Programma 2017

12 tot 20 u WERELDMARKT Verspreid over het domein
12 tot 20 u WERELDRESTAURANT binnenplein museum
14 tot 17 u WORKSHOP CREATIEF MET GROEN Onderwijsstraat
14 tot 17 u FANFAKIDS op de festivalsite
   
Muziek en dans op het binnenplein museum.
 
12u15 - 12u45
13u30 - 14u00
ARTOMUNDO Wereldmuziek
14u45 - 15u30
16u15 - 16u45
DWARSBALK Solidariteitskoor
15u45 - 16u00
17u30 - 17u45
BAILATINAS dans

18u30 - 19u30

FOLIE DOUCE Popfolk

13u00 - 13u15
14u15 - 14u30
17u00 - 17u15
18u00 - 18u15

FREE PODIUM  
   
Muziek op het podium
Oude Vismarkt
 
13u30 - 14u30 JAUNK Jazzfunk
15u30 - 16u30 LA DESTINEE Gospel
17u30 - 18u30 CHAMAQUIANDO Salsa en Latin Jazz
19u30 - 20u30 ISOPODA Symfonische rock


FANFA KIDS

Fanfakids is een frisse groep ongeregeld en bestaat uit een twaalftal jongeren (tussen 7 en 15 jaar) die hun jeugdig enthousiasme omzetten in aanstekelijke ritmes. Het is de grootstedelijke muziekmix waarmee ze in hun thuishaven, het Brusselse buurthuis Centrum West, zijn opgegroeid en die ze dan ook met de grootste vanzelfsprekendheid op een nietsvermoedend publiek kunnen loslaten: niks pose, niks fake, eerlijk en energiek, recht in uw face! Er wordt gebeukt, gehakt en getimmerd op basdrums en zelfgemaakte PVCdrums. Hun palmares in binnen- en buitenland is ondanks hun jeugdige leeftijd al aardig indrukwekkend en hun spelplezier staat borg voor een goede ‘feestvibe’ op elk podium, elke straat of als support-act. De Fanfakids zijn razend populair en bestaan ondertussen al meer dan 15 jaar. Ze hebben in die tijd een nauwe band opgebouwd met verschillende drum- en dansgroepen uit Guinee en Ghana, waar ze meermaals naartoe reisden om zich muzikaal te vervolmaken en te herbronnen. Ontwapenende energie!
http://www.fanfakids.be

van 14 tot 17 u op de festivalsite.

Terug naar programma overzicht


ARTO MUNDO

Deze beroepsmuzikanten spelen wereldmuziek. Ze nemen het publiek op sleeptouw met een zeer gevarieerd repertoire van liederen uit verschillende continenten, gezongen in diverse talen en gespeeld op verschillende instrumenten. Dit programma is zo boeiend omdat het telkens andere ritmes zijn, andere stijlen. Zo verveelt het nooit. Je kan gewoon genietend luisteren of een danspasje wagen (cha-cha, slow, rumba, tango, soukous, salsa... ). Er worden bekende liederen gebracht uit Spanje, Griekenland, Mauritius, Indië, Noord-Amerika, LatijnAmerika, Cuba en dit afgewisseld met eigen composities.
http://www.artomundo.net

Binnenplein museum van 12u15 tot 12u45 en van 13u30 tot 14u00

Terug naar programma overzicht


DWARSBALK

Dwarsbalk is een solidariteitskoor dat eind jaren ‘80’ is ontstaan uit een groepje wereldwinkeliers en sympathisanten in Haaltert die meededen aan de traditie om samen 'Driekoningen' te gaan zingen bij vrienden en kennissen. Later werd aan diezelfde vriendengroep gevraagd om op een thema-avond van Broederlijk Delen een theaterstukje te brengen met tekst en zang. Dit was de start voor een kleine groep om eenmaal per week samen te komen en geëngageerde liederen te zingen. De naam 'Dwarsbalk' suggereert waarvoor het koor staat: enerzijds een beetje dwars liggen tegen de heersende opvattingen over onze wereldorde en anderzijds acties ondersteunen van groepen die zich inzetten voor positieve veranderingen in onze maatschappij: derde- en vierdewereldbewegingen, de sociale beweging, vredesgroepen, enz. Het koor bestaat momenteel uit meer dan 50 enthousiaste zangers. De opbrengst van het 2-jaarlijks concert en de vele optredens op allerlei manifestaties wordt volledig geschonken aan een goed doel. Dwarsbalk zingt onder leiding van Lieve Matheussen.

