Willem's Trabant Website
Start Geschiedenis Over mezelf M T M Contact Wijzigingen


Welkom op mijn website. Hier kun je meer te weten komen over mijn lievelingsauto's: de AWZ P70 en de Trabant of dikwijls ook Trabi genoemd.  Deze leuke autootjes werden gebouwd in de ex-DDR (Oost-Duitsland) tussen 1955 en 1991.  In BelgiŽ werd de Trabant eigenlijk pas bekend toen op 9 november 1989 de Muur van Berlijn werd geopend en de Ossi's massaal met hun Trabi's naar het Westen kwamen.  Zo werd de Trabant het symbool van de vrijheid.

In 1993 kocht ik mijn eerste Trabantje, een 600 Kombi. Dit was het begin van mijn nieuwe hobby. Vanaf toen ben ik begonnen met alles te verzamelen over de Trabant. Dit zijn onder andere: krantenartikelen, postkaarten, posters, tijdschriften, boeken, videofilms, cdís, dvdís, grammofoonplaten, tassen, glazen, T-shirts, petjes,... Teveel om op te noemen eigenlijk. Doch mijn twee belangrijkste verzamelobjecten zijn: folders en miniatuurauto's.

Sinds eind 2014 stel ik mijn Trabant-verzameling tentoon in mijn klein privť-museum "M T M" (Miniatuur Trabant Museum). 

Bedankt voor uw bezoek en hopelijk kom je later nog eens kijken op mijn Trabant Website, want er zullen regelmatig aanpassingen en toevoegingen gebeuren.

Bezoek ook eens mijn andere website : MTM = Miniatuur Trabant Museum

Of bezoek eens mijn nieuwe facebook-pagina : 

       

Laatste wijziging: 06/04/2021

Aantal bezoekers: