VAN LOON-VANSTIPPEN-COEN KNAP DERDE IN 12 UREN VAN LA CHINELLE
10 augustus 2014

 
RESULTAAT 12U

Tom Van Loon is bij zijn debuut in de 12 uren van La Chinelle knap derde geworden. Samen met Jeremy Coen en Julien Vanstippen stond hij naast de winnaars Cremer/Klutz/Collet en Leloup/Triest/Banken (2e) op het podium. Hoewel Coen/Vanstippen/Van Loon op voorhand niet echt bij de favorieten werden genoemd, lieten ze zich in de kwalificaties al opmerken met de vierde tijd. De concurrenten wisten dus dat ze rekening moesten houden met trio! De 12 uren werden vannacht om 0u00 op gang getrokken en dat zorgde voor spectaculaire beelden op het pikdonkere circuit rond Franchimont. 111 teams gingen op het 7 kilometer lange circuit van start en meteen was het Cremer/Klutz/Collet die de leiding in handen namen om die niet meer af te staan. Leloup/Triest/Banken werden met evenveel ronden als 2e afgevlagd en ook het DRS team van Coen/Vanstippen/Van Loon legden 83 ronden af. Ze waren dan ook meer dan tevreden met hun zeer knappe en verdiende derde plaats!

12 UREN LA CHINELLE
FINAL RESULT
1
Cedric Cremer - Thierry Klutz - Vincent Collet - 83 ronden
2
Andrew Leloup - Nick Triest - Jonathan Banken - 83 ronden
3
Jeremy Coen - Julien Vanstippen - Tom Van Loon - 83 ronden
4
Daymond Martens - Kevin Gauniaux - Gaetan Minique - 82 ronden
5
Jean Francois Goblet - Segers - Jilani Cambre - 81 ronden

 

 
PINKSTERTROFEE GENK: MIKE VDS HET STERKST, VAN DUN MET EEN 6-4-9-9
08 juni 2014

 
 
 
 
 
 
EINDUITSLAG

Tijdstraining: De tijd dat we naar de Balenberg afzakten voor de Pinkstertrofee ligt voorgoed achter ons. Maar met Genk heeft VLM een mooi alternatief. Zondag begonnen slechts 27 Inters aan de tijdstraining. Daarin liet Kenny Van Dueren de beste tijd optekenen. Hij was ruim sneller dan Cools, Breugelmans en Vanderstraeten. Steven Van Dun zette een goede tijd neer en mocht als 9e plaatsnemen in het gesloten rennerspark.

Reeks 1: Sven Breugelmans hield iedereen achter zich bij de start van de eerste manche. Verheyen, Van Dueren, Van Dun en Banken zaten hem op de hielen. Vanderstraeten en Cools volgden iets verderop op 7 en 8. Vooraan bleven de verschillen relatief klein en nam Verheyen even de leiding over van Breugelmans. Maar nadat hij twee ronden lang in het spoor van Verheyen had gevolgd, nam hij resoluut de leiding weer over. Breugelmans won, maar moest in de slotfase wel de aanstormende Vanderstraeten afhouden. Van Dun reed even op de vierde plaats, volgde tempo goed, en moest deze reeks enkel Vanderstraeten en Cools laten passeren. Steven legde na 13 ronden beslag op de 6e plaats.

Reeks 2: Kenny Van Dueren schoot met het nr 103 het beste uit de startblokken. Ook nu zaten Verheyen en Van Dun meteen op de voorste rij, maar ook Vanderstraeten had zijn start nu niet gemist. In de eerste rondes maakte Vanderstraeten meteen plaatsen goed en kwam Verheyen ten val waardoor hij zijn 3e plek moest afgeven aan Van Dun. Vanderstraeten zette in de derde ronde Van Dueren onder druk en die kraakte een ronde later. Mike VDS won deze manche met sprekend gemak voor Van Dueren die mooi stand hield op de 2e plaats. Steven Van Dun reed lange tijd op de 3e plaats, maar moest zijn meerdere erkennen in Verheyen die zijn foutje uit de tweede ronde zo recht zette. Steven finishte op twee seconden van Verheyen als vierde en bleef De Beuckelaer en Cools voor.

Reeks 3: Het tweede luik van de Pinkstertrofee werd maandag het best aangevat door Breugelmans. Hij nam de beste start voor Van Dueren en Verheyen. Breugelmans hield de leiding 4 ronden in handen, maar daarna nam Vanderstraeten het over. Maar zegezeker was de leider nog niet, want Van Dueren schoof mee door naar de tweede plaats en bleef VDS op de hielen zitten. Toch sloot Vanderstraeten de reeks winnend af, al bleef het verschil met Van Dueren klein. Breugelmans finishte een handvol seconden later op plaats 3. Steven Van Dun nam geen al te beste start en reed na 1 ronde in twaalfde stelling. In de tweede ronde kon hij drie plaatsen goedmaken en volgde hij als 9e in het spoor van Bakens. Maar het werd warm in de rug met een ijverige Jelle Verbruggen die hem in de 4e ronde terug naar plek 10 verwees. Deze positie leek vast te liggen, maar in de eindfase was er toch nog een plaats winst voor de Weeldenaar die zo als 9e werd afgevlagd.

Reeks 4: Kenny Van Dueren gaf iedereen in de beslissende reeks het nakijken bij de start. Verheyen, Breugelmans, Cools en Van Dun volgden in zijn spoor, terwjl Vanderstraeten verderop als 9e volgde. Van Dueren bleef geruime tijd aan de leiding voor Verheyen en Breugelmans, maar vanaf de vijfde ronde kwam Vanderstraeten zich vooraan moeien. In twee ronden tijd zette hij Cools, Breugelmans en Verheyen opzij en reed hij naar de leider toe. Van Dueren kon VDS drie ronden achter zich houden maar daarna nam Vanderstraeten over. Hij won met een 3 tal seconden voorsprong op Van Dueren, terwijl Cools nog als derde finishte. Steven Van Dun startte goed op de 5e plaats, maar moest snel Vanderstraeten en Van Massenhoven voorlaten. Lange tijd reed hij in zevende stelling die hij in de tiende ronde niet meer kon verdedigen. Verbruggen en Scheynen waren hem te snel af en zo eindigde hij op de 9e plaats.