Binnenplein museum van 14u45 tot 15u30 en van 16u15 tot 16u45

Terug naar programma overzichtBAILATINAS

Verschillende gemeenschappen en culturen op een gezellige manier dichter bij elkaar brengen? Hoe kan dit beter dan door elkaars dansfolklore aan te leren en het geleerde samen naar buiten te brengen? Met dit idee in het achterhoofd zijn in december 2014 mensen met roots in Latijns Amerika samengekomen. Ze brengen dansen uit Mexico, Peru , Colombia en Brazilië, Afro-Latijnse dans, Salsa (Cuba), Bachata, Merengue en Reggaeton (Dominikaanse Republiek).

Binnenplein museum van 15u45 tot 16u00 en van 17u30 tot 17u45

Terug naar programma overzicht


FOLIE DOUCE

"Dan vrolijk, dan weer melancholisch, maar altijd beklijvend.” Dat is Folie Douce. Enkel gewapend met piano, accordeon en twee pakkende stemmen sleepten ze de overwinning van De Nieuwe Lichting 2014 in de wacht. Invloeden komen uit verschillende hoeken gaande van Emmylou Harris tot CocoRosie wat zich uit in een mengeling van pop en folk. Intussen hebben zowel de AB als Pukkelpop kunnen zien wat ze in hun mars hebben. Met de accordeon schipperend tussen zowel aanstekelijke als aangrijpende melodieën, laat Benthe Waegeman niemand onberoerd. Ook Emily Vernaillen overtuigt. Zij weet als geen ander te ontroeren met een soms zweverige, dan weer krachtige stem die door merg en been snijdt. Zij worden af en toe vergezeld van percussie, bas en gitaar.

Binnenplein museum van 18u30 tot 19u30

Terug naar programma overzichtJAUNK

Jaunk is een collectief Aalsterse muzikanten met diverse achtergrond. De leden van de band voelen zich thuis in meerdere genres van folk, over rock, pop en disco, tot soul, funk en jazz. Jaunk brengt een jazzfunk repertoire dat gesmaakt wordt door de jazz liefhebber maar toch ook licht verteerbaar is voor toeschouwers die van pop houden. De playlist bevat nummers van in België onbekende groepen in het genre (That Phat, Blue Train, ...), 'iets meer' bekende performers (Pee Wee Ellis, Herbie Hancock, …) en heel wat muziek met Belgische origine (Nathalie Loriers, Laurent Doumont, …). We houden ervan dat de muziek die we brengen over 'the groove' beschikt om u zin te geven één en ander te bewegen en ons enige vrijheid tot improvisatie levert. Jaunk op Facebook.

Podium Oude Vismarkt van 13u30 tot 14u30

Terug naar programma overzichtLA DESTINEE

La Destinée is een gospelgroep die bestaat uit een 10tal jongeren van 15 tot 25 jaar. Gospel betekent "Evangelie" en Destinée "Lot". Met hun muziek willen ze vreugde communiceren met hun publiek. Ze brengen Congolese en Amerikaanse Gospel ritmes.   Dat doen ze op  Casa del Mundo en ook wekelijks in de kerk Eifo, de internationale kerk van Oost Vlaanderen te Erembodegem.

