zaterdag, mei 21, 2005

touwenparcours

Vandaag een touwenparcours gedaan. Tot 7 meter boven de grond staan zwengelen op een kabel of balk. Heel leuk maar toch ook wel soms een beetje met een klein hartje op de balken gezeten. Maar alles (wat ik deed) is gelukt. De reuzeladder tot boven beklommen, Tram 5 op een 5-tal meters boven de grond, ...

Toch wel niet altijd even makkelijk als je op een loshangende balk zit zonder dat je ondersteuning hebt...en je voort naar boven moet klimmen. Alleszins heel leuk en een aanrader...en slechts 7,5€ voor scoutsleden.

donderdag, mei 19, 2005

Dream On 2005

Goed nieuws, dames en heren! Dream On festival (editie 2004 was een groot succes) is overgenomen door grote broer ClearChannel. Daardoor kan het dit jaar grote namen strikken en helpen we aan wat ze 'de grote monopolie voorwaarts' noemen. Wie niet weet wat dat is (ik weet het ook niet, het staat ergens in een rood boekje beschreven): we helpen aan de blijde monopolisering van de festivalwereld.

Alleszins, de affiche is bekend. Dream On festival 2005:


dinsdag, mei 17, 2005

online foto's

Als ik vroeger een fotoshoot deed en die ook op internet moest komen, was dat altijd heel omvangrijk zodat het hele spel maar uitgesteld werd. Eerst moesten de foto's werden overgezet op computer. Deze foto's moesten dan worden verkleind. Dit deed ik meestal met Irfanview en de kwaliteit van de resultaten na verkleining waren niet zo goed. Schone foto's verkleinde ik dus met Photoshop, omdat die wel deftig verkleind. Dan moesten de foto's via FlashFXP via ftp op internet komen, waar mijn plaats ook wel niet oneindig groot is, au contraire. En uiteindelijk staan de foto's in een open dir waardoor het moeilijk browsen is.

Maar de tijden zijn veranderd en vergemakkelijkt. Via Unex aan één van de handigste tools van het jaar tegengekomen. 'Image Resizer' van de PowerToys collectie van Microsoft, volledig gratis te downloaden. Selecteer de foto's die je wilt, rechtermuisknop en 'resize' klikken. Vervolgens wordt een verkleinde kopie in heel goeie kwaliteit opgeslagen in de map. Deze foto's slepen we vervolgens naar de Flickr uploader en de foto's worden geupload mijn flickr gallerij en zijn makkelijk zichtbaar in bijvoorbeeld een slideshow. Heel handige site trouwens, die Flickr. Maar helaas is die beperkt tot 20MB per maand aan upload. Voorts kan ik iedereen Flickr aanraden als foto-sharing-medium. De gratis Flickr Pro accounts doen tegenwoordig de ronde en moest iemand er nog eentje hebben, ik ben altijd geïnteresseerd!

Enkele voorbeeldjes van een flickr gallerie (het zijn allemaal point and shoot foto's, dus verwacht geen speciale knappe staaltjes fotografie):
- zanzibal 2005
- donderdag, een pintje drinken in Mechelen

(gelieve geen foute grapjes ivm. flick(ke)r te spammen in mijn comments box ;-)

maandag, mei 09, 2005

stakingen NMBS

Vrijdag leggen de spoorwegen tijdens de middag twee uur lang het werk neer. Tussen 12 en 14 uur zullen er geen treinen rijden. De vakbonden protesteren daarmee tegen het beheerscontract dat momenteel voorligt. Volgens hen zullen er honderden jobs verloren gaan.