VLM GENK [Inters Open]

pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Reeks 3
pl
Reeks 4
1
Breugelmans
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
2
Vanderstraeten
2
Van Dueren
2
Van Dueren
2

Van Dueren

3
Verheyen
3
Verheyen
3
Breugelmans
3
Cools
4
Van Dueren
4
Steven Van Dun
4
Cools
4
Verheyen
5
Cools
5
De Beuckelaer
5
Verheyen
5

Breugelmans

6
Steven Van Dun
6
Cools
9
Steven Van Dun
9
Steven Van Dun
 
VANDERSTRAETEN WEER PRIMUS OP BK, VAN DUN MET PECH
01 juni 2014

 
 
 
 

Tijdstraining: Op de weide omloop van Ranst stond de 4e BK proef op het programma bij de Inters Open. Wesley Verheyen voelde zich meteen goed op het circuit langs de E313. Hij was sneller dan Cools en Vanderstraeten die beiden binnen de seconde bleven. Steven Van Dun kon tevreden zijn met de 9e tijd.

Reeks 1: 42 Inters stormden de eerste linkse bocht in met Sven Wouters op kop, maar na één ronde had Verheyden de leiding overgenomen van Wouters en daarna zagen we Breugelmans, Nijs en Janssens. Verheyen bleef enkele ronden aan de leiding maar vanuit de achtergrond kwamen Vanderstraeten, Van Massenhoven en Cools opzetten. Verheyen kon even de druk afhouden, maar Vanderstraeten vond in de zesde ronde toch het gaatje om door te stoten naar de koppositie. Ook Van Massenhoven en Cools aasden op de plaats van Verheyden maar die kon stand houden op de tweede plaats. Cools werd derde. Steven Van Dun zat bij de start net in de top-10 en zat na  de eerste ronde op de 8e plaats. Hij moest even een plaats afgeven aan Cools, maar ging in de volgende rondes voorbij aan Wouters, Nijs en Janssens. De vijfde positie van Breugelmans probeerde hij wel nog af te snoepen, maar den Breugel liet Van Dun niet meer passeren.

Reeks 2: De tweede reeks zou voor een aantal slachtoffers zorgen in de strijd voor het BK. Zowel Verheyen als Cools kenden problemen en verliezen heel wat punten op Vanderstraeten die in deze reeks weinig tegenstand kende. Nadat hij snel aan de leiding reed, controleerde hij de tweede manche en won voor Breugelmans en Janssens. Ook geen succes voor Van Dun die nochtans goed gestart was en in de beginfase op de 5e plaats reed. Maar net als hij de vierde plaats kon veroveren geeft zijn achterrem er de brui aan. Steven verliest hierdoor nog heel wat plaatsen in de volgende ronden en geeft iets voor het einde op.

VLM RANST [Inters Open]

pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Verheyen
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 50
2
Cools
2
Verheyen
2
Breugelmans
2

Breugelmans 38

3
Vanderstraeten
3
Cools
3
Janssens
3
Van Massenhoven 36
4
Van Massenhoven
4
Van Massenhoven
4
Banken
4
Janssens 34
5
Breugelmans
5
Breugelmans
5
Van Massenhoven
5

Verheyen 30

9
Steven Van Dun
6
Steven Van Dun
35
Steven Van Dun
12
Steven Van Dun 19
 
BK PROEF IN OLMEN EENTJE OM SNEL TE VERGETEN
19 mei 2014

 
 
 
 
Tijdstraining: Voor de derde proef van het BK werd het Honda Park in Olmen aangedaan. 30 Inters verschenen aan de timed practice, maar al in de eerste ronde begeeft de Honda van Steven Van Dun het. Vanuit Weelde wordt de Honda 250 2takt gebracht, die Steven aan de tand voelt bij de avondcrossen in Ulicoten. Zo kan hij toch nog punten scoren voor het BK. De beste tijd kwam nipt op naam van Wesley Verheyen die 0.078 sneller was dan Mike Vanderstraeten. Ook Roel Geurts, Sven Breugelmans en Wouter Van Massenhoven leken in vorm met de 3e, 4e en 5e tijd, allemaal binnen de seconde van Verheyen.

Reeks 1: Steven Van Dun kon geen tijd neerzetten in de tijdstraining 's morgens en moest zodoende aan de buitenkant starten. Zijn start was goed en hij kon midden in het pak de eerste bocht induiken. Na een aantal bochten had hij zich al opgewerkt naar de 10e plaats. Maar achteraan in het bos gaat het helemaal mis. Steven gaat hard overkop, krijgt de motor in zijn rug en blesseert ook zijn elleboog. Toch kruipt Steven weer op zijn Honda 2takt maar als allerlaatste moet hij een gigantische kloof overbruggen. Vier ronden van het einde ziet hij dat het geen zin meer heeft en geeft er de brui aan. De reeks wordt knap gewonnen door Mike Vanderstraeten die met een ruime marge David Cools achter zich laat. Wouter Van Massenhoven finisht na een sterke manche op drie voor Breugelmans en Geurts.

Reeks 2: Geen Van Dun meer aan de start die met een pijnlijke rug en gekneusde elleboog de tweede reeks laat schieten. Ook deze reeks is het vrij snel duidelijk dat Mike Vanderstraeten de zege voor zich zal opeisen. Vanderstraeten heeft aan de finish een bonus van 14 seconden op Wouter Van Massenhoven die opnieuw een knappe reeks laat optekenen. David Cools legt beslag op de derde plaats voor Verheyen en Geurts.


VLM KASTERLEE [Inters Open]

pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Verheyen
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 50
2
Vanderstraeten
2
Cools
2
Van Massenhoven
2

Van Massenhoven 42

3
Geurts
3
Van Massenhoven
3
Cools
3
Cools 42
4
Breugelmans
4
Breugelmans
4
Verheyen
4
Breugelmans 33
5
Van Massenghoven
5
Geurts
5
Geurts
5

Geurts 32

-
Steven Van Dun
27
Steven Van Dun
DNS
Steven Van Dun
13
Steven Van Dun 8
 
NET GEEN PODIUM VOOR VAN DUN, VANDERSTRAETEN WINT
11 mei 2014

 
 
 
 
Tijdstraining: 24 Inters vonden de weg naar Kasterlee waarvan Wouter Van Massenhoven de snelste was. Hij was een halve seconden sneller dan David Cools en 8 tienden rapper dan Bram Schoepen. Ook De Beuckelaer en Banken begonnen goed aan de dag met een 4e en 5e tijd. Daarna volgde Vanderstraeten en Steven Van Dun, die met een 7e tijd net iets meer dan 2 seconden moest toegeven.

Reeks 1: De baar beweegt, maar valt niet. Een aantal piloten rijden er tegen, sommigen knallen er gewoon over... Dit moet een herstart worden. Steven Van Dun neemt bij die herstart met een motorlengte de holeshot, maar het was Vanderstraeten die in de eerste ronde de leiding overnam van Van Dun. De Weeldenaar kon vrij aardig het tempo volgen, maar moest na 5 ronden gaandeweg de leider laten gaan. De problemen van in Lommel bleven achterwege en tot de 8e ronde kon hij de tweede plaats in handen houden. Daarna stormde Cools voorbij. Vanderstraeten won voor Cools en Steven Van Dun, die mooi derde werd. Een opsteker na de moeizame wedstrijd in Lommel.

