousse - 3 Slegers - 4 Van Dun +2.481 - 5 Loverix

Reeks 1:
Jaimy Deleersnijder zette zijn snelste tijd in de training kracht bij door meteen de koppositie in handen te nemen. Na 1 ronde volgden Van Dun, De Merlier en Devillers in zijn spoor. In de tweede ronde zagen we plots Van Dun aan de leiding rijden met De Merlier en Devillers op zijn achterwiel. Deleersnijder had een klein foutje gemaakt en was teruggevallen naar de 4e stek. Van Dun kon lange tijd de 1e plaats in handen houden terwijl achter hem flink gevochten werd voor de tweede plaats. Devillers en Deleersnijder hadden hun pijlen gericht op de koploper en verwezen De Merlier terug naar de 4e plaats. Hij knokte zich ook snel voorbij aan Devillers en reed nu achter Van Dun op de tweede positie. Van Dun kon Deleersnijder rondenlang achter zich houden, maar moest in de 9e ronde toch toezien hoe het nummer 26 voorbij schoot. Met het kampioenschap in gedachten, liet Van Dun begaan en finishte knap tweede achter Deleersnijder. Devillers werd 3e terwijl Tom Lahousse, in strijd met Van Dun voor de titel, slechts als 15e over de finisht bolde. Hierdoor had Van Dun na de eerste reeks 54 punten voorsprong en kon hij zich, met een goed resultaat in heat 2, al kronen tot Belgisch Kampioen.

Reeks 2:
Gaetan Vandenbossche eist vanaf de eerste ronde de leiding op. Ook De Merlier, Loverix en Schmidt zitten er in de eerste ronde goed bij. Steven Van Dun kende een dramatische start. Hij belandde meteen in de hekken en moest als 33e de reeks hervatten. De champagneflessen leken terug opgeborgen te moeten worden omdat Lahousse een betere start kende en rondreed op P7. Maar Van Dun liet zich niet uit zijn lood slaan een baande zich in de eerste ronde van de 33e naar de 21e plaats. Gestaag vocht hij zijn weg naar voren en toen hij in de 4e ronde als 15e passeerde, reed hij al rond als virtueel Belgisch Kampioen. Zijn grootste concurrent Lahousse was immers ten val gekomen en helemaal in de achterste gelederen beland. De druk was er dus af en zo kon Van Dun gecontroleerd zijn reeks afmaken op de 11e plaats. Zo behaalde hij genoeg punten en kan niemand hem nog bijbenen in de tussenstand van het BK. Voor de Weeldenaar is het zijn eerste titel in de BMB rangen. De reeks werd uiteindelijk opnieuw gewonnen door Jaimy Deleersnijder na een mooi duel met Vandenbossche.

Eindstand: 1 Deleersnijder 50p - 2 Bonnewijn 35p - 3 Loverix 35p ... 6 Van Dun 32p
 
BMB ORP-LE-GRAND [Inters MX2] - 28 AUG '11

Tijdstraining: 1 Janvier - 2 Fors - 3 Lieber - 4 Kras - 5 Getteman ... 28 Van Loon +7.494

Reeks 1: Tom Van Loon stond weer aan de start na een paar maanden afwezigheid. Door het gebrek aan trainingen en wedstrijdritme verwachtte Tom geen mirakels. Van bij de start zat hij er vrij goed bij. Net buiten de top-10, als 13e, verliepen zijn eerste rondjes best goed. In het spoor van Jens Poppe kon hij een plaatsje mee opschuiven. In de 4e ronde maakte de Weeldenaar echter een kleine fout waardoor hij terugviel naar de 15e plaats. Daarna reed Tom op eigen tempo de wedstrijd uit. Graulus, Van de Sande, Poppe en De Belder konden hem in de slotfase nog passeren waardoor hij finaal als 19e finishte. De reeks kwam op naam van de Nederlander Kras. In de 4e ronde kon hij de leiding over nemen om die niet meer af te staan. Janvier werd 2e, Fors 3e.

Reeks 2: Over de tweede reeks van Tom kunnen we kort zijn. Na een val in de tweede ronde zocht hij het rennerspark op. Aan de kop kregen we wel een mooi duel tussen Kevin Fors en Mike Kras. Rondenlang gaven ze elkaar geen duimbreedte toe maar toch wist Fors elke aanval vakkundig af te slaan. Fors won met een miniem verschil van Kras. Getteman werd 3e op 15 seconden.

Eindstand: 1 Kras 47p - 2 Fors 45p - 3 Janvier 37p ... 21 Van Loon 4p

 
BMB KEIHEUVEL [Nationalen MX1] - 15 AUG '11
Tijdstraining: 1 Lahousse - 2 Van Dun +1.491 - 3 Schmidt - 4 Geurts - 5 Vanhoof
 
Reeks 1: Tom Lahousse denderde als eerste over de rug van de Keiheuvel met in zijn zog Geurts, Van Dun, Walckiers en Sanders. Roel Geurts kon in derde ronde de leiding overnemen van Lahousse en breidde daarna zijn voorsprong ronde na ronde verder uit. Zowel Lahousse als Van Dun hadden geen antwoord en bezetten de ganse reeks de 2e en 3e plaats. Tot aan de finish waren er geen positiewissels meer... Geurts won overtuigend voor Lahousse en Van Dun.
 
Reeks 2:
Na een weinig spannende eerste reeks hoopten we in de tweede manche op een grotere strijd voor de podiumplaatsen, maar ook nu lagen de posities vast vanaf de derde ronde. Erwin Hendrickx had verrassend wel de kopstart genomen, maar toch was het Geurts die zijn leidersplaats als eerste kon aanvallen. Eerst had hij Lahousse opzij gezet en een ronde later wees hij Hendrickx een plaatsje terug. Daarna deed hij zijn eerste reeks nog eens dunnetjes over en reed hij weg van de tegenstand. Steven Van Dun kende geen bijster goede start, maar zat na 1 ronde toch al op de 5e plaats. Van Kessel moest er in de tweede ronde aan geloven en een ronde later nam hij zowel Lahousse als Hendrickx te grazen. Maar Geurts was toen als gaan vliegen. Steven concentreerde zich op zijn reeks en die bleef tot aan het einde spannend met Lahousse die als een rekker aan zijn achterwiel hong. Steven maakte geen fouten en werd tweede achter winnaar Geurts. Lahousse werd 3e.