AAARGH! Ik kan toch rotten als de treinen weer staken. Daar kan ik me nu eens echt in ergeren. Ik moet me bijna inhouden om niet te roepen 'weeral stakingen? Tijd om nog wat volk te ontslagen!'. Natuurlijk zijn dat foute gedachten, maar ik krijg het er soms van. En dan zou een mens toch bijna denken dat ze dit creëren:


verlengd weekend

Woensdag heb ik mijn eindwerk afgegeven, dat weet ik nog wél. Hetgeen daarna kwam is echter veel waziger. Flarden komen soms terug bovendrijven. Flarden van Leffe, flarden van feestjes en flarden van meer Leffe...en pintjes. Ik herinner terrasjes. Ik herinner het jeugdhuis, ik herinner fuiven in Pulderbos, Westerlo. Ik herinner me paapen die me rond de oren vliegen en worsten die ik heb gewonnen. Ik heb ergens groepjes zien optreden en ik heb het koud gehad. Had ik de Leffe en de pintjes eigenlijk al vernoemd? Alleszins. Nadat ik mijn eindwerk heb afgegeven woensdag ben ik deze morgend wakker geworden, met tegenzin en met veel te weinig slaap. En natuurlijk de gedachte dat het een leuk, zwaar, vermoeiend en vrij zalig verlengd weekend was. Maar Smintjes gaat er meer over vertellen...

donderdag, mei 05, 2005

curriculum vitae

Daarjuist mezelf eens bezig gehouden met het maken van mijn CV. We moesten dat toch al doen voor het vak communicatieve vaardigheden. Met bijhorende tips van Michel waar ik van heb geleerd dat het professioneler overkomt dat je je cv als pdf in bijlage stuurt dan een .doc bestandje. Trouwens gemaakt in een mooi werkende OpenOffice Writer met handige pdf creator (thx 14K voor de tip).

Dus moest er iemand nog tips hebben van 'dedju, wat schrijft hij daar nu weer?', let me know.

dinsdag, mei 03, 2005

Word frustratie

De problemen zijn pas ergens halverwege het eindwerk komen opzetten. De eerste keer negeer je het probleem en doe je gewoon, na een klein binnensmonds vloekje, verder. Pas als de frequentie van het probleem begint op te drijven, begin je je meer en meer te ergeren. Het grootste probleem gaat telkens als volgt. Je bent aan het werken in Microsoft Word aan je eindwerk wanneer plots je pc tilt slaat en het programma crasht. Je moet afsluiten. En nee, je wilt het probleem niet melden aan Microsoft (als iemand een tip heeft hoe dit scherm altijd af te zetten...). Vervolgens begint Word terug op te starten. Want Word slaat geregeld zijn document op zodat je niet veel verlies hebt van je getypte tekst. Een heel tof idee indien correct uitgevoerd. Maar bij het opstarten begint Word ineens 8 nieuwe vensters te openen, telkens met een leeg document. Dus er staan 9 documentjes te flikkeren. Terwijl je deze 8 documentjes aan het sluiten bent, crasht Word weer. En zo blijft het draaien. Soms houdt hij het een tijdje vol, zeker in het begin. Maar meer en meer begon het programma te crashen tot ik gisterenavond niet meer geopend kreeg zonder dat het crashte. Ik heb er niet meer in kunnen verder werken...een avond voor dat het af moest zijn (en gelukkig was het bijna af).

Stuur ik het volledige document door met volledige layout. Opent mijn eindwerkpartner het document en blijkt heel de nummering vervangen te zijn door allerhande nummeringstekens die ik niet had ingegeven: I, II, III, ... (grote Romeinse cijfers); a, b, c, ...; i, ii, iii, ...; enzovoort. En nog een hele resem van die kleine foutjes zijn opgetreden waarop we hebben kunnen vloeken.

Klasgenoten hebben een klein fortuin betaald aan (kleuren-)prints die foute headers en footers lieten zien, paginanummers die niet meer klopten, enzovoort.

Kortom, met intensief met Word werken hebben we zo'n beetje gemerkt dat verre van stabiel is. En is dit niet het grootste en belangrijkste product van Microsoft, zowat het populairste computerprogramma ter wereld?