Reeks 2: Roel Geurts nam de tweede reeks de kopstart voor Vanderstraeten en Cools, terwijl Van Dun iets verder zat op de 6e plaats. Vanderstraeten nam al in de eerste ronde de leiding over en legde daar meteen de basis voor zijn dubbele reekszege. Geurts bleef lange tijd tussen Vanderstraeten en Cools in rijden, maar net als in de eerste reeks, sloeg Cools toe in de 9e ronde om de tweede plaats over te nemen. Van Dun rukte snel op naar de vierde plaats maar kon de lijnen niet zo goed vinden als in de eerste reeks. In de derde ronde passeerde Van Massenhoven die hij naar het einde van de reeks moest laten wegrijden. De Honda loopt niet altijd even goed en nadien blijkt dat de binnenbuis van de demper kapot is. Steven werd zo 5e achter reekswinnaar Vanderstraeten, Cools, Geurts en Van Massenhoven.


VLM KASTERLEE [Inters Open]

pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Van Massenhoven
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 50
2
Cools
2
Cools
2
Cools
2

Cools 44

3
Schoepen
3
Steven Van Dun
3
Geurts
3
Geurts 38
4
De Beuckelaer
4
Geurts
4
Van Massenhoven
4
Steven Van Dun 36
5
Banken
5
De Beuckelaer
5
Steven Van Dun
5

De Beuckelaer 31

7
Steven Van Dun
6
Wouters
6
De Beuckelaer
6
Schoepen 28
 
ONDERRUG HOUDT VAN DUN VAN GOED RESULTAAT
04 mei 2014

 
 
 
 

Tijdstraining: Relatief kleine verschillen tijdens de tijdstraining in Lommel. De eerste vier zaten allemaal binnen een seconde. Het was Wesley Verheyen die het snelst door de zware zandbaan kliefde. Hij liet Van der Sanden 0.112 achter zich en ook de kloof met Cools (+0.373) was bijzonder klein. De vierde tijd kwam op naam van Breugelmans voor Cedric Grobben. Steven Van Dun klokte af als 10e.

Reeks 1: Wesley Verheyen nam de beste start voor Roel Geurts en Sven Breugelmans. Verheyen nam de leiding meteen stevig in handen en zou die niet meer afstaan. Geurt en Breugelmans werden vooraan afgelost door Van der Sanden en Vanderstraeten die na een slechte start vanuit het middenveld na drie ronden al op de derde plaats rondreed. Vanderstraeten reed daarna twee ronden in het zog van Van der Sanden maar stoof dan toch door naar de tweede plaats. En zo lagen de posities aan de kop vast tot aan de finish. Voor Steven Van Dun verliep deze reeks minder goed. Nochtans was hij goed gestart, maar kwam hij na enkele ronden naast de baan terecht en moest hij even stoppen. Hij verloor hierdoor heel wat plaatsen, maar kon vrij snel oprukken van de 15e naar de 12e positie. Daarna kreeg hij last van zijn onderrug en reed hij de reeks op eigen tempo verder uit. Hij werd 18e.

Reeks 2: Mike Vanderstraeten was in de tweede reeks duidelijk de beste. Hij nam snel over van kopstarter Van der Sanden en won overtuigend de manche. Enkel Van der Sanden kon enigzins in de buurt blijven van de reekswinnaar en finishte als tweede op 16 seconden. David Cools gaf op de derde plaats al bijna 1 minuut toe op Vanderstraeten, maar hij moest zich vanuit 19e stelling naar het podium knokken. Voor Steven Van Dun eenzelfde verhaal als in de eerste reeks. Na een goede start zakte hij ronde na ronde verder weg en finishte hij op de 17e plaats.


VLM LOMMEL [Inters Open]

pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Verheyen
1
Verheyen
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 47
2
Van der Sanden
2
Vanderstraeten
2
Van der Sanden
2

Van der Sanden 42

3
Cools
3
Van der Sanden
3
Cools
3
Verheyen 39
4
Breugelmans
4
Cools
4
Janssens
4
Cools 38
5
Grobben
5
Grobben
5
Van Massenhoven
5

Van Massenhoven 32

10
Steven Van Dun
18
Steven Van Dun
17
Steven Van Dun
13
Steven Van Dun 16
 
VAN LOON WORDT 6e IN MOERBEKE-WAAS, HEIKKI GEENS WINT
01 mei 2014

 
 
 
 

Tijdstraining: Dimitri Sep zette in Moerbeke-Waas de snelste tijd op de tabellen. Met een 2:05.675 was hij een kleine halve seconde sneller dan Heikki Geens. Jochem Walckiers klokte de derde tijd en gaf al meer dan een seconden toe op de snelste. Tom Van Loon zette de 15e tijd neer op 5 seconden.

Reeks 1: Heikki Geens nam de beste start voor Walckiers en Fraikin. Geens kon 1 ronde de leiding in handen houden, maar daarna nam Walckiers het over. Hij kreeg Erik Willems als naaste achtervolger die vanuit 7e positie kwam opzetten. Uit de achtergrond kwam nog iemand opzetten. Tom Van Loon startte als 12e en vond meteen de juiste versnelling. Na 3 ronden was hij al opgerukt naar de 5e plaats. Even werd hij opgehouden door Fraikin, maar twee ronden later kon hij de Waal toch passeren. Nu kon de Weeldenaar de aanval inzetten op de derde plaats van Geens die zijn voorsprong zag slinken. Maar wat Van Loon ook probeerde, Geens passeren lukte net niet. Hij strandde op 0.284 van de derde plaats en werd vierde. Walckiers won de eerste reeks voor Willems en Geens.

Reeks 2: Opnieuw kwam de kopstart op naam van Geens die ditmaal de leiding niet meer zou afstaan. Geens reed een mooie voorsprong bij elkaar en won de manche voor Steve Dosquet die de hele reeks op de vierde plaats had gereden. Toch kon hij in de laatste ronde Claus en Schmidt nog verrassen. Voor Tom Van Loon begon de reeks iets minder goed. Gestart vanuit 14e stelling, kon hij deze keer niet zoveel plaatsen goedmaken in de eerste ronden. Toch won hij elke ronde wel één of meerdere plaatsen wat hem na 5 ronden op de 8e plaats bracht. Dat leek ook zijn eindresultaat te zijn, maar naarmate de reeks vorderde leek de 6e plaats toch nog tot de mogelijkheden te behoren. In de laatste ronde kon hij Mark Fraikin nog van de 7e plaats verdringen, maar kwam hij een bandlengte te kort voor de zesde plaats van Joey Smet.