Eindstand: 1 Geurts 50p - 2 Van Dun 38p - 3 Lahousse 42p 
 
BMB HASSELT [Nationalen MX1] - 17 JUL '11
Tijdstraining: 1 Deleersnijder - 2 Minique - 3 Loverix - 4 Lahousse - 5 Van Dun +2.414
 
Reeks 1: Op de korte omloop langs de E313 nam Tom Lahousse de beste start. Dorian Devillers, Steven Van Dun, Jaimy Deleersnijder en Bob Van Looveren kleurden eveneens vooraan de wedstrijd. Deleersnijder had zich in de eerste ronde al voorbij Van Dun gewurmd en knalde in de volgende ronde naar de leiding. Van Dun ging in de derde ronde even in de fout en verloor gelukkig maar twee plaatsen. Snel kon hij de positie van Van Looveren aanvallen en met succes wist hij in de 5e ronde de 4e plaats voor zich op te eisen. In ronde zes liet hij Dorian Devillers geen kans met de 3e plaats als resultaat. Terwijl Deleersnijder vooraan zijn koppositie stevig in handen had, zag het er voor Tom Lahousse iets minder comfortabel uit. Hij moest rekening houden met een aandringende Van Dun. Ondanks close racing kon de Weeldenaar Lahousse niet meer passeren en finishte hij als 3e in het wiel van Lahousse. Deleersnijder was een 14 sec eerder al als winnaar over de meet gereden...
 
Reeks 2:
Tom Lahousse schoot ook in de tweede reeks het best uit de startblokken. Ditmaal kon hij de leiding niet lang in handen nemen want Deleersnijder nam al in de eerste ronde de koppositie voor zijn rekening. Steven Van Dun startte rond de 8e plaats en passeerde in de eerste ronde Vanhoof, Schmidt en Sanders. De verschillen bleven de ganse reeks vrij klein want na halfweg wedstrijd zat de top-5 nog binnen de 10 seconden. Deleersnijder had nog steeds de eerste plaats in handen voor Van Looveren, Lahousse, Loverix en Van Dun. Steven voerde in de 7e ronde het tempo wat op en passeerde Loverix voor de 4e plaats. Daarna bleven de verschillen klein, maar de posities stonden vast. Deleersnijder won met 4 sec voorsprong op Van Looveren, met vlak achter hem Lahousse en Van Dun op plaatsen 3 en 4...

Eindstand: 1 Deleersnijder 50p - 2 Lahousse 42p - 3 Van Looveren 40p ... 4 Van Dun 38p 
 
BMB NISMES [Nationalen MX1] - 10 JUL '11
Tijdstraining: 1 Devillers - 2 Slegers - 3 Schmidt - 4 Vandenbossche - 5 Deleersnijder ... 12 Van Dun +2.795
 
Reeks 1: Donny Schmidt nam de beste start op het circuit van Nismes. Hij kon 3 ronden aan de leiding rijden maar moest daarna elke ronde wel een plaatsje afstaan; hij finishte nog als 8e. Jaimy Deleersnijder, Dorian Devillers, Bob Van Looveren en Kristof Loverix kenden eveneens een goede run naar de eerste bocht. Steven Van Dun, op zijn beurt, had zijn start gemist maar maakte in de eerste ronde heel wat plaatsen goed en passeerde als 9e na 1 ronde. Deleersnijder kon in de 4e ronde de leiding overnemen en bleef op korte afstand gevolgd door Devillers. Beiden konden zich wat loswerken van Loverix en Van Looveren die ondertussen haasje over hadden gespeeld. Zij moesten het tempo strak houden want vanuit de achtergrond kwam het nummer 44 aandraven. Van Dun wist snel op te rukken naar de 6e plaats en won nog een extra positie door kopstarter Schmidt te passeren. Voor Loverix en Van Looveren het sein om het gas wat harder open te schroeven. Hoewel Van Dun het duo in het vizier kreeg, moest hij aan de meet nog een 3 sec toestaan op Loverix die derde werd. Van Looveren moest zich nog reppen, want Steven plakte aan zijn achterband, maar bleef toch 4e. Van Dun werd dus 5e. Vooraan had Deleersnijder zijn eerste plaats weten te behouden en won met een kleine voorsprong op Devillers.
 
Reeks 2:
Jaimy Deleersnijder draaide als eerste de rechtse bocht af met in zijn spoor Minique, Loverix, Van Dun en Devillers. Van Dun kon niet lang profiteren van zijn vierde plaats want in de 2e ronde kwam hij ten val en werd hij teruggeslagen naar de 14e plaats. Aan de kop van de wedstrijd leidde Deleersnijder nog steeds en werd een mooi robbertje uitgevochten voor de tweede plaats tussen Minique, Devillers en Loverix. Even kon Loverix oprukken naar P2 maar een ronde later bezette Devillers deze positie. Minique had Loverix ook een plaats naar achter gedrongen en zo leken de posities vast te liggen. Tot Devillers ten val kwam en vooraan wegviel. Ondertussen was Steven Van Dun na 8 ronden mooi opgeklommen naar de 8e plek. Meer zat er niet meer in want de kloof op Davy Sanders was te groot. De manche werd gewonnen door Devillers die Loverix af kon houden. Gaetan Vandenbossche werd beloond met de 3e plaats na een knappe remonte vanuit het middenveld.

Eindstand: 1 Deleersnijder 50p - 2 Devillers 42p - 3 Van Looveren 34p ... 7 Van Dun 29p 
 
BMB AXEL [Nationalen MX1] - 13 JUN '11
Tijdstraining: 1 Van Dun - 2 Sep - 3 Van Kessel - 4 Stockman - 5 Walckiers
 
Reeks 1: Steven Van Dun kon als eerste een plaatsje kiezen achter het starthekken. Het resulteerde in een vrij goede start die hem op plaats 5 deed belanden. De beste start kwam op naam van Kevin Raets, voor Sanders en Loverix. Sanders nam onmiddellijk de maat van Raets maar kreeg meteen Steven Van Dun in  zijn achterwiel. De Weeldenaar had in de eerste ronde al komaf gemaakt met Van Gestel, Loverix en Raets en draaide de gashendel fel open vanaf de eerste ronde. Davy Sanders kon niets inbrengen tegen de aanval van Van Dun en moest toezien hoe het nummer 44 de leiding overnam. Boy Stockman trachtte nog wel om Van Dun niet te ver van zich te laten wegrijden nadat hij de tweede plaats had overgenomen, maar moest in Steven toch zijn meerdere erkennen. Stockmans kwam in de laatste ronde nog ten val waardoor Lahousse en Sanders nog een plaats opschoven. Van Dun won zo vlot de eerste reeks voor Lahousse en Sanders.   
 
