We selecteerden onze paarden met zorg. Enkel paarden die een goed karakter hebben, rustig zijn als het moet, maar eveneens bereid tot werken als dat verlangd wordt.
We hebben voornamelijk koudbloeden, omdat zij het best aan deze eisen voldoen. Ondanks deze gelijke voorwaarden, zijn ze toch nog zeer verschillend van aard. Klein of groot, meer dressuurgericht of eerder wandelpaard, de rust zelve of toch wat meer pit... Variatie troef, voor elk wat wils! Zowel voor de zeer beginnende ruiter als hij of zij met al wat meer ervaring! 
 
Paarden

Ixi Ixi is een paard dat een heel rustig, maar werklustig karakter heeft. Ze is altijd braaf in de lessen en zeer gedreven om te rijden. Ze zal altijd proberen haar ruiter/amazone tevreden te stellen en dat is wat haar karakter volledig maakt. Ixi is het grootste paard, maar is door haar lieve karakter zowel door beginnende als gevorderde, kleine of grote ruiters te rijden. 
 
Una Una is een leuk paardje, geschikt voor zowel springen als dressuur. Ze is echt wel rustig en betrouwbaar. Als je haar vertrouwen geeft, doet ze alles voor je.  Tijdens het rijden reageert ze heel vlot en gemakkelijk. Ze is echt lief, maar Una wordt best rustig benaderd in de stal en leert jou graag eerst een beetje kennen.
 
Dean  Dean is bij ons geboren in 2011 en is een zoon van Angel. Net als zijn mama heeft hij de typische appaloosavlekjes op zijn poep. Hij is zijn hele jeugd hele dikke vriendjes met leeftijdsgenootje Liesje geweest. Dean is lief op stal en in omgang. Hij is net als zijn mama de rust zelve tijdens het rijden, al zit er door zijn leeftijd soms nog wat meer pit in. 
 
Pony's

Donna Donna is een kleine dappere pony die al vele kinderhartjes veroverd heeft. Ze is onze kleinste pony en samen met haar lieve karakter maakt dit haar zeer geschikt voor beginnelingen en kleine kindjes. Ze heeft al 4 veulentjes ter wereld gebracht op 't Saedelhof. Dat zijn allemaal schatten, net als zij. Een pony om veel uit te leren. Ze is een "schatje van een patatje"...
 
Jules Jules is 100% betrouwbaar en helemaal bomproof. Toch kan hij ontdeugend zijn en is hij daardoor niet altijd de makkelijkst om te rijden. In stap is hij echt goud waard, in draf heeft hij soms zijn kuren en galop is wat moeilijker, maar dat maakt dat je er zeker van kan zijn dat hij niet met jou op hol zal slaan. Hij is heel rustig met borstelen, opzadelen en schrikt van niets.  
 
Lisa Lisa is de betrouwbaarste pony die je je maar kan indenken. Ze is rustig en braaf bij het borstelen en opzadelen. Lisa is een gemakkelijke pony waar iedereen mee kan rijden, jong en oud. Soms is ze ook een beetje een koppige tante, maar als je weet wie de baas is, luistert ze heel goed en doet ze alles voor jou. Ze schrikt van niets en je kan veel van haar leren. Voor een snoepje doet ze alles! :-)
 
Iris Iris is een leuke brave haflinger waarmee je zo kan wegrijden. Als je meer van rustigere paarden houdt, is zij zeker geschikt voor jou. Ze is braaf en heeft bijna nooit kuren. Ze staat keurig bij het borstelen en opzadelen. 
Iris is op 15 september 2015 bevallen van een superflinke dochter Ginny.  

Milo  Milo is de pony van Femke. Hij rijdt niet mee in de lesjes, maar Femke kan er alles mee. Het is een pony die ondanks zijn jonge leeftijd zeer braaf is. Dat heeft hij waarschijnlijk van zijn mama, Donna. Milo is ook zeer gemotiveerd  en doet het samen met zijn baasje zeer goed op wedstrijd. Hij is een leuke pony met vooral een eerlijk karakter. 
 
Ella  Ella is ook een veulentje van Donna, dat in 2010 bij ons geboren werd. Ze is een lieve pony die graag geborsteld wordt en ze leert ook graag bij. Ella is geschikt voor de meer ervaren ruiters. Ze is flink, maar vraagt voldoende aandacht tijdens het rijden.
Op 5 augustus 2015 heeft Ella een veulentje op de wereld gezet, Charlie.
 
Liesje  Liesje is ook een dochter van Donna (en daarmee ook de volle zus van Milo & Ella), geboren in 2011. Ze is exact haar mama met haar bruine kleur. Net als Dean rijdt Liesje intussen al goed de lesjes mee. Ze neemt haar werk zeer goed op en wil graag werken voor een correcte ruiter! Een lief toppertje!
 