BMB MOERBEKE-WAAS [Nationalen MX1]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Nat MX1
1
Sep
1
Walckiers
1
Geens
1
Geens 45
2
Geens
2
Willems
2
Dosquet
2
Willems 38
3
Walkciers
3
Geens
3
Schmidt
3
Dosquet 36
4
Sillien
4
Tom Van Loon
4
Claus
4
Schmidt 36
5
Dosquet
5
Schmidt
5
Willems
5
Walckiers 36
15
Tom Van Loon
6
Fraikin
7
Tom Van Loon
6
Tom Van Loon 32
 
FOTOS VLM DESSEL
29 april 2014

Foto's VLM
Dessel
Zondag 27 april 2014
Pix Ellen Jansens

 
VAN DUN HAD Z'N DAGJE NIET IN DESSEL
29 april 2014

 
 
 
 

Tijdstraining: Met een 1:45.793 was Sven Breugelmans duidelijk de snelste op de omloop van Dessel. Breugelmans was 1.2 sec sneller dan David Cools terwijl Mike Vanderstraeten ruim 2 sec moest toegeven. Steven Van Dun klokte af op een 10e plaats met een 1:49.032.

Reeks 1: Sven Breugelmans zette zijn pole position om in de kopstart. Het nummer 36 dook de eerste bochten in voor Kenny Janssens, Steven De Beuckelaer en Steven Van Dun. Terwijl Breugelmans en Janssens vooraan het tempo voerden, had Van Dun niet zijn beste reeks. Hij bleef nog wel enkele ronden op de 4e plaats rondrijden, maar toen Cools hem voorbijstoof liet hij ook Schoepen en Wouters nog voorbij. Hoewel het voor geen meter liep bij de Weeldenaar kon hij toch nog beslag leggen op de zevende plaats. De reeks werd gewonnen door Breugelmans die Janssens een tweetal seconden voorbleef. David Cools werd 3e.

Reeks 2: Opnieuw nam Breugelmans de beste start, maar nu kreeg hij meteen David Cools mee in zijn wiel. Cools nam in de derde ronde het commando over en bleef de ganse reeks aan de leiding. Hij won met een ruime marge op Breugelmans die halfweg wedstrijd wel even Vanderstraeten voor zich uit moest duldden op rang 2. Maar laatstgenoemde gaf helaas op. Steven Van Dun zat de tweede reeks iets beter in zijn vel en na enkele ronden reed hij achter De Beuckelaer op de zevende plaats. In de 4e ronde ging hij voorbij De Beuckelaer en reed hij achter Banken op de 6e plaats. Twee ronden later verloor Steven even een plaats aan Kenny Janssens, maar toch kon Van Dun nog een positie goedmaken, al was dat door het wegvallen van Vanderstraeten. Het nummer 41 finishte de tweede reeks hierdoor op de 6e plek.

VLM DESSEL [Inters Open]

pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Breugelmans
1
Breugelmans
1
Cools
1
Breueglmans 47
2
Cools
2
Janssens
2
Breugelmans
2

Cools 45

3
Vanderstraeten
3
Cools
3
Geurts
3
Janssens 40
4
Van Massenhoven
4
Vanderstraeten
4
Banken
4
Steven Van Dun 30
5
Schoepen
5
De Beuckelaer
5
Janssens
5

De Beuckelaer 30

9
Steven Van Dun
7
Steven Van Dun
6
Steven Van Dun
6
Schoepen 28
 
FOTOS ONK VALKENSWAARD
21 april 2014

Foto's ONK
Valkenswaard
Maandag 21 april 2014
Pix Blocky Pics

 
KNAPPE 3e PLAATS VOOR VAN DUN IN VALKENSWAARD
21 april 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Carlo Rombouts was iedereen te snel af in de timed practice en nam de pole positie voor Widmann en Wiemann. Rombouts was ruim een seconde sneller op het eurocircuit dan zijn naaste achtervolgers en ruim 5 sec sneller dan Steven Van Dun die met een slippende koppeling de 14e tijd neerzette.

Reeks 1: Een goede start voor Steven Van Dun die als tweede door de eerste bocht denderde met voor hem kopstarter Soper. Wiemann nam echter snel over van Soper en Van Dun en reed aan de leiding. In de derde ronde lukte het de Weeldenaar om Soper van de tweede plaatst te verdringen. Hij kon snel wegrijden en maakte een kloof maar in de tiende ronde kwam Nigel Widmann heel fel opzetten en snoepte de tweede plaats af van Van Dun. Steven bleef in het wiel aanklampen maar kon geen aanval meer inzetten en werd zo derde achter Wiemann en Widmann.

Reeks 2: De kopstart kwam dit keer op naam van Steven Van Dun. Het nummer 141 had de winnaar van de eerste reeks meteen in zijn nek en die eiste de eerste plaats halfweg de eerste ronde weer op. Het tempo van Dennis Wiemann lag iets te hoog voor Van Dun, maar de Weeldenaar leek lange tijd zijn tweede plaats veilig te stellen. Echter duurde de reeks één ronde te lang, want Nigel Widmann ging in de laatste ronde nog voorbij Van Dun. Wiemann won vlotjes voor Widmann en Van Dun.

ONK VALKENSWAARD [MX Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX Open
1
Rombouts
1
Wiemann
1
Wiemann
1
Wiemann 100
2
Widmann
2
Widmann
2
Widmann
2

Widmann 90

3
Wiemann
3
Steven Van Dun
3
Steven Van Dun
3
Steven Van Dun 82
4
Vink
4
Vogels
4
Vogels
4
Vogels 76
5
Soper
5
Vink
5
Van Linden
5

Van Linden 68

14
Steven Van Dun
7
Rombouts
6
Nijkamps
6
Rombouts 68
 
FOTOS VLM HAACHT
14 april 2014

Foto's VLM
Haacht
Zondag 13 april 2014
Pix Ellen Jansens

 
DEMPER EN KOPPELING DWARSBOMEN GOED RESULTAAT IN HAACHT
14 april 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Kenny Janssens was iedereen te snel af op de omloop in Haacht. Janssens was ruim één seconde sneller dan Breugelmans en Cools. Ook Steven Van Dun zat er deze keer goed bij met een zesde tijd.

