dinsdag, november 23, 2004

e-mail adressen

Het nieuwe jaar komt er weer langzaam aan en daarmee gaat ook zo'n oude traditie gepaard. Goede voornemens worden door iedereen wel ingevoerd, maar doorgaans overleven die goede voornemens maar één week. Maar bij mij niet. Bewijs daarvoor is dat ik nu al bezig ben met mijn goede voornemens. Ik heb er wel een paar. Mijn e-mailadressen enerzijds en een kalender anderzijds.

Ik ging eens na waar ik eigenlijk allemaal mail aankrijg of welke e-mailadressen eigenlijk gebruikt worden en eigenlijk viel dat wel tegen

- xtima@pandorax.be > thuis
- xtimaerts@pandorax.be > kot
- xtimaerts@gmaixl.com > algemeen
- xtimaerts1@hotmaixl.com > tot gisteren mijn msn messenger adres
- xtim.aerts@studentx.khm.be > mijn schooladres
(X'en toegevoegd om spambots te ontlopen)

Wel, handig is dat eigenlijk niet. Dat hotmail adres gebruikte ik eigenlijk niet maar iedereen bleef daar maar mails naartoe sturen. Voor de rest stuurden ze zo'n beetje naar alle andere adressen. Niet echt handig dus en het gebeurde weleens dat iemand op mijn zin 'dat wist ik niet zenne' antwoordde 'maar ik had een mail gestuurd'.

Tijd voor verandering en verbetering dus. Ik zou alles willen bundelen in 2 adressen, een echt emailadres waar ik overal aankan en daar zou ook mijn msn messenger adres bij moeten zitten, zodat msn mensen direct de mails naar het juiste adres sturen. Gmail komt hier natuurlijk het beste voor in aanmerking. Het tweede emailadres is het spamadres dat ik invul bij de meer verdachte sites.


Ten tweede een kalender. Vroeger had ik altijd zo'n kleine agenda in mijn zak zitten en dat ging goed maar nu neem ik die niet meer altijd mee en sindsdien heb ik geen deftige agenda meer. Wat wel vervelend is. Nu ben ik op zoek naar een deftige agenda. Een digitale agenda lijkt me het beste en Outlook heeft een hele goeie maar ik gebruik Outlook niet meer. Dan heb ik nu Mozilla Sunbird eens gebruikt om te proberen. Het (grote) nadeel hier is dat die maar op 1 computer kan staan. Via iemand van mijn klas ben ik bij Kalendra (of zoiets, ben de naam even kwijt) gekomen. Dat is een online kalender waar ik dus overal aankan. Maar het nadeel hier is dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn.

Dus voor de kalender heb ik nog niet echt een oplossing maar ik werk eraan. Het jaar is dan ook nog niet om he!