Reeks 2:
Davy Sanders kwam als beste uit het startgewoel, terwijl ook Stockmans, Raets en Loverix zich vooraan positioneerden. Het was zoeken naar de winnaar van de eerste reeks en pas na 15 tellen passeerde hij... Van Dun had dus aardig wat werk voor de boeg om zijn resultaat van de eerste reeks te evenaren. Als een sneltrein denderde hij de eerste ronde door het pak en na één ronde passeerde hij al als 9e aan de jury wagen. Vooraan probeerde Sanders, Lahousse en Loverix de koppositie in handen te krijgen. In de vierde ronde kon Tom Lahousse de leiding afsnoepen en probeerde hij een kloof te slaan. Achter leider Lahousse werd er stevig van posities gewisseld door Sanders, Loverix en Stockmans maar toen Van Dun de aansluiting vond bij de koplopers stelde hij meteen orde op zaken. Op twee ronden tijd sprong Van Dun van de 7e naar de 3e plaats. De snelheid van Yamaha piloot lag duidelijk hoger dan die van zijn concurrenten en lang duurde het niet voor Van Dun ook de koplopers te grazen had. In de 7e ronde wist hij met succes Loverix en koploper Lahousse voorbij te steken. De resterende 4 ronden keek Van Dun niet meer achterom. Hij kon nog een mooi kloofje uitbouwen en won deze tweede reeks oververdiend met een voorsprong van 8 seconden op Lahousse. Kristof Loverix werd 10 sec later als 3e afgevlagd.
 
Eindstand: 1 Van Dun 50p - 2 Lahousse 44p - 3 Loverix 36p 
 
BMB DURLER [Nationalen MX1] - 05 JUN '11
Tijdstraining: 1 Deleersnijder - 2 Schmidt - 3 Marquet - 4 Slegers - 5 Frank ... 14 Van Dun +4.243
 
Reeks 1: De 18 minuten en 1 ronde werden het best op gang geschoten door Jaimy Deleersnijder. Van Kessel, Schmidt en Lacasse hadden ook een goede start genomen, iets wat minder goed gelukt was voor Steven Van Dun. Zijn 14e tijd in de timed practice gaven hem niet de meest ideale startpositie waardoor hij de eerste hindernissen rond de 11e plaats indook. Laurent Lacasse had vrij snel de twee plaats in handen genomen en maakte jacht op leider Deleersnijder. In de 6e ronde slaagde hij in zijn opzet en nam de eerste plaats voor zijn rekening. Tot aan de finish kon niemand hem meer bedreigen. Hij won vlot voor Deleersnijder en Schmidt. Steven Van Dun had in de beginfase snel Walckiers en Debruyne te grazen genomen en reed tot de 5e ronde in 8e stelling. Daarna liet hij Loverix en Van Kessel achter zich, maar Loverix beet zich vast in het wiel van de Weeldenaar. Toen ook Dorian Devillers nog kwam aansluiten bij dit duo, bleef het nog tot aan de finish spannend. Steven weerstond de druk en finishte als 6e net voor Loverix en Devillers. 
 
Reeks 2: Bjorn Frank snelde het beste weg bij de start van de tweede reeks net voor Lacasse, Loverix, Deleersnijder en Marquet. Lacasse nam nu meteen de leiding over en stond die niet meer af. Toch kon hij deze keer niet zo'n grote kloof uitbouwen. Deleersnijder kende in de eerste ronden nog een leuk duel met Marquet voor de 3e plaats maar eenmaal hij daarmee korte metten had gemaakt en daarna Loverix gepasseerd was, bleef hij op zo'n 5 sec van de leider achtervolgen. Meer zat er echter niet in. Voor Steven Van Dun verliep de reeks niet feilloos. Gestart als 11e kon hij in de eerste ronden geen plaatsen goedmaken. Jammer genoeg maakte hij in de 4e ronde nog een slipper die hem nog verder achteruit sloeg. En dan kwam er plots een definitef einde aan zijn reeks. Een platte voorband noodzaakte hem tot opgave.
 
Eindstand: 1 Lacasse 50p - 2 Deleersnijder 44 - 3 Schmidt 36p ... 13 Van Dun 15p
 
BMB KESTER [Nationalen MX1] - 29 MEI '11
Tijdstraining: 1 Van den Bossche - 2 Devillers - 3 Bonnewijn - 4 Deleersnijders - 5 Van de Walle ... 13 Van Dun +4.248
 
Reeks 1: Steven Van Dun maakte geen al te beste start in de eerste reeks en dook de Kesterheide in als 13e. Meteen kon hij een goed tempo aanhouden en al na 4 ronden dook hij de top-10 binnen. Hoewel zijn rondetijden gelijkwaardig waren vergeleken met de koplopers, zat een podium er niet in. Hij kon wel Alentyns, Walckiers en Loverix nog voorbijsteken maar kreeg dan af te rekenen met een kapot wiel. Op dat moment, liggend in 7e stelling, werd de reeks stopgezet na een zware valpartij. Een geluk voor de Weeldenaar die zijn 7e plaats op die manier kon veilig stellen. De reeks werd gewonnen door Gaetan Van den Bossche. Hij had al snel de leiding in handen genomen en een veilige voorsprong weten opbouwen ten opzicht van zijn naaste achtervolgers. Devillers werd twee, Schmidt derde.
 
Reeks 2: Ook in de tweede reeks kende Van Dun geen al te beste start. Hij zat deze keer zelfs nog iets verderop in het pak, maar kon zich na twee ronden al opwerken naar de 11e plaats. Een ronde later ging hij ook voorbij aan Jantje Blancquaert en positioneerde hij zich in de top-10. Vooraan had Jaimy Deleersnijder de koppositie in handen maar hij voelde de druk van de winnaar van de eerste reeks Van den Bossche. Die druk voelde hij echter niet voor lang, want Van den Bossche kwam ten val en viel terug tot de 12e plaats. Hierdoor belandde Van Dun op de 9e plek en kreeg hij aansluiting bij Loverix. De 8e positie viel in het water na een valpartij waardoor het nummer 44 terug zakte naar de 15e plaats. Zijn reeks was meteen gereden want hij was niet meer bij machte om nog plaatsen goed te maken. Zo finishte hij als 15e. Jaimy Deleersnijder hield het hoofd koel aan de leiding en passeerde als eerste de zwart-wit geblokte vlag. Hij won voor een ster terugkerende Bonnewijn en Brouat.
 
