maandag, november 22, 2004

radio 1's 100 op 1

We kunnen er weer niet onderuit. Elk jaar staan ze weer keurig voor de deur en ik doe de deur graag voor ze open en zet ze op een goed plaatsje voor de kachel, de eindejaarslijstjes! Of het nu de tijdloze 100 van studio brussel is, knack's '2004 in beeld' of de eindejaarslijstjes in humo is, dat speelt zo geen rol, ze zijn allemaal welkom. Deze keer staat '100 op 1' op radio 1 voor de deur. De 100 beste Belgische nummers.

In de top 10 prijken dan Jacques Brel en Raymond van het Groenewound, maar de nummer 1 kan u wel raden. In elke lijstje staat die tegenwoordig op nummer 1. Jawel, ik heb het over 'Mia' van Gorky. Goei nummer, daar niet van, maar tegenwoordig is het allemaal Mia wat de klok slaat. Mia is in de tijdloze toch niet het meest tijdloze of beste nummer aller tijden? Dan staat Smells like teen spirit daar veel beter op zijn plaats. Maar daar zou ik nog lang over kunnen doorgaan en het gaat hier over die 100 op 1 he.

Tof initiatief trouwens. Op de website kan je je 5 favoriete Belgische nummers kiezen uit een lijst. Ik vind wel dat de lijst te beperkt is en veel nummers ontbreken. De eerste 3 nummers die ik zocht stonden er dus al niet in:

- dEUS - Roses
- Zita Swoon - Maria
- Jan De Wilde - He he
- (en 'dEUS - Suds'n'soda', 'Daan - Housewife' en dergelijke staat er bijvoorbeeld ook al niet in)

Dus ben ik maar van tactiek veranderd heb gewoon de lijst afgegaan en wat aangeduid:

- Hugo Matthijsen - Sabrina
- Red Zebra - I can't live in a living room
- TC Matic - Oh la la
- The Employees - Pick it up
- eigen in te geven nummer: dEUS - Roses