Programma 2018
12 > 20 u WERELDMARKT Verspreid over het domein
12 > 20 u WERELDRESTAURANT binnenplein museum
14 > 18 u KINDERANIMATIE Onderwijsstraat
Muziek en dans op het binnenplein museum.
 
12.15 > 13 u
14 > 14.30 u
Idirad Trio Wereldmuziek
13.15 > 13.45 u 14.45 > 15.15 u
16 > 16.30 u
Tanara Folk
15.30 > 15.45 u Svetulka Dans
16.45 > 17 u Ra'jeen Dabkeh Dans
17.15 > 17.45 u 18.45 > 19.15 u AKT Wereldmuziek
18 > 18.30 u Emma & Geert Van Maele muziek
Muziek op het podium
Oude Vismarkt
 

14 > 15 u

The Afrobelgians Wereldmuziek

16 > 17 u

Eric Baranyanka and Friends Wereldmuziek

18 > 19 u

BA1 Wereldmuziek
Annimatie Klein podium Oude Vismarkt
 

15 > 15.10 u

Svetulka dans

15.10 > 15.20 u

Ra'jeen Dabkeh dans

15.20 > 15.30 u

10 jaar Aalst FairtradeGemeente  

17 > 17.10 u

Svetulka dans

17.10 > 17.20 u

10 jaar Aalst FairtradeGemeente  

17.20 > 17.30 u

Ra'jeen Dabkeh> dansDE WERELDMARKT

De wereldmarkt is verspreid over het hele domein. Je kan er aankopen doen uit verre landen…. Voor een eerlijke prijs natuurlijk! De leden van de raad voor Internationale Samenwerking stellen er hun projecten voor. Ook andere sociale organisaties van ver of dichtbij vinden er een plekje. Gewoon genieten dus….

Terug naar programma overzicht

HET WERELDRESTAURANT

Hier vind je de lekkerste gerechten en drankjes uit alle werelddelen, exotisch en met fijne smaakjes. Gezellig tafelen met vrienden in open lucht, in het stemmige decor van het Aalsters museum ’t Gasthuys. Met op het kleine podium verrassende muziekjes. Smakelijk!

Terug naar programma overzicht

KINDERANIMATIE


De grimeuses zijn er weer klaar voor! Tijdens Casa del Mundo schminken ze de leukste snoetjes, vol kleur, kunstig of grappig op ieders gezicht.


KNUTSELEN MET JNM


De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’S) staan dit jaar centraal in deze workshop.
Leven in water (SDG 14): Waterbronnen en de manier waarop ermee omgesprongen wordt hebben impact op de maatschappij en de economie, vooral op vlak van gezondheid, hygiëne, voedselproductie, industrie en de werking van het ecosystemen. Verontreiniging van de zee, verlies aan biodiversiteit en gezondheidsrisico’s voor de mens…
Tijdens deze workshop laten we de kinderen hun eigen miniatuur zee ontwerpen in een doosje

Leven op het land (SDG 15)
Onze planeet staat voortdurend onder druk door ontbossing, verwoestijning, landdegradatie en het verlies aan biodiversiteit. Tijdens deze workshop laten we  de kinderen hun favoriete bloempotje beschilderen dat nadien kan dienst kan doen om er kruiden in te planten.

Bezoekers aan het knutseldorp krijgen via een spel met HET RAD VAN FORTUIN meer inzicht in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.
Terug naar programma overzicht

IDIRAD TRIO

Idirad Trio komt, na een  pauze van 2 jaar, met een nieuw project op de scéne. Ze zingen over het samen leven met verschillende culturen en hun composities zijn geïnspireerd door Berberfolk, touareg blues en het Franse chanson. Soms poëtisch, soms feestelijk, altijd verrassend. Op het podium ziet u Idir (zang, akoestische gitaar en mandole), Olivier (elektrische gitaar, bas en koor) en Mourad (derbouka, bendir, cajun en kalebas)

Terug naar programma overzicht

TANARA

Johan, Marleen en Yves wonen langs de Dender. De Kelten noemden deze rivier de  'TANARA'  of  de  'TANERA', wat zoveel betekende als de 'bruisende'  of de 'woelige' omdat het debiet van de Dender zo snel kon veranderen...
Het trio speelt traditionele folkmuziek en eigen composities. Een mix van walsen, bourrees, mazurka's, tovercirkels, ballades, scottisches... maar ook van dansen die misschien minder bekend zijn zoals de Mizerlou, la Pieternelle, de Kolom en de Waterdans. Liefhebbers van folk en volksdans komen ongetwijfeld aan hun trekken!
Tanara is een solidariteits-folkband. De opbrengst van elk optreden gaat integraal naar goede doelen.

Terug naar programma overzicht

SVETULKA

Svetulka werd opgericht door choreografe en danseres Svetla Stantcheva. Svetulka bestaat 9 jaar en telt 20 leden, beginners, gevorderden en kinderen. De groep trad op op festivals, bruiloften en feesten in Belgie, Nederland, Engeland en Italie. Hun repertoire bestaat uit dansen uit verschillende regio’s van Bulgarije.

Terug naar programma overzicht

RAJ'EEN DABKEH GROUP

Raj'een Dabkeh Group brengt muziek en dans uit Palestina. Het Arabische woord “Dabke” betekent letterlijk stampen met je voeten. In de