Eindstand: 1 Bonnewijn 38p - 2 Van den Bossche 38p - 3 Deleersnijder 36p ... 9 Van Dun 20p
 
BMB ROGNEE [Nationalen MX1] - 22 MEI '11

Tijdstraining: 1 Minique - 2 Devillers - 3 Vancopenolle - 4 Bonnewijn - 5 Marquet ... 26 Van Dun +8.429

Reeks 1: Door een slechte bandenkeuze had Steven Van Dun geen goede tijd kunnen neerzetten waardoor hij pas als 26e achter het starthekken mocht plaats nemen. Zijn start was hierdoor niet ideaal. Vanuit de middenmoot (20e) probeerde hij zich een weg naar voren te werken maar al snel was duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Op de stoffige omloop lukte dat aanvankelijk minder goed. Een 'doodremmer' in de aanvangsfase maakte het er allemaal niet makkelijker op. Na een 6-tal ronden vertoefde Van Dun nog steeds rond de 20e positie. Daarna leek het allemaal iets vlotter te gaan want op 3 ronden tijd kon hij Hacking, Neirynck, Verheyden en Schmidt voorbijsteken. In de laatste ronde probeerde hij nog de 14e plaats van Debruyne af te snoepen, maar op de finish kwam hij 0.210 te kort. Zo werd hij 15e. Aan de kop was het minder spannend. Gaetan Minique nam al in de beginfase de wedstrijd in handen en kon met ruim verschil de eerste reeks winnen voor Sanders en Devillers.

Reeks 2: Dit keer kende Steven Van Dun een iets betere start en leunde hij de eerste ronde dichtbij de top-10 aan. In het wiel van Dimitri Pacini reed hij tot de 4e ronde in 13e positie. Higny en Debruyne moesten halfweg wedstrijd hun meerdere erkenen in het nummer 44 die zo kon opklimmen naar de 11e plaats. De 10e plaats van Bart Bonnewijn lag binnen handbereik totdat Steven in fout ging. Hij kon hervatten als 15e en met twee ronden te gaan kon hij de schade nog beperken door Walckiers en opnieuw Debruyne voorbij te gaan. Dat resulteerde in de tweede manche in een 13e plaats. Ook deze reeks was er vooraan weinig animo te beleven. Minique nam nu de kopstart en keek niet meer achterom. Hij won verdiend de tweede reeks voor Lacasse en Loverix. In het BK jumpt Minique door zijn dubbele reekszege naar de 6e plaats. Steven Van Dun behoudt zijn leiderspositie in de tussenstand. Meer nog, hij vergroot zelfs zijn voorsprong op Tom Lahousse die na de eerste reeks de handdoek in de ring gooide (blessure?) en niet tot scoren kwam.

Eindstand: 1 Minique 50p - 2 Lacasse 37p - 3 Sanders 37p ... 14 Van Dun 14p

 
BMB ROGNEE [Inters Open] - 22 MEI '11

Tijdstraining: "Aangezien ik in de gietende regen was vertrokken, had het in Rognée niet geregend tot mijn grote verbazing. Het was weer eventjes geleden dat ik nog gereden had én vooral op dit soort ondergrond. Daarom vond ik niet onmiddellijk de juiste lijnen en rempunten en maakte ik teveel fouten om dat ene goede rondje te maken, maar met m'n 13 tijd kon ik vrede nemen."
1 Ghysels - 2 Salaets - 3 Van Daele - 4 Getteman - 5 Van Beveren - 6 Wauters ... 13 Van Loon +5.173

Reeks 1: Marvin Van Daele nam de beste start maar moest al snel Adrien Van Beveren voor zich uit dulden. Van Beveren bleef verrassend de betere van Van Daele die 5 seconden achter de reekswinnaar zou eindigen. Beiden hadden een ruime marge opgebouwd ten opzichte van de rest van het deelnemersveld. Trainingssnelste Ghysels finishte op een dikke 20 sec als 3e voor Getteman en Salaets. Tom Van Loon stuurde zijn KTM rond de 11e plaats de eerste bochten in, rukte snel op naar de top-10 en nam halfweg wedstrijd mooi de 7e plaats over van Hebette. Tom kreeg in de slotfase nog de 6e plaats van Arnaud Wauters in het vizier maar inhalen zat er niet meer in. Hij strandde als 7e op 2.1 sec van zijn poulain.
Tom: "Het was nog steeds droog en er stond véél wind. Maar goed ook, want het was nodig om het stof weg te blazen. De organisatie gebruikte de pauzes niet om het circuit te sproeien en zodoende was het heel de dag flink stof happen. Ik was niet super goed weg de eerste reeks en de eerste ronden was het een kwestie van binnen de koorden te blijven en piloten te ontwijken die door het stof de weg wat zoek waren. Na 3-4 ronden vielen er enkele gaten en ik eindelijk pas echt beginnen rijden en genieten van deze geweldige baan. Ik kon best goed naar voren rijdens maar eenmaal op de 7e plaats was er een vrij grote kloof op het groepje van de 4e, 5e en 6e plaats. Ik kreeg dat gat nog wel gedicht maar de reeks was gedaan alvorens ik een aanval kon inzetten."

Reeks 2:
Absoluut geen goede start voor Tom Van Loon die als allerlaaste de eerste bocht induikt en in een gordijn van stof aan zijn inhaalrace mag beginnen. Ghaye en Pilotta gaan in de eerste ronde al voor de bijl en in de 4e ronde moeten Jens Poppe en Jérémy Renkens eraan geloven. Zonder al te veel risico's te nemen gaat hij ook nog voorbij aan Boulard wat hem aan de finish op een 12e plaats doet belanden. Vooraan had Marvin Van Daele deze tweede reeks orde op zaken gesteld met een start-finish zege. Adrien Van Beveren was ditmaal niet in staat in de buurt te komen van Marvin en finishte als 2e op 13 seconden. Iets verderop werd Salaets 3e.
Tom: "Tussen beide reeksen had in m'n tandwiel verhouding aangepast zodat mijn versnellingen langer werden en dat bleek uiteindelijk niet zo'n slechte test. Ik miste compleet m'n start in de tweede reeks. Ik kwam als allerlaatste door de eerste bochten en het stof was er zowaar nog erger op geworden. Het rijden ging vrij goed als het stof wat was weggetrokken. Ik had een goed ritme te pakken maar problemen met de achterband dwongen me het gashendel terug te lossen. Het rijden gaat elke keer beter, de motor staat ook meer en meer naar mn hand en nu ik de volgende tweede weken ook zal rijden in Kester en Dürler, zie ik enkel maar goed in. Daarna zal de KTM weer even op stal moeten."

