maandag, januari 24, 2005

misverstanden

De Morgen, Radio2, Studio Brussel, ...

Ik heb wel de indruk dat de media gewoon allemaal de Morgen hebben gelezen en ook een stukje van het onderwerp willen en dat daarom nu ineens een 'hot item' zou gelanceerd zijn. Een hype. Een luchtbel op dit moment, want er is nog niets. En dat zou niet de bedoeling mogen zijn. Want dit is geen 'hot item', een 'hot idee' misschien, maar op dit moment zijn er enkel plannen waar de media op springt. En waar de media geen antwoord op krijgt, daar verzinnen ze er zelf eentje op. Er zijn zo al verschillende fouten gemaakt in het artikel in De Morgen. Studio Brussel verdraait deze informatie nog een beetje meer en zo krijg je een rare mengeling van feiten die elks soms wel een halve waarheid hebben maar niets met elkaar te maken hebben.

Ook begrijp ik de reactie van ChildeRoland. De media springt op het fenomeen alsof die website het bewijs moet gaan vormen voor een volwassen Vlaamse blogosfeer. Trouwens, wie wil er nu volwassen worden? Maar groot nieuws zorgt voor misverstanden. Zo vind ik de hele profilering nogal uit de hoogte komen. Deze is gemaakt door de media, want ik denk niet dat we zelf ooit uit de hoogte hebben gesproken en het is niet, en zal nooit, de bedoeling zijn dat deze website boven een andere site staat. Het is een ander soort site, niet beter, niet slechter.

nog enkele misverstanden:
- door het onduidelijke tekstje op de Studio Brussel website dacht Michel al bijna dat hij zelf ging opgebeld worden door Studio Brussel
- Uren, Dagen, Nachten dacht dat de top 5 in de Morgen, waar hij zelf ook tussen pronkt, de top van dominiek zelf is