maandag, december 13, 2004

update&kadootjes

Tja, het is precies weeral zo lang geleden dat er zich nog eens een update heeft voorgedaan op mijn nederig, digitaal stulpje. Niet met opzet hoor, het komt er gewoon niet altijd van. De onregelmatige updates zijn te wijten aan 4 dingen:

1) drukke agenda
2) niet altijd even interessante onderwerpen
3) als ik iets leuks weet, vergeet ik dat terug
4) lui

16 stokslagen heb ik mezelf als straf toegelegd. Maar wat is er weeral gebeurd voorbije week, want de week is echt wel vlug voorbij geraasd precies. Wel, denne -en sparrenaalden hebben zich, vermomd als kerstbomen, weeral massaal geïnfiltreerd in onze gezichtsvelden. Winkelstraten maken zich gezellig en de winkels houden zich bezig met een wedstrijdje onderling waarbij ze zoveel mogelijk lichtjes moeten uitstallen. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind dat best gezellig hoor, zo'n uitzicht. Brengt weer wat leven in de brouwerij. Meestal ben ik sterker, maar met kerstmis heeft de sfeer me toch ook te pakken hoor, ik doe lustig mee.
Maar de winkels laten hun elektriciteitsrekeningen niet enkel massaal stijgen om onze ogen een plezier te doen. We moeten winkelen, kopen, uitgeven. We moeten, liefst aan iedereen, een cadeau geven. Allemaal goed en wel. Met kerstmis ga ik niet teveel weerstand bieden aan de aan mijn portefeuille magnetische winkels. Maar het probleem komt uit andere hoek. Wat moet ik in godsnaam kopen? Wat wilt iedereen hebben?

- cd's...mja, maar dan maak ik liever een 2 cdtjes met, gratis welteverstaan, gedownloade muziek ;-)
- boeken...mja, maar een boek ga je doorgaans in de bib lenen en koop je pas als echt goed is en een collecter's item is (in mijn geval toch)
- dvd...zelfde als bij de boeken en ik zou niet direct weten welke d├ę lievelingsfilms zijn van iedereen
- drank of een fles van iets...mja, altijd een geslaagde cadeau voor de mannelijke bevolking, blijft over, de vrouwelijke bevolking

Dus nu zit ik vast, in een doodlopend straatje, wandelend door, hoe vreemd het ook lijkt, winkels die uitpuilen met duizenden cadeau's. Dus zullen we nog maar eens hetzelfde als alle jaren doen, een grote strik rond mijn hoofd en mijn liefde voor de mensen cadeau doen.