Eindstand: 1 Van Daele 47p - 2 Van Beveren 47p - 3 Salaets 36p ... 6 Wauters 29p ... 10 Van Loon 23p

 
BMB WUUSTWEZEL [Nationalen MX1] - 08 MEI '11
Tijdstraining: 1 Lahousse - 2 Van Dun +1.215 - 3 Devillers - 4 Schmidt - 5 Marquet
 
Reeks 1: Tom Lahousse en Steven Van Dun kenden beiden een goede start maar ze gingen snel in de fout. Lahousse zakte naar 4 en voor Van Dun verliep het nog slechter. Twee keer kwam hij ten val in de tweede ronde wat hem op de 12e plaats deed belanden. De leiding was zo in handen gekomen van Dorian Devillers. Hij leidde op dat moment voor De Merlier, Loverix en Lahousse. Even kon David Merlier de koppositie overnemen van Devillers maar dan kwam Lahousse opzetten die twee ronden later De Merlier weer naar de tweede plaats verwees. Patatski bleef goed aanklampen bij de nieuwe koploper maar kon niet verhinderen dat Lahousse de reeks wist te winnen. De Merlier werd tweede voor Loverix en Devillers. Steven Van Dun verloor in de beginfase te veel tijd om nog aanspraak te kunnen maken op een podiumplaats. Na een sterke remonte werd hij toch nog 6e op 29 sec van de reekswinnaar.
 
Reeks 2: De kop van het BK nam ook in de tweede manche de beste start. Lahousse leidde op de Molenbergen de meute voor Van Dun met daarachter Loverix, Devillers en Van Herck. Lahousse kon niet wegrijden van de Yamaha piloot uit Weelde die zich vastbeet in het wiel van de koploper. Van Dun reed een afwachtende manche en sloeg iets voor het verstrijken van de officiële tijd toe. Hij verschalkte de leider en nam een optie op de reekszege. Het moet Lahousse uit zijn concentratie hebben gehaald, want twee bochten verder kwam hij ten val. Voor Van Dun was het vanaf dan een kwestie om controlerend naar de finish te rijden. Zonder problemen wist hij dan ook de tweede manche te winnen voor Lahousse en Van Herck. In het Belgisch Kampioenschap ziet Van Dun zijn voorsprong op Lahousse echter wel slinken tot op 2 punten. Daarachter gaapt een kloof van 37 punten op Kenny Van Herck. Het lijkt voorlopig dus op een tweedstrijd Van Dun-Lahousse uit te draaien...

Eindstand: 1 Lahousse 47p - 2 Van Dun 40p - 3 Devillers 36p
 
BMB BEERVELDE [Nationalen MX2/Inters MX2] - 01 MEI '11
Tijdstraining: Tom: "Na een rustpauze van twee weken stond de 2e Radson Trophy op het programma. Het circuit lag er goed besproeid bij met enkele technische secties. Ik kon in de tijdstraining 1à2 ronden redelijk ongehinderd rondrijden en hoopte op een redelijke tijd die me een goede plaats achter het starthek kon geven. Ik werd 14e en dat vond ik zeker niet slecht."
1 Getteman - 2 Fors - 3 Janvier - 4 Cambre - 5 De Belder ... 13 Wauters +4.614 - 14 Van Loon +4.669 ... 17 Vandergugten +6.178
 
Reeks 1: Jens Getteman voerde het peleton vanaf de eerste bocht aan. Brackman, Boot, De Belder en Fors kenden ook een goede start net als Tom Van Loon die rond de 8e plaats aan zijn reeks begon. Getteman leidde van start tot finish. Enkel Kevin Fors bleef in de buurt en finishte als 2e maar daarachter gaapte een grote kloof. De winnaar van Mons, Mark Boot, gaf 40 sec toe op de derde plaats. Tom Van Loon deed het niet onaardig en vocht de ganse reeks een robbertje uit met zijn poulain Vandergugten voor een plaats in de top-10. In de laatste ronden kwamen Wauters -na een sterke inhaalreeks-, Graulus en Vandergugten nog voorbij aan Tom. Hij finishte verdienstelijk als 13e. (11e Inter MX2)
Tom: "Ik kwam goed weg achter het starthekken en kon kort langs de binnenkant afdraaien zodat ik rond de 8e plaats de tweede bocht kon insturen. Ik kon me vrij goed handhaven ondanks dat ik al snel met opgepompte armen kreeg af te rekenen. De laatste ronden waren er net iets teveel aan, maar ik was zeker tevreden over m'n 3e reeks van dit jaar."

Reeks 2: Fors, Getteman, Wauters en Brackman doken als eersten de hindernissen in. Voor Tom Van Loon verliep zijn start iets minder goed. Hij zat achteraan het pak maar wist na 5 ronden op te klimmen naar positie 15. Jammer genoeg verloor dan een andere piloot de controle over zijn motor en Tom kreeg die vol op zich. Zo zakte hij weg naar positie 27. In de resterende ronden kon hij nog 2 plaatsen goedmaken wat een 25e plaats opleverde. Vooraan had Fors een aantal ronden de leiding in handen totdat Getteman orde op zaken zette. Opnieuw leek hij af te stevenen op de reekszege maar in de laatste ronde ging het nog mis. Fors werd alsnog verrassend de reekswinnaar voor Getteman, Boot en een sterke Arnaud Wauters.
Tom: "Mijn start was weer niet slecht maar ik kon niet optimaal profiteren om net als de eerste reeks kort door de bocht te gaan. Een gevallen rijder dwong me bijna tot stilstand en zo zag ik m'n degelijke start helemaal de mist in gaan. Ik kon vrij snel een comfortabel tempo vinden en werkte me op naar plaats 15 toen een andere piloot de controle over z'n motor verloor en ik zijn motor op mij kreeg. Ik moest eerst m'n voorrem herstellen voor ik verder kon rijden. De val zorgde voor een pijnlijke hand, schouder en ribben en uitrijden was het einige doel geworden ipv terug naar voor te rijden. Ik verlaat Beervelde toch met een vrij goed gevoel en kijk uit naar Kester waar ik de KTM weer eens van stal zal halen!"