Steve  Ons enige echte papa-paard. Steve is als haflingerhengst bij ons gekomen. Hij heeft intussen voor voldoende nageslacht gezorgd en is nu een ruin. Omdat hij zo ontzettend braaf was, mocht hij blijven en daar hebben we nog geen spijt van gehad. Deze stoere jongen is echt heel flink, al toont hij andere paarden graag eens wie de baas is. Hij schrikt niet snel en is heel erg aanhankelijk. Ook vanuit zijn stal probeert hij altijd knuffels van voorbijgangers te versieren.
 
Famous  Aangezien Steve zo'n flinke haflinger is voor zijn leeftijd, hebben we zonder twijfelen ook zijn halfzus toegevoegd aan onze "kudde". Ook hiervan hebben we geen spijt. Famous is een hele lieve merrie en is voorzichtig, maar bomproof tijdens het rijden. Ze is op haar leeftijd minstens zo betrouwbaar als een ancien zoals Lisa, dus echt een gouden paard met een gouden karakter!
 
Fedra  Lieve Fedra heeft ons al lang bewezen wat ze waard is. We zijn dan ook heel blij dat ze nu deel uitmaakt van de 't Saedelhof-delegatie. Rond en gezond als Fedra is, moet je opletten dat ze tijdens het poetsen en opzadelen niet uit haar stalletje loopt op zoek naar eten. Tijdens het rijden is Fedra nochtans een schatje. Elke ruiter is in staat om goed te rijden met haar. Vroeger was ze vooral koppig, maar nu is ze supergelukkig met alle aandacht die ze krijgt door de vele ruiters! :)
 
Veulentjes

Daan Daan is het tweede veulentje van mama Angel en het eerste veulentje in rij van papa Steve. Daan is geboren op 30 juli 2015. Hij is heel donker geboren, maar als hij een beetje op zijn appaloosa-mama lijkt, zal hij als schimmel waarschijnlijk wel verbleken doorheen de jaren. Daan is heel rustig van karakter in omgang met mensen en soortgenoten. Hij speelt zonder veel moeite te doen wel de baas over de andere veulentjes (moet hij ook wel van zijn mama hebben), maar laat zich heel gemakkelijk en graag aaien door mensen.
 
Charlie Charlie is het eerste veulentje van Ella. Zij beviel op 5 augustus 2015 van deze flinke jongen. Charlie zal heel waarschijnlijk wel wat groter worden dan zijn mama Ella. Hij lijkt voorlopig vooral het haflingerkleurtje van zijn papa houden, eerder dan de palominokleur van zijn mama. Charlie is actiever dan Daan en zoekt de andere paarden op de weide meer op.
 
Ginny  Ook Iris is bevallen van een Steve-veulentje. Deze keer werd er een knappe haflingerdochter geboren. Ginny zag het levenslicht op 15 september 2015. Ze is heel lief en laat zich heel gemakkelijk aaien. Een wolk van een veulen en een droom van een moeder... Intussen is deze "kleine" meid ook al een hele kloeke haflinger geworden :)
 
Mila  Mila is het vierde veulentje van Donna dat bij ons geboren is, maar ook het vierde veulentje van papa Steve. Mila is geboren op 19 oktober 2015 en is meteen al vrij groot en kloek gebouwd. Mila heeft de kleur van haar papa en lijkt dus op het eerste zicht een beetje op een haflingertje.
 
Fleur  Isaura beviel op 23 oktober 2015 van dit miniveulentje. Na Daan, Charlie, Ginny en Mila is Fleur het vijfde veulentje dat dit jaar op 't Saedelhof geboren werd! Ook Fleur mag dus papa zeggen tegen Steve. Fleur heeft een half melkmuil-snoetje van Isaura gerfd.
 
Ezeltjes

Tuurke Tuurke is de opper-ezel van 't Saedelhof. Hij heeft een hl hoog knuffelgehalte en is echt superlief. Ezeltjes zijn echt de rust zelve, en bij Tuurke is dat zeker niet anders. 
Louiske Louiske is minstens zo lief als Tuurke, maar is iets minder aanhankelijk. Ze houdt wel van een knuffel, maar zal er niet meteen zelf om komen vragen. Ze is de mama van Jommeke en Aaike. 
Aaike  Aaike werd bij ons geboren op 26 juni 2012. Ze heeft haar naam niet gestolen en heeft vanaf dag 1 zelfs een nog hoger knuffelgehalte dan haar papa en mama. Ze zoekt ieders aandacht meteen op en is die meer dan waard, zo ontzettend lief!

 Met dank aan onze ruiters die geholpen hebben bij de tekstjes! :-)