Reeks 1: Weinig animo te beleven deze reeks waar de top-3 al vastlag vanaf de eerste ronde. Wesley Verheyen nam de beste start voor Sven Breugelmans en Kenny Janssens. In deze volgorde en met ruime marges reden ze ook over de finish. Steven Van Dun was net binnen de top-10 gestart en bevond zich na drie ronden op de 6e plaats nadat hij Schoepen, Wouters en Buys kon remonteren. Enkel David Cools passeerde de Weeldenaar in de slotfase nog, die ondanks een afgescheurde demper toch nog als 7e wist te finishen voor Vanderstraeten.

Reeks 2: Het euvel van de afgescheurde demper werd tussen de reeksen gerepareerd. Het bracht Van Dun in de eerste ronde op de 9e plaats maar kon deze al snel ombuigen naar de 7e positie na drie ronden. Daarna kreeg hij problemen met de koppeling en kon hij het tempo niet hoog houden. Toch verdrong hij aan het einde van de reeks Daenen nog van de 6e plaats. De tweede reeks werd een herhaling van de eerste reeks aan de kop. Ook nu won Verheyen voor Breugelmans en Janssens.

VLM HAACHT [MX Inters Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX Open
1
Janssens
1
Verheyen
1
Verheyen
1
Verheyen 50
2
Breugelmans
2
Breugelmans
2
Breugelmans
2

Breugelmans 44

3
Cools
3
Janssens
3
Janssens
3
Janssens 40
4
Verheyen
4
Van Massenhoven
4
Van Massenhoven
4
Van Massenhoven 36
5
De Beuckelaer
5
Cools
5
De Beuckelaer
5

De Beuckelaer 31

6
Steven Van Dun
7
Steven Van Dun
6
Steven Van Dun
6
Steven Van Dun 29
 
OLDTIMER SEIZOEN OP GANG GESCHOTEN IN HAACHT
14 april 2014
BrentMXPics

Reeks 1: Het oldtimerseizoen werd op gang geschoten in Haacht. Bij de Pré '90 was het Werner Dewit die de beste start nam maar het was Tom Van Loon die met een briljante move achterdoor naar de tweede plaats spurtte. Lang bleef Tom niet op de tweede plaats want Jurgen Van Nooten vloog hem letterlijk voorbij. Dewit had al een gaatje geslagen en het was Van Nooten die dat probeerde te dichten. De kloof verkleinde maar ook achter Van Nooten kwam Van Loon opzetten. In de laatste rondes probeerde de Weeldenaar de tweede plaats nog af te snoepen maar hij zat telkens te ver om een goede aanval in te zetten. In de laatste ronde zette hij alles op alles, maar in de derde laatste bocht liep een aanval verkeerd af en kwam hij ten val. Toch finishte hij nog als derde achter reekswinnaar Dewit en Van Nooten.

Reeks 2: In de tweede reeks waren het Dewit, Van Nooten en Van Loon die goed wegkwamen bij de start. Van Loon ging in de eerste ronde meteen voorbij aan Dewit en Van Nooten maar Dewit stelde in de tweede ronde orde op zaken door de leiding weer over te nemen. Tegen het einde van de reeks verkleinde Van Loon de kloof met Dewit, maar dan liep de ketting eraf door een afgebroken bout. Meteen einde wedstrijd voor Van Loon, die langs de zijlijn Dewit zag winnen.

 
FOTOS ONK HALLE
08 april 2014

Foto's ONK Open
Halle
Zondag 30 maart 2014
Pix Blocky Pics

 
FOTOS ONK LOCHEM
08 april 2014

Foto's ONK Open
Lochem
Zondag 09 maart 2014
Pix Blocky Pics

 
ONK SINT-ISIDORUSHOEVE: PODIUM VOOR STEVEN VAN DUN
06 april 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Mike Vink zette iedereen op ruime achterstand om de pole posistion te nemen. Hij was 1.5 sneller dan Staat en Wiemann. Steven Van Dun klokte af als 12e met een tijd die 3.7 trager was dan de besttijd.

Reeks 1: Widmann, Verhorevoort en Van Dun namen de beste start, maar in de eerste paar honderden meters verloor Van Dun een aantal plaatsen. Na één ronde zagen we Verhorevoort op kop voor Staat en Vink. Van Dun ging op dat moment het duel aan met Wiemann voor de 7e plaats. Beiden konden snel Blomer passeren, maar ook Wiemann ging voorbij aan Van Dun wat hem op P6 deed belanden. Steven kon deze positie enkele ronden behouden, maar moest in het middelste gedeelte van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in een paar piloten. Toch kon hij vanaf de 10e ronde weer enkele plaatsen goedmaken en ruilde hij de 9e plaats om in een 7e aan de finish. Mike Vink won de reeks nadat hij in de slotfase Staat en koploper Wiemann nog voorbij ging.

Reeks 2: Verhorevoort nam de beste start voor Widmann en Staat maar deze drie tenoren moesten in de eerste ronde de leiding al overlaten aan Calle Sjoo. Steven Van Dun kende een goede start en liet zich in de eerste ronde dit keer niet doen. Hij passeerde Blomer en Wassink in de tweede ronde en reed knap op de 4e plaats. Dennis Wieman verdrong hem even van de 4e plek, maar een ronde later kon de Weeldenaar deze positie weer heroveren door Verhorevoort te passeren. En Van Dun bleef in het goed ritme want een ronde later moest ook Sjoo eraan geloven. De Honda piloot leek zo knap af te stevenen op de derde plaats, maar voor hem staakte Dennis Wiemann de strijd met mechanische problemen. Steven jumpte zo in de slotfase nog naar de tweede plaats en finishte 18 sec na reekswinner Hans Vogels. Door deze knappe tweede reeks mag Steven Van Dun als derde mee op het podium na overwinnaar Vogels en Vink. Tjiep Tjiep!

ONK SINT-ISIDORUSHOEVE [MX Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX Open
1
Vink
1
Vink
1
Vogels
1
Vogels 88
2
Staat
2
Wiemann
2
Steven Van Dun
2

Vink 84

3
Wiemann
3
Staat
3
Widmann
3
Steven Van Dun 79
4
Blomer
4
Vogels
4
Verhorevoort
4
Staat 70
5
Widmann
5
Sjoo
5
Lutges
5

Lutges 69

12
Steven Van Dun
7
Steven Van Dun
6
Wassink
6
Verhorevoort 68
 
ONK HALLE
30 maart 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Het circuit van Halle, waar in de goede oude crosstijd nog GP's werden verreden, was voor Steven Van Dun onbekend terrein. Hij zette de 15e tijd neer. Bak was de snelste voor Wiemann en Widmann.

