zondag, november 28, 2004

aanvragen

Als dj krijg je ze telkens weer. Mensjes die verzoeknummers komen aanvragen. Ofwel is hetgeen speelt hun ding niet en komen ze iets anders vragen of anders vinden ze het heel goed en komen ze meer dingen in die trant vragen. Gisteren in Westmalle konden ze er weer wat van. Ze stonden bijna aan te schuiven.

Een meisje kwam The Prodigy vragen juist nadat ik 2 nummers achter elkaar van The Prodigy had gespeeld. Een beetje schaamrood is ze uitgedropen. Maar dat is geen uniek geval hoor. Een tijdje geleden was er dus ook al iemand die The Sisters of Mercy kwam aanvragen terwijl dat aan het spelen was. Hij droeg er zelfs een t-shirt van. Zoiets kom je voortdurend tegen. Of mensen die een nummer komen aanvragen, je speelt dat dan. Je ziet die daar in de zaal staan zonder te bewegen of enige blijk van herkenning te geven en dan komen ze een kwartier laten vragen wanneer ik dat nummer nu ga draaien. Stiekem moet ik dan altijd een lachje verbergen, want het is eigenlijk al erg genoeg.

En dan heb je nog de huppeltrutjes die techno komen aanvragen. Ik krijg iets van huppeltrutjes die techno komen aanvragen. Mensen die waarschijnlijk geen enkel technonummer kennen of zelfs nog niet weten wat techno is. Ik kan het dan niet laten om te vragen wie ze dan juist willen horen. Meestal is het antwoord dj Tiësto... Dat is altijd het moment dat ik effe op mijn tanden bijt, rustig probeer te blijven en gespannen zeg dat Tiësto helemaal geen techno is. Ik zou er dan graag bijzeggen dat Tiësto gezeik is en dat zij een onnozel madam is dat helemaal niet weet wat techno is en enkel plat geboenk wilt horen. Maar omdat ik beleefd ben opgevoed laat die laatste zin doorgaans wel achterwege.