Podium Oude Vismarkt van 15u30 tot 16u30

Terug naar programma overzichtCHAMAQUIANDO

LOGORamiro Suarez, alias Chama, (Havana 1946) ,waarschijnlijk de eerste Cubaanse muzikant die zich in België vestigde. Als auteur, componist, zanger,muzikant heeft hij reeds duizenden concerten op zijn palmares, met artiesten van over de hele wereld zoals: Khadja Nin, Francis Goya, Two Men Sounds en vele anderen. De live band "Chamaquiando" bestaat uit de allerbeste Salsa/Latin Jazz muzikanten die menige nationale/internationale podia wisten te begeesteren.
http://www.chamaquiando.com

Podium Oude Vismarkt van 17u30 tot 18u30

Terug naar programma overzicht TO TOPISOPODA

Isopoda is een “legendarische” progrockband (symfonische rock) uit Aalst. De band werd opgericht in 1974 en bracht 2 albums uit: Acrostichon (’78) en Taking Root (’81). Daarnaast verscheen in ’79 ook nog de single “You Flower”. Op dat ogenblik werd de naam “ISOPODA” een begrip, vooral te danken aan een immense aanhang in en rond Aalst. Het laatste concert van het oorspronkelijke Isopoda dateert al van januari 1982. Dat werd een heus massaspektakel dat plaats vond in de toenmalige Keizershallen in Aalst. Er kwamen zo’n 2.500 fans op af en op het podium stonden een voltallig symfonieorkest, een bigband en een mannenkoortje. Niet minder dan 6 nummers werden uitgeschreven voor symfonie en leverden een uniek muzikaal hoogtepunt op. Sindsdien bleef de band op non-actief tot het eenmalige reünie-concert van 3 en 4 oktober 2013 in CC De Werf in Aalst. Dit reüniegebeuren werd een succes zodat de groep besloot om nog enkele optredens te doen. Momenteel blijven enkel de broers Arnold (bas, gitaar, vocals) en Dirk De Schepper (leadvocals) over van de originele bezetting. De band heeft zich echter gevoelig versterkt met de 3 zonen van Arnold : Arne (drums), Maarten (gitaar) en Wouter (gitaar) + Pieter De Groeve (keyboards). Deze nieuwe line-up doet alvast een jeugdige wind waaien door de “oude” muziek van Isopoda. ISOPODA is dus terug springlevend en zal, net als in 2016, ook dit jaar op diverse plaatsen enkele concerten ten beste geven. 
Isopoda op Facebook

Podium Oude Vismarkt van 19u30 tot 20u30

Terug naar programma overzichtDE WERELDMARKT

De wereldmarkt is verspreid over het hele domein en wint jaar na jaar aan populariteit. Organisaties stellen er hun projecten voor en verkopen hun producten. Je kan er aankopen doen uit verre landen…. Voor een eerlijke prijs natuurlijk! En je kan kennis maken met Aalsterse groepen die actief zijn rond Noord - Zuid samenwerking. De leden van de raad voor Internationale Samenwerking stellen er hun projecten voor. Daarnaast krijgen ook andere groepen –die zich inzetten voor het Zuiden of mondiale thema’s- een plaatsje op onze wereldmarkt. Gewoon genieten dus….

Terug naar programma overzicht

HET WERELDRESTAURANT

Hier vind je de lekkerste gerechten en drankjes uit alle werelddelen, exotisch en met fijne smaakjes. Gezellig tafelen met vrienden in open lucht, in het stemmige decor van het Aalsterse museum 't Gasthuys. Met op het kleine podium verrassende muziekjes. Smakelijk!

Binnenplein museum van 12u00 tot 20u00

 

Terug naar programma overzicht


CREATIEF MET GROEN

Het thema van de workshop dit jaar luidt “creatief met groen”. Een workshop voor kinderen met hun ( groot) ouders of jeugdbeweging. We versieren gerecycleerde recipiënten om als plantenbakje dienst te doen. Er zal dus naar hartenlust geplant, gezaaid, gekleurd, versierd en geschilderd worden. Daarnaast maken we een grote mozaïek met “ wensen voor onze stad” en een collage rond “ hoe zie ik mijn stad” waaraan alle bezoekers kunnen deelnemen. Tot dan!
Het knutselteam en
JNM ( bond voor natuur en milieu)

Terug naar programma overzicht