Reeks 1: Steven Van Dun kwam als tweede uit de start maar ging in de eerste ronde al meteen overkop. Gelukkig geen fysiek leed voor Van Dun, maar de Honda moest het nu wel stellen zonder voorrem. Vanuit de achtergrond kon hij toch nog opklimmen naar de 15e plaats. De reekzege was weggelegd voor Wiemann voor Widmann en Van Linden.

Reeks 2: In de tweede reeks startte Van Dun op de 8e plaats en kon hij snel oprukken naar P6. Lang kon hij die positie niet handhaven door een trainingsachterstand wegens ziekte de afgelopen weken. Hij zakte uiteindelijk naar de 11e plaats. Dennis Wiemann duldde ook in de tweede reeks niemand in zijn buurt en won met 16 sec voorsprong op Widmann. Mike Vink legde beslag op de derde plaats.

ONK HALLE [MX Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX Open
1
Bak
1
Wiemann
1
Wiemann
1
Wiemann 100
2
Wiemann
2
Widmann
2
Widmann
2
Widmann 90
3
Widmann
3
Van Linden
3
Vink
3
Vink 79
4
Rombouts
4
Vink
4
Vogels
4
Van Linden 76
5
Aleksejevs
5
Vogels
5
Munchhofen
5

Vogels 74

15
Steven Van Dun
14
Steven Van Dun
11
Steven Van Dun
12
Steven Van Dun 57
 
VLM ARENDONK: VERHEYEN MET DUBBELSLAG, VAN DUN KNAP 4e
23 maart 2014
MEER FOTO'S

 
 
 
 

Tijdtraining: De verschillen waren miniem met Sven Breugelmans die de 'pole' wist te veroveren voor Wesley Verheyen op 0.172 sec. Ook Vanderstraeten, Janssens en Vromans bleven binnen één seconde van de tijd van Breugelmans. Steven Van Dun zette een goede tijd neer voor zijn doen en was met de 9e tijd 1.829 sec trager dan de besttijd.

Reeks 1: De eerste reeks werd het beste aangevat door Wesley Verheyen, hij nam de kopstart voor Breugelmans en Steven Van Dun. Ook De Beuckelaer, Van Nooten en Vanderstraeten hadden hun start niet gemist. Verheyen zette de tegenstand meteen onder druk door het tempo heel strak te houden. Toch bleven Breugelmans en Van Dun goed volgen, hoewel laatstgenoemde meteen hinder ondervond van een nukkige bril. In de derde ronde werd Van Dun met een ander probleem geconfronteerd, namelijk Mike Vanderstraeten. Het nummer één was te snel voor de Weeldenaar en kon de Honda piloot vrij snel passeren. Twee ronden later wist Vanderstraeten ook Breugelmans een plaats terug te zetten. Daarna volgde er in de top-5 geen positiewissels meer en lag de wedstrijd iets over halfweg al in een definitieve plooi. Verheyen won voor Vanderstraeten, Breugelmans, Van Dun en Geurts.

Reeks 2: 34 Inters namen in de tweede reeks de start met Verheyen meteen weer op het appel! Hij kreeg Breugelmans, Van Dun, Janssens en Van Nooten op zijn achterwiel. Zijn dichtste achtervolger in de eerste reeks, Mike Vanderstraeten, had zijn start compleet gemist en zagen we in de buik van het pak. Verheyen controleerde de ganse reeks zijn leidersplaats met Breugelmans steeds op vinkenslag. Daarachter zagen we een goede Janssens en Van Dun die streden voor de 3e plaats. Van Dun kon de derde plaats van Janssens niet ontfutselen en verloor naar het einde van de reeks aan kracht en zag zo Van Massenhoven en Vanderstraeten nog passeren. De Weeldenaar werd zo 6e in de tweede manche. Verdiende reekswinnaar werd Verheyen die op enkele tellen Mike Vanderstraeten op plaats twee zag finishen. Na een ware krachttoer uit het achterveld, viel hij in de laatste bocht nog succesvol de tweede plaats van Breugelmans aan die derde werd. Janssens volgde op vier, voor Van Massenhoven en Van Dun.

VLM ARENDONK [Inters Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Breugelmans
1
Verheyen
1
Verheyen
1
Verheyen 50
2
Verheyen
2
Vanderstraeten
2
Vanderstraeten
2
Vanderstraeten 44
3
Vanderstraeten
3
Breugelmans
3
Breugelmans
3
Breugelmans 40
4
Janssens
4
Steven Van Dun
4
Janssens
4
Steven Van Dun 33
5
Vromans
5
Geurts
5
Van Massenhoven
5
Janssens 30
9
Steven Van Dun
6
Foguenne
6
Steven Van Dun
6
Geurts 28
 
FOTOS VLM WESTERLO
17 maart 2014

Foto's VLM
Westerlo
Zondag 16 maart 2014
Pix Ellen Jansens

 
BMB GENK: VAN LOON KNALT NAAR EEN PODIUMPLAATS
17 maart 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Yannick Coemans klokte de snelste tijd op Horensbergdam in Genk. Coemans was excact een halve seconde sneller dan Steve Dosquet. Erik Willems was de derde snelste voor Fraikin, Geens en Tom Van Loon die steeds graag terugkomt naar Genk.

Reeks 1: Donny Schmidt had de eerste ronde het best verteerd en leidde het pak voor Biets en Silien. Lange tijd leek Schmidt de reekszege voor zich op te eisen, hoewel zijn achtervolgers weinig toegaven. Maar in de voorlaatste ronde kon Kenneth Martens toch de leiding overnemen van Schmidt, die meteen ook Silien voor zich uit zag rijden. Martens won voor Schmidt en Silien. Tom Van Loon nam een vrij goede start maar zakte na een foutje in de derde ronde van de 6e naar de 11e plaats. Van Loon reed daarna lange tijd op de 10e plaats rond maar kon in de slotfase toch nog knap 4 plaatsen goedmaken. Tom finishte dus als zesde.

Reeks 2: Ook de tweede reeks beschikte Schmidt meteen vanaf de start over de beste papieren. Hij reed lange tijd aan de leiding, maar net als in de openingsmanche moest hij in de slotfase de reekszege nog uit handen geven. Dosquet nam in de 8e ronde de leiding over maar kreeg in de laatste ronden toch nog wat druk opgelegd door niemand minder dan Tom Van Loon. Het nummer 17 was als negende gestart en ging meteen door naar de 7e plaats. In zijn snelste ronde van de dag ging hij voorbij aan Walckiers en Coemans wat hem op P5 bracht. Twee ronden later reed Tom al op de derde plaats nadat hij onder andere De Merlier wist te passeren. Toch ging Tom in de slotfase nog op zoek naar Schmidt die hij in de voorlaatste ronde kon passeren. Hij kwam net iets te laat om het reekswinnaar Dosquet lastig te maken en werd zo tweede op twee seconden.