Eindstand: 1 Fors 47p - 2 Getteman 47p - 3 Boot 40p ... 5 Wauters 31p ... 16 Van Loon 14p ... 19 Vandergugten 11p
 
BMB BEERVELDE [Nationalen MX1] - 01 MEI '11
Tijdstraining: 1 Van Dun - 2 Deleersnijders - 3 Devillers - 4 Slegers - 5 Schmidt
 
Reeks 1: Wat een start-finish reekszege had moeten worden voor Steven Van Dun, werd in de allerlaatste ronde naar de verdoemenis geholpen. Een gedubbelde rijder kapte een bocht af, zag Steven niet en reed in op het voorwiel van de koploper. Steven kwam ten val en zag zo Lahousse en Vandenbossche voorbij stuiven. Er werd in deze heat amper van plaats gewisseld in de voorste gelederen, maar de laatste ronde gooide alles nog om. Lahousse won voor Gaeten Vandenbossche die Steven Van Dun maar heel nipt voor kon blijven.

Reeks 2 :
Er stond deze reeks geen maat op Gaetan Vandenbossche. Hij nam snel de eerste plaats in handen, rekende af met Steven Van Dun en won vlotjes de reeks. Van Dun, die in de eerste reeks nochtans de snelste was, kon ditmaal geen antwoord vinden om de leider bij te benen. Hij werd tweede op een 11-tal seconden. De winnaar van de eerste reeks, Tom Lahousse, moest vrede nemen met de 3e plaats ruim achter Vandenbossche en Van Dun.


Eindstand:
1 Vandenbossche 47p - 2 Lahousse 45p - 3 Van Dun 42p
 
VLM REET [Inters Open] - 24 & 25 APR '11
Tijdstraining: 1 Cloots - 2 Breugelmans - 3 Banken - 4 De Belder - 5 Janssens - 16 Van Dun
 
Reeks 1: Sven Breugelmans nam de beste start met Jelle Grade en Jurgen Van Nooten op plaatsen twee en drie. Breugelmans diepte ronde na ronde zijn voorsprong verder uit. Aan de finish had hij een mooie bonus van meer dan 20 sec op Jelle Grade die tweede werd. De derde plaats leek aanvankelijk naar Jeff Cloots te gaan maar hij verdween in de 11e ronde van het toneel. Christophe Godrie profiteerde hiervan en werd 3e. Voor Steven Van Dun begon de reeks vrij goed. Als 8e gestart rukte hij op naar de 6e plaats. Maar halfweg wedstrijd kreeg hij af te rekenen met een remprobleem. Steven moest het gas stevig dichtdraaien waardoor hij 3 plaatsen verloor. In de slotfase kon de Weeldenaar echter zelf nog profiteren van het uitvallen van Wesley Verheyen waardoor hij finaal nog 8e werd.
 
Reeks 2: Ook in de tweede manche was er geen kruid gewassen tegen Sven Breugelmans. De voormalige wereldkampioen nam vanaf de vierde ronde de leiding over van Jelle Grade en reed onbedreigd naar een nieuwe reekszege. Grade was weer 'best of the rest' op een 17 tal sec van de winnaar. Tom De Belder maakte de top-3 rond na een sterke remonte vanaf de 12e plaats. Ook Steven Van Dun reed een goede reeks maar kende wel een probleem in de 3e ronde. Als 8e gestart zat hij in het treintje achter Van Nooten en Bijnens. Steven kon sneller en forceerde een inhaalpoging op Bijnens. Helaas maakte hij toen een foutje en kwam ten val. Vanuit 19e stelling maakte hij een snelle opmars door het middenveld. In de 8e ronde kreeg hij opnieuw Bijnens in het vizier die toen op de 10e plaats reed. Steven slaagde erin om hem in de 12e ronde te passeren en een ronde later nog een plaatst te winnen na problemen voor -opnieuw- Verheyen. Zo finisht hij als 9e.

Reeks 3: Jelle Grade leek absoluut zijn zinnen gezet te hebben op de derde reeks. Hij nam de beste start en liet Breugelmans gaan kans om hem te passeren. Dit duo kreeg gezelschap van Jeff Cloots en zo kregen we een mooie driestrijd. Breugelmans nam in de 6e ronde dan toch de maat van Grade maar zowel Grade als Cloots bleven van kortbij volgen. De grootste bedreiging voor de koppositie kwam in de 12e ronde nadat Cloots de tweede plaats over had genomen van Grade. Toch wist Breugelmans de leiding in handen te houden al wist Cloots goed in de geburen te blijven. Sven won met 2 sec voorsprong op Cloots en Grade volgde iets verderop als derde. Steven Van Dun maakte een goede start en rukte snel op naar de 6e plaats met Verheyen en Banken in zijn wiel. Verheyen verdrong Steven naar de 7e plaats in ronde 3 maar wist Banken lange tijd knap voor te blijven. Toch voelde Steven al snel in deze reeks de inspanningen van zijn inhaalwedstrijd in heat 2. De krachten verdwenen stilaan en zo moest hij in de 6e ronde Banken plots voor zich uit dulden. Steven reed op eigen tempo op zo'n 7-8 seconden van Banken en leek op een goede 7e plaats te gaan finishen. (Verheyen kende ondertussen weer pech) Maar in de allerlaatste ronde kwam de man met de hamer langs. Zijn ruime bonus op De Belder en De Beuckelaer verdween in ijltempo wat hem nog twee plaatsen deed verliezen. Hij finishte alsnog als 9e.

