Buxus : veelzijdige wintergroene plant.

Routebeschrijving

Contact

Home

Azalea's

Buxus

Cornus Venus

Hydrangea

Rhododendron

Realisaties

Beurskalender

Links

Herkomst :

Buxus zijn groenblijvende struiken of kleine bomen. Het geslacht telt een 30-tal soorten die verspreid zijn van Europa, AziŽ, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika tot aan West-IndiŽ. In Europa vinden we in 'het wild' slechts 2 soorten voor: B. sempervirens en B. balearica. In de vrije natuur kan een Buxus zich tot een wel 8 m hoge boom ontwikkelen, meestal blijft hij wel iets kleiner . Buxus groeit veelal rond het middellandse zeegebied op kalkrijke bodems. En alhoewel er in BelgiŽ wel meer dan 120 verschillende soorten aangeboden worden blijft de buxus sempervirens de absolute nr 1.

Gebruik : Buxus is een bijzonder veelzijdige plant, hij kan perfect in groep als lage haag dienst doen en evenzeer als prachtig solitair uitblinken. Bovendien leent de buxus zich ook zeer goed voor vormsnoei, wat in echte topiary kunstwerken kan resulteren.

Standplaats :

Buxus stelt weinig eisen aan de grondsoort of standplaats, kan zowel in volle zon als in half schaduw goed gedijen. Belangrijk bij het planten is wel een goede grondbewerking, voldoende diep spitten om storende bodemlagen te doorbreken, een humusrijke grond toevoegen en voor voldoende kalkbemesting zorgen.

Watergift en voeding :

Buxus houdt niet van natte voeten, maar heeft toch vooral kort na de aanplant en in zonnige droge periodes behoefte aan voldoende watergift. Op het vlak van voeding is buxus een echte veelvraat, hij heeft vrij veel stikstof nodig om goed te groeien en bestand te zijn tegen ziektes en periodes van droogte. Er zijn uitstekende organische meststoffen en gecoate meststoffen in de handel. Extra kalkbemesting met zeewierkalk of magnesiumkalk zal door de planten zeer gewaardeerd worden

Ziekten en insecten :

Een goed verzorgde buxusplant is bijzonder sterk en zal in goede gezondheid door het leven gaan . Bij besmetting door schimmelziektes (boven- ondergronds) is het aanbevolen een geschikte fungicide toe te passen.

Ons huidig aanbod :

Bij de tuinpoort bieden wij u een uitgelezen assortiment snoeivormen : piramides, spiralen en een 20 tal dierenfiguren in diverse groottes. Al onze planten zijn in pot gekweekt , zodat ze het hele jaar door zonder problemen kunnen geplant worden.

DSC1074
overzicht buxusvormen
Buxus topiary beer
Buxus snoeivorm kroon stand TuinpoortBeervelde
IMG0291
Buxus grote bolvorm
Buxus topiary snoeivormen 3 Buxus en Taxus snoeivormen Buxus topiary hartje
IMG0526
Buxus topiary zwaan IMG0446 IMG0450
Buxus Topiary eend
Buxus sempervirens latifolia maculata 'Aurea' Buxus sempervirens 'Elegantissima'
floraliŽn_ 2010_stand_detuinpoort_002
Buxus topiary snoeivormen Buxus topiary snoeivormen 2 DSC1054
Buxus topiary snoeivorm boot

De Tuinpoort - Eikendreef 25- 9932 Zomergem - Belgie -tel.+32/(0)478 21 25 25, info@detuinpoort.be