BMB GENK [Nationalen MX1]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Nat MX1
1
Coemans
1
Martens
1
Dosquet
1
Dosquet 41
2
Dosquet
2
Sillien
2
Tom Van Loon
2
Schmidt 40
3
Willems
3
Schmidt
3
Schmidt
3
Tom Van Loon 37
4
Fraikin
4
Biets
4
Fraikin
4
Martens 36
5
Geens
5
Dosquet
5
Cuyvers
5
Fraikin 30
6
Tom Van Loon
6
Tom Van Loon
6
Lillo
6
Sillien 29
 
VLM WESTERLO: VAN DUN NIPT NAAST HET PODIUM
16 maart 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Op de nieuwe omloop van Tongerlo zetten 44 Inters een tijd op de tabellen. De snelste van het pak bleek Wesley Verheyen die 7 tienden sneller was dan Tom De Belder. David Cools, terug uit blessure, liet de derde tijd optekenen voor Van Massenhoven en Vanderstraeten. Steven Van Dun gaf iets meer dan 4 seconden toe op Verheyen op de 14e plaats.

Reeks 1: Wesley Verheyen nam de beste start voor Geurts, Janssens en De Beuckelaer. Steven Van Dun zat midden in het pak, maar kon in de eerste ronde al heel wat plaatsen goedmaken wat hem snel op de 16e plaats bracht. De Weeldenaar had het goede ritme gevonden en stelselmatig klom hij op richting top-10. In de 6e ronde vielen De Belder en Geurts letterlijk voor hem weg en zo reed Van Dun mooi naar een 9e plaats en strandde hij in het wiel van De Beuckelaer. Verheyen won overtuigend de reeks voor een sterk teruggekomen Vanderstraeten en Kenny Janssens.

Reeks 2: Wesley Verheyen schoot ook de tweede reeks het beste uit de startblokken. Ditmaal zat Vanderstraeten meteen op rang twee waardoor een spannende reeks meteen zeker was. Beiden gaven elkaar weinig toe, maar in de zevende ronde wist Vanderstraeten de koppositie toch definitief over te nemen. Mike won met een tel voorsprong op Verheyen. Steven Van Dun zat ook mooi mee vooraan in de start en zette zijn Honda in de eerste ronde op de 5e plaats. In de tweede ronde kon Van Dun naar de vierde plaats glippen door Bram Schoepen te passeren, maar jammer genoeg was hij de aansluiting met Kenny Janssens al kwijt gespeeld. Hij probeerde de kloof tervergeefs te dichten maar werd zo wel knap vierde achter Kenny Janssens!

VLM WESTERLO [Inters Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand Inters Open
1
Verheyen
1
Verheyen
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 47
2
De Belder
2
Vanderstraeten
2
Verheyen
2
Verheyen 47
3
Cools
3
Janssens
3
Janssens
3
Janssens 40
4
Van Massenhoven
4
Schoepen
4
Steven Van Dun
4
Steven Van Dun 32
5
Vanderstraeten
5
Banken
5
Geurts
5
De Beuckelaer 29
14
Steven Van Dun
9
Steven Van Dun
6
Foguenne
6
Wouters 27
 
FOTOS ONK Lochem
12 maart 2014

Foto's ONK Open
Lochem
Zondag 09 maart 2014
Pix Ellen Jansens

 
ONK Lochem
09 maart 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: Steven Van Dun kwam tijdens de tijdstraining van het ONK in Lochem hard ten val gekomen. De Weeldenaar kreeg het stuur in de buikstreek en zocht meteen het rennerspark op. Een bezoekje langs de medische hulppost bracht geen ernstige kwetsuren aan het licht en zo kon Van Dun gewoon van start gaan. Hij klokte voor zijn tuimelpartij de 11e chrono. Rick Satink zette de snelste tijd neer voor Bak en Wiemann die al enkele tellen trager reden.

Reeks 1: Steven reed, gezien zijn valpartij 's morgens, voorzichtig naar de 7e plaats. Hij was ook op de zevende plaats gestart, zakte even naar de 8e plaats, klom dan weer op naar P6 maar werd in de slotfase nog voorbijgegaan door Widmann. De reeks werd gewonnen door Satink die de ganse reeks de leiding in handen had. Toch kon hij nooit op zijn lauweren rusten aangezien Wiemann de hele reeks van kortbij volgde op plek 2. Vogels werd afgetekend derde.

Reeks 2: Geen goede start voor Steven Van Dun die midden in het pak ook nog eens opgehouden werd door twee gevallen rijders. Als derde laatste kon hij de tweede reeks hervatten. Hij vond de betere lijnen en zat meteen beter in zijn ritme waardoor hij ronde na ronde heel wat plaatsen kon goedmaken. Hoewel hij op het eind van de reeks last kreeg van de buikspieren, stuurde hij zijn Honda toch nog knap als 9e over de meet. De winnaar van de reeks werd opnieuw Satink die ditmaal gemakkelijk won. Hij liet Vogels en Wiemann ver achter zich

ONK LOCHEM [MX Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX Open
1
Satink
1
Satink
1
Satink
1
Satink 100
2
Bak
2
Wiemann
2
Vogels
2
Vogels 86
3
Wiemann
3
Vogels
3
Wiemann
3
Wiemann 86
4
Vogels
4
Soper
4
Widmann
4
Widmann 74
5
Wassink
5
Widmann
5
Nijkamp
5
Nijkamp 71
11
Steven Van Dun
7
Steven Van Dun
9
Steven Van Dun
7
Steven Van Dun 66
 
VLM OPENT SEIZOEN IN LINDE-PEER
23 februari 2014

 
 
 
 

Tijdtraining: De winterperiode werd goed verteerd door Mike Vanderstraeten die op het circuit van Linde-Peer duidelijk de snelste was. Hij liet Foguenne en Verheyen bijna drie seconden achter zich. Steven Van Dun klokte de 15e tijd op 4,855 van de beste tijd.

Reeks 1: Mike Vanderstraeten heeft met glans de eerste manche van het nieuwe VLM seizoen gewonnen bij de Inters Open. De trainingssnelste moest met de start enkel Verheyen voor zich duldden, maar nam in de eerste ronde de koppositie over. Lange tijd bleven de verschillen vooraan heel klein en kwam het grootste gevaar vanuit de achtergrond. Foguenne en Hool kwamen elke ronde dichterbij de leider maar moesten aan de finish nipt de duimen leggen. Vanderstraeten hield Foguenne een motolengte achter zich met Hool nog iets verder op plaats 3. Steven Van Dun startte net buiten de top-10 en zakte even naar plaats 14 maar in het spoor van Scheynen rukte hij op naar de 10e plaats. Na een kwartier moest hij het tempo laten zakken wegens armpump en werd hij teruggeslagen naar de 20e plaats.