Podium: 1 Breugelmans - 2 Grade - 3 Janssens - 7 Van Dun
 

BMB MONS [Nationalen MX2/Inters MX2] - 17 APR '11

Tijdstraining: Tom: "Ik deed het rustig aan om niet meteen arm-pump te krijgen, maar dat was tevergeefs. Al na 1 ronde tegen de klok kreeg ik ermee af te rekenen. Daarbij kwam nog dat ik elke ronde wel wat tijd liet liggen omdat ik iets te geforceerd rond reed. Aangezien ik 2 jaar niet meer competitief had gereden en er slechts 3 trainingen op had zitten met de KTM 250f, lag de 25e tijd dan ook binnen de verwachtingen. Met die tijd kon ik wel vrede nemen."
1 Fors - 2 Lieber - 3 Vandueren - 4 Poppe - 5 Kras - 25 Van Loon +10.941
 
Reeks 1: Ronny Van Hove nam de beste start en kan vooraan twee ronden lang de leiding in handen houden. Daarna profiteert Vandueren even van de koppositie maar Mark Boot geeft iedereen vanaf de 4e ronde het nakijken. Boot bouwt een voorsprong uit die hij kan vasthouden tot aan de finish ondanks een fel oprukkende Mike Kras. Kras had zijn start volledig gemist maar maakte ronde na ronde terrein goed om finaal als tweede te finishen. De derde plaats kwam op naam van Julien Lieber. Tom Van Loon bivakeerde de ganse reeks zowat tussen de 14e en de 20e plaats. Als 18e gestart rukte hij snel op naar plaats 14 om dan even later weer terug te zakken naar rang 17. Omdat de verschillen klein waren, werd elk foutje meteen afgestraft. Finaal wordt Tom in zijn eerste reeks van 2011 als 20e afgevlagd.
Tom: "Na zulke lange afwezigheid is het best raar om terug achter het starthekken te staan tussen al die hongerige MX2 piloten. Velen zijn op zoek naar een andere limiet, naar wat ze nog meer kunnen, maar ik sta met een totaal andere instelling achter de baar: amusement en mijn collega's DRS/Scratchi piloten zoveel mogelijk bijbrengen met wat ik weet. Mijn start was best goed aan het hek maar ik sta te ver naar buiten en kom midden in het pak de eerste bocht in waar ik met wat geluk overal achter- en tussendoor weet te glippen. Zo beland ik rond de 15e, 16e plaats na twee bochten. Al vanaf de eerste ronde rijd ik m'n eigen tempo en maak ik me weinig zorgen om wat er rondom mij gebeurt. Ik rond m'n eerste reeks op een 250f af op een 20e plaats."

Reeks 2: Ook in de tweede reeks krijgen we een one-man-show van Mark Boot. Vanuit 4e stelling neemt hij vanaf de 2e ronde de touwtjes in handen. Aanvankelijk kan Jeffrey Meurs de schade beperken maar hij moet toch de rol lossen. Mike Kras is opnieuw minder goed gestart en gaat weer op zoek naar een top-3 plaats. Hij slaagt daarin, maar kan niets doen aan de overmacht van Boot en finisht weer tweede. De derde plaats was ditmaal weggelegd voor Jens Gettemans die van buiten de top-10 een knappe inhaalrace reed. Tom Van Loon zat de eerste ronde op de 21e plaats en was op weg naar de top-15. Een foutje deed hem echter wegglijden naar P22. De Weeldenaar herstelde goed, vocht zich naar een 16e plaats maar zag in de laatste ronde zijn poulain Arnaud Wauters nog voorbij glippen... Tom finisht dus als 17e.
Tom: "Ik had ditmaal een slechte start, mijn reactie was echt niet super met gevolg dat ik er vanachter aan bengelde. Weer probeerde ik het buitenom maar door enkele gevallen rijders kon ik niet herhalen wat me de eerste manche wel lukte. Ik rijd m'n eigen tempo zoals ik me vooraf had voorgenomen en kan stelselmatig enkele rijders inhalen en kom als 17e binnen.
Ik ben blij dat ik nog eens een wedstrijd gereden heb. De uitslag was naar verwachting dus daar ga ik niet over klagen. Ik ben er niet om m'n oude niveau weer te halen aangezien dat met m'n gezondheid onmogelijk is, maar puur voor het amusement en in de eerste plaats als trainer/begeleider van Arnaud en Olivier."

 
Podium: 1 Boot 50p - 2 Kras 44p - 3 Meurs 32p - 21 Van Loon 9p

 
BMB MONS [Nationalen MX1] - 17 APR '11
Tijdstraining: 1 Lahousse - 2 Van Dun +0.521 - 3 Van Kessel - 4 Barney - 5 Devillers
 
Reeks 1: Dorian Devillers leidde na 1 ronde de Nationalen MX3 met Steven Van Dun in zijn wiel. Van Dun klokte in de tijdstraining al de tweede tijd, en als je weet dat dat niet zijn ding is, moet je rekening houden met hem. Lang kon Devillers de koppositie dus niet in handen houden want na een misser verdween hij op het achterplan. Van Dun nam zo in de 3e ronde de leiding over en perste er meteen de snelste wedstrijdronde uit om een mooi kloofje te slaan. Lahousse lag op vinkenslag, maar ook zandhaas Van Herck zat niet zover op een 3e plaats. Kenny nam snel de tweede plaats over maar was niet bij machte om Van Dun nog van de leiding te verdringen. Van Dun won dus netjes voor Van Herck die 4.5 sec toegaf. Lahousse werd derde op ruime achterstand.
 
Reeks 2: De tweede reeks werd zowaar nog mooier voor Van Dun die met een knalstart en een sublieme eerste ronde meteen een optie nam op de reekszege. Met een snelste ronde, die ruim sneller was dan de rest, was de kloof al meteen een 3-tal seconden. Ondanks verwoedde pogingen van Tom Lahousse kraakte Van Dun niet. De kloof bleef gestaag en zo controleerde het nummer 44 de gans reeks op een knappe wijze. Pascal Bal bewees zijn kwaliteiten nog maar eens en werd sterk 3e voor Kenny Van Herck die vanuit 7e positie opgeklommen was. Met een dubbele reekszege kroonde Van Dun zich verdiend tot winnaar. In de BK tussenstand neemt hij de leiding over van Kenny Van Herck. Hij buigt 5 punten achterstand om in 5 punten voorsprong...
 
Podium: 1 Van Dun 50p - 2 Lahousse 42p - 3 Van Herck 40p
 
BMB LOMMEL [Nationalen MX1] - 27 MRT '11

Tijdstraining: 1 Genot - 2 Lahousse - 3 Schmidt - 4 Van Herck - 5 Cauwenbergh - 9 Van Dun +2.770
 
Reeks 1: Steven Dun start volgens Tom Van Loon in het zand altijd beter dan 'op den harde'. Zijn woorden waren amper uitgesproken of het nummer 44 nam de kopstart. Lang kon Van Dun die koppositie echter niet in zijn bezit houden want al in de eerste ronde glipte Joris Geuens hem voorbij. Steven voelt nu de hete adem van Kenny Van Herck in zijn nek en voert zelf de druk op bij leider Geuens. In de 5e ronde meent Van Herck dat zijn moment gekomen is om een tandje bij te steken en neemt de maat van Steven Van Dun. Een ronde later gaat hij met succes voorbij Geuens en neemt de leiding over. Van Dun heeft zich ondertussen in zijn wiel vastgebeten en jumpt naar de tweede stek. Maar de leidersplaats aanvallen zit er naar het einde van de reeks niet meer in. Hij krijgt af te rekenen met "arm pump" en moet de zege aan Van Herck laten. Steven finisht op 5" als tweede en blijft op zijn beurt met een drietal seconden Vincent Genot de baas die na een mindere start nog mooi kwam opzetten.
 
