maandag, januari 24, 2005

De Morgen in mijn ochtend

Toen ik vorige week zondag pauze nam bij het studeren en even een blogpostje typte, had ik nooit gedacht welke omvang mijn woorden daarna zouden aannemen. Er werden delen ge-quote op sites van andere bloggers. Later was het de standaard die berichtte en dat vond ik al wel groot. Maar vandaag hebben we zelfs De Morgen gehaald, op pagina 1. Het volledige artikel, bijna een hele bladzijde groot, staat op pagina 3, maar online staat het vandaag ook te lezen. De eerste alinea gaat over mijn post, het idee. En ik was geflatteerd, zelfs na volgende puntjes:

- mijn link is niet gepubliceerd. vergeten? te lang? begonnen zonder links te publiceren en in de helft van het artikel ineens wel? Ik weet het niet, maar het is spijtig;
- de vergelijking met een klein, gezellig café kwam niet van Michel, maar tevens van mij;
- "anonieme bloggers van Tales From The Crib" stond er te lezen. Ik denk dat, na haar verschijning in Ter Zake, Lilith zo'n beetje de minst anonieme blogger is;
- nog verschillende puntjes waarover Dominiek heeft gerapporteerd.


Maar nu staan we voor het project zelf, want veel meer dan woorden is er op dit moment nog niet. Hij komt er echter wel en er moet dringend een naam komen (desnoods een werknaam), want ik ben het beu om over 'megablog' te praten. Dat is zo'n naam die verschrikkelijk uit de hoogte klinkt en het lijkt of de 'megablog' boven alle rest komt te staan.
Anyway, interessant allemaal en een onderwerp dat nog een vervolg krijgt. Het verhaal is geschetst, het scenario wordt nu uitgeschreven en er wordt gezocht naar goeie acteurs. En nu is het wachten op de trailer! ;-)

edit: Dominiek op de radio
- tussen 5 en 6 op Radio 2 West-Vlaanderen
- iets na 7 op Studio Brussel en op de tekst op de website valt te lezen dat ze er niets van begrepen hebben:
Een website in de vorm van een on-linedagboek met gedachten, meningen en hyperlinks. Dat is een WEBLOG. Een 'blog' kan iedereen maken. Er zijn wereldwijd miljoenen blogs. In Vlaanderen alleen al zijn er meer dan honderdduizend. Vanaf 1 april krijgt Vlaanderen een 'MEGABLOG'. Deze website brengt de beste weblogs samen! Mekka belt met 1 van de initiatiefnemers van de Vlaamse 'megablog'.
Michel Vuijlsteke's weblog ZOG staat op 1 van de beste Vlaamse blogs.