dinsdag, november 23, 2004

Camden

Iedereen kent Axl Peleman wel. De BV met hippe voornaam en verleden bij Ashbury Faith. Bij Ashbury Faith heeft hij alleszins carrière gemaakt en nu speelt hij bij Camden. Van Ashbury Faith kende ik nog wel wat, maar van Camden moest ik bekennen dat ik daar niks van ken. Zelfs mijn kotgenoten ("zalig, het optreden van Marco Borsato komt vandaag!") kenden Camden. Deze zaterdag moest ik het licht verzorgen voor een optreden Camden en dan kon ik ook eens een oordeel vellen. Wat ik te zien kreeg viel tegen. Het figuur Peleman is zeer goed in show maken en het volk opjutten met zijn Antwerps accent, maar de muziek kon mij toch niet overtuigen. Covers ja, dat had hij bij. Als climax van de set volgde dan een cover van 'message in a bottle' van The Police. Mja, als grotere Belgische groep vind ik het toch allemaal ondermaats. Niets persoonlijks hoor, want Axl Peleman vind ik een hele sympathieke mens. Maar dat vind ik van de mens en muziek van Flip Kowlier ook hoor, maar die stem...

10 mensen stonden er hooguit te kijken naar het optreden van het eerste groepje die dag op het free podium. Achteraan de 20 en ze heten Spike and The Balloons. Zeker het beste groepje dat ik die dag heb gezien. (En blijkbaar heb ik voor een optreden van die mannen al eens een affiche gemaakt)