Reeks 2: Mitchell Van Kessel is de ietwat verrassende snelstarter voor Lahousse, Geuens, Van Dun en Van Herck. Van Dun verliest in de eerste ronde een plaats aan Van Herck die meteen doorstoot naar de tweede plaats. Maar Lahousse eist even die tweede plaats weer op en dan stelt Van Herck weer orde op zaken. Vanaf de 4e ronde neemt hij de leiding in handen om die niet meer af te staan. Steven Van Dun heeft ondertussen in de 3e ronde een bodemonderzoek achter de rug die hem buiten de top-10 doet belanden. Vanaf de 13e plaats rukt hij gestaag op en al snel bevindt hij zich weer binnen de top-10. Daarna gaapt er een grote kloof op Davy Sanders op rang 7. In de laatste ronde probeert hij Sanders nog voorbij te gaan, maar daarin slaagt hij niet meer. Toch finisht Van Dun nog als 7e na een fout van Dorian Devillers in de laatste ronde. Van Herck zegeviert ook in de tweede manche en wordt verdiend eindwinnaar. Lahousse finisht als tweede op 22" voor Geuens en Genot.

Podium:
1 Van Herck 50p - 2 Geuens 38p - 3 Genot 38p - 4 Van Dun 36p

 
BMB GENK [Nationalen MX1] - 20 MRT '11

Tijdstraining: 1 Van Herck - 2 De Merlier - 3 Lahousse - 4 Jeanmoye - 5 Devillers - 8 Van Dun +1.052
 
Reeks 1: David De Merlier mistte op een haar na de pole position. Die goede uitgangspositie zette hij in de start meteen om in de holeshot. De Merlier kreeg Devillers, Lahousse en Van Craenenbroeck mee in zijn wiel. Steven Van Dun draaide rond de 10e plaats de eerste hindernissen in maar vertoefde al snel op plaats 7. Maar lang bleef Steven niet op deze plaats rondrijden. De trainingen in Frankrijk leken goed te renderen en Steven denderde in een paar ronden voorbij Van Craenenbroeck, Aussems, Jeanmoye, Lahousse en snelstarter De Merlier. Aangekomen op de tweede plaats gaapte er een kloof met de leider Devillers die niet meer te overbruggen was. Dorian Devillers won met een bonus van 7 sec op Van Dun en Lahousse. (+12 sec)
 
Reeks 2: Kevin Novelli-Vieillevoye schoot met het nummer 59 het best uit de startblokken in de tweede reeks. Van Herck, De Merlier en Loverix zaten ook goed vooraan maar de nummers 1 en 2 van de eerste manche mistten beiden hun start. Devillers en Van Dun telden we na de eerste ronde op een 16e en 17e plaats. Voor hen lag er dus nog heel wat werk voor de boeg. Terwijl Kenny Van Herck vooraan de leiding had overgenomen van Kevin "met de lange naam", maakten midden in het pak Devillers en Van Dun heel wat plaatsen goed. De inhaalmanche van Devillers leek echter beter te verlopen dan die van Steven want na 10 ronden klopte Devillers al aan bij de top-5 terwijl Van Dun op dat moment de top-10 in het vizier kreeg. Steven Van Dun kon Jochem Walckiers nog van de 9e plaats verdringen en dat was meteen zijn eindpositie. Devillers verschalkte in de laatste ronde David De Merlier nog voor de 3e plaats en finishte slechts op een 6 tal seconden van reekswinnaar Kenny Van Herck. Dorian Devillers wint zo verdiend deze eerste National voor Novelli en De Merlier. Steven Van Dun mist nipt het podium en strandt op de 4e plaats.
 
Podium:
1 Devillers 45p - 2 Novelli-Vieillevoye 36p - 3 De Merlier 34p - 4 Van Dun 25p

 
BMB LOMMEL [Nationalen MX1] - 13 FEB '11

Tijdstraining: 1 Cauwenbergh - 2 Van Dun +3.127 - 3 Lahousse - 4 Devillers - 5 Sep
 
Reeks 1: Steven Van Dun komt heel goed uit de start en duikt al eerste de bocht in. Lang kan hij niet genieten van de 1e plaats want trainingssnelste Stijn Cauwenbergh neemt al snel de leiding over. Van Dun komt in de 3e ronde ten val en zakt weg naar de 9e plaats. Twee ronden later is hij alweer opgerukt naar de 7e plaats, maar dan gaat hij weer tegen de grond. Nog maar net terug op de Yamaha gaat het in de volgende ronde weer mis. Nu verliest hij heel wat plaatsen en vertrekt hij weer als 25e. Aan de finish zit er niet meer in dan een 22e plaats. Vooraan kon Cauwenbergh de leiding in handen houden tot de 7e ronde maar moest dan toezien hoe Tom Lahousse de eerste plaats overnam. Lahousse won, al waren de verschillen met Cauwenbergh (2e) en Hofstede (3e) klein.
 
Reeks 2: Stijn Cauwenbergh is de tweede reeks op zoek naar revanche en neemt meteen de leiding in handen vanaf de eerste meters. Ook Steven Van Dun is op zoek naar eerherstel en nestelt zich in het wiel van Cauwenbergh. Steven blijft het nummer 185 goed volgen en verhoogt naarmate de reeks vordert de druk. In de 6e ronde neemt Van Dun de leiding over maar Cauwenbergh blijft van nabij volgen. In de laatste meters gaat het echter nog mis voor het N°185 owv een kapotte koppeling en ziet zo de eindzege aan zijn neus voorbij gaan. Van Dun wint hierdoor nog vrij vlot voor Dorian Devillers (+17.332) en Vincent Genot (+19.438)
 
Podium:
1 Lahousse 41p - 2 Hofstede 38p - 3 Cauwenbergh 36p ... 9 Van Dun 25p

 
www.tomvanloon.com | www.stevenvandun.com | created by WimJ