Reeks 2: De kopstart was voor de tweede keer op rij weggelegd voor Wesley Verheyen, maar net als in de eerste manche kon hij hiervan niet lang profiteren. Opnieuw was het Vanderstraeten die meteen de leiding overnam en die niet meer afstond. Ditmaal reed hij onbedreigd naar de reekszege. Wesley Verheyen vertoefde de hele reeks op de tweede plaats en lange tijd leek Steven Van Dun als derde mee op het podium te mogen stappen. Van Dun reed een sterke manche en klom op van de zesde plaats maar moest iets voorbij halfweg Foguenne, Hool en Van Massenhoven laten passeren. De 7e plaats leek zijn deel totdat in de laatste ronde een gedubbeld rijder in de koorden rijdt en Steven het touw rond het stuur krijgt. Hierdoor verliest hij nog eens twee plaatsen en finisht het nr 41 op de negende plaats.

VLM LINDE-PEER [Inters Open]
pl
Time Practice
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Eindstand MX1-MX3
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten
1
Vanderstraeten 50
2
Foguenne
2
Foguenne
2
Hool
2
Foguenne 42
3
Verheyen
3
Hool
3
Verheyen
3
Van Massenhoven 34
4
Breugelmans
4
Janssens
4
Foguenne
4
Geurts 34
5
Scheynen
5
Scheynen
5
Van Massenhoven
5
Cuyvers 28
15
Steven Van Dun
20
Steven Van Dun
9
Steven Van Dun
6
Steven Van Dun 25
 
VETS MXON Farleigh Castle: Jon DOWD wint, Tom Van Loon knap 9e
16 september 2013
foto Jan Vermeer

 
 
 
 
 
 

Tijdtraining: Tom Van Loon was afgelopen weekend actief op de Vets Motocross of Nations in Farleigh Castle. Deeluitmakend van het Belgische Team, zette de Weeldenaar de 20e tijd neer. De snelste tijd kwam op naam van Werner Dewit voor Glen Philips en Johan Boonen.

Reeks 1: Het was Werner Dewit die als eerste de bende op sleeptouw nam, maar hij zou in de eerste ronde al wegzakken buiten de top-30 na een fout. Glen Philips kreeg zo de leiding in handen, maar het was Jon Dowd die de eerste plaats veroverde in de 3e ronde. Hij kon een kloof slaan op Coppins die na een mindere start iets voorbij halfweh op P2 kwam postvatten. Samen met Bayle en Boonen bikkelde hij voor de plaatsen 2,3 en 4, al was het toch Coppins die na reekswinnaar Dowd de tweede plaats kon behouden. Bayle werd derde voor de beste Belg Johan Boonen. Ook Tom Van Loon stond zijn mannetje in de eerste reeks. Hij startte als 10e, pikte aan bij Mark Eastwood en kon mooi oprukken naar de 8e plaats. Hij zakte nog naar de 9e plaats nadat Mercer hem passeerde, maar de 8e plaats was even snel weer in zijn handen doordat hij Jacky Vimond kon passeren. Aan de finish werd Tom als 8e afgevlagd als tweede Belg en zo hield hij Gordon Crockard net achter zich.

Reeks 2: Jean Michael Bayle nam de beste start voor Doug Dubach en Jon Dowd. Dowd nam meteen de leiding over en stond die niet meer af. Het was Joshua Coppins die na een duel met Philips en Bayle uiteindelijk de tweede plaats kon afdwingen aan de finish. Achter Dowd finishte hij dus als tweede voor Bayle en Wheeler. Tom Van Loon had al wat adem verspeeld in de eerste reeks en reed tot 2 ronden voor het einde op de 15e plaats. Jacky Vimond moest er echter nog aan geloven in de slotrondes en zo werd Tom 14e.

Reeks 3: Snelstarter van dienst was opnieuw JM Bayle, ditmaal voor Wheeler en Dewit. Bayle moest in de tweede ronde de leiding afstaan aan Wheeler, maar lang kon Brian niet genieten van de koppositie want Jon Dowd kwam net als op zaterdag als een wervelwind naar de leiding gereden. Wheeler kon de tweede plaats vasthouden en finishte op 2 sec van reekswinnaar Dowd. De derde plaats leek lange tijd naar een Belg te gaan. Eerst positioneerde Dewit zich op de derde stek, al wist Johan Boonen een ronde later Dewit te passeren. Toch was het Joshua Coppins die na een minder start Boonen in de slotronde nog naar de vierde plaats verwees. Tom Van Loon was midden in het pak gestart en werd na 1 ronde als 23e genoteerd. In een paar ronden tijd had hij al 5 plaatsen goedgemaakt en reed hij rond als 18e. In de laatste rondes moesten Rob Herring en Espen Blikstad er nog aan geloven. Tom strandde zo in het wiel van Guy Cooper op de 16e plaats.

Reeks 4: Johan Boonen, Brian Wheeler en Kevin Fors namen de beste start in de slotreeks. Wheeler nam in de eerste ronde de leiding in handen en leek op de reekszege af te stevenen, ware het niet dat Jon Dowd in de laatste ronde de eerste plaats veroverde. Wheeler werd tweede voor Coppins die opnieuw een mindere start kende. Tom Van Loon startte op de 14e plaats maar werd in de tweede ronde teruggeslagen naar P16. Tom bleef niet bij de pakken zitten, vond het wiel van Gordon Crockard en samen reden ze nog naar de top-10. Tom finishte in het wiel van Werner Dewit op de 10e plaats.

EINDSTAND: 1.Dowd - 2.Coppins - 3.Wheeler - 4.Boonen - 5.Bayle - 6.Mercer - 7.Church - 8.Crockard - 9.Van Loon - 10.Watkins

VETS MXON FARLEIGH CASTLE [VMXDN EVO]
pl
Reeks 1
pl
Reeks 2
pl
Reeks 3
pl
Reeks 4
1
Dowd
1
Dowd
1
Dowd
1
Dowd
2
Coppins
2
Coppins
2
Wheeler
2
Wheeler
3
JM Bayle
3
JM Bayle
3
Coppins
3
Coppins
4
Boonen
4
Wheeler
4
Boonen
4
Boonen
5
Eastwood
5
Philips
5
Philips
5
Church
8
Tom Van Loon
14
Tom Van Loon
16
Tom Van Loon
10
Tom Van Loon