dinsdag, februari 01, 2005

stage (2)

Stage dus! En daarmee heb ik net mijn tweede werkdag afgerond bij SCK*CEN. En ongeveer een van de eerste werkdagen ooit. De kinderclub waar ik de voorbije zomers heb gewerkt beschouw ik nog niet helemaal als een geldige voorloper van mijn job, evenals bandwerk. Daar kreeg ik geen bureautje en dat heb ik nu wel. Met een pentium 3 die voor zijn leeftijd erg goed draait. En zo kan ik voortgaan, mét een bedrijfslogin, mét e-mail adres op het bedrijf. (taerts@sckcen.be voor de fans)

Ik weet niet of u ooit van SCK hebt gehoord, maar dat is daar dus groot! Mijn stagepartner waande zich in Centerparcs zei hij. En als al die torens die daar staan attracties zouden zijn, zou dat een monstersucces worden. Misschien morgen eens voorleggen bij 'den baas'. Het is daar een eigen dorpje, met eigen cafétaria, restaurantje, turncomplex, tenniszalen, appartementen, huisjes, studio's, ... en enkele kernreactoren natuurlijk.

Vlak naast BR1 (reactor 1) zit ik en als ik rondloop door het complex waan ik me in een James Bondfilm, erg indrukwekkend allemaal. Ik moet echter niet in de reactor zelf, 'den bunker' zoals ik het daar al heb horen zeggen. Mijn werkterrein beperkt zich tot de computer.

In een latere post leg ik wel eens uit wat mijn stage en eindwerk inhoudt. Als ik het zelf al fatsoenlijk weet, want ik heb vandaag een boek over filosofie moeten lezen dat daarmee gerelateerd is, een publicatie van onderzoek naar kernwapens, een boek met wiskunde, ... Ik heb wetten van Aristoteles moeten bekijken en die zijn dan vergeleken met wetten van Einstein, dat die laatste beter zijn maar nog niet goed genoeg. En dat hetgeen waar ik nu mee bezig ben nog een betere theorie is die gebruikt wordt bij behandeling van uw vlees voor u het opeet, het onderzoek naar kernwapens in Irak, behandeling van tumors, ze zit in wasmachines, ... Zware materie. Zeker als je weet dat het al jaren geleden is (van het middelbaar) dat ik nog wiskunde heb gehad....en dat ik nu met enkele van de knapste koppen in wiskunde ter wereld moet werken. Maar daarover dus later meer...

En zie, mijn naam staat al tussen het lijstje!