donderdag, januari 06, 2005

GPS

Bij supermarktketen, ik-laad-heel-mijn-kar-vol-voor-25-euro, aldi kan (of kon als ze weeral uitverkocht zijn) je deze week een GPS systeem kopen. Een kleine pocket pc dus met GPS ontvanger. Zeer fijn apparaatje.

Maar nu hebben we thuis:

- een GPS systeem, klein computertje (PDA), met 320MB harde schijf.
- een MP3 speler met speciaal ruimte voor mp3's
- een digitaal fototoestel (allé, ik 'had' er er toch een)
- een GSM

Je hebt tegenwoordig al GSM's met een digitaal fototoestel, GSM's met MP3 speler, GSM's met GPS systeem/PDA. Dus in de toekomst wordt het wachten op een mooie combinatie van bovenstaanden. De technologie is er. Het moet enkel nog extreem compact worden gemaakt, want dat is natuurlijk ook een voorwaarde voor het toestelletje.

Waarin zijn we geïnteresseerd? Een GSM met MP3-speler met ruime opslagplaats (5GB of zoiets), daarnaast met een digitale camera, 2 megapixels of zo, toch een redelijk deftige grootte dus. En misschien ook eens kijken of er geen uitklapbare flits kan ingebouwd waren. Een PDA is het ook. Het draagt wel de naam GSM waarin een PDA zou ingebouwd zijn. Maar een juistere naam lijkt mij een PDA waarin een GSM gebouwd is. Een PDA is het dus ook, met GPS functie. Dit alles in een stevige, compacte behuizing en klaar is kees.

Ja, ik ben een lastige klant. Ik zeg alleen wat volgens mij de behoeften van de bevolking zijn en wat de toekomst gaat worden van onze communicatie-compagnon. En nu, elektronika producenten: 'OM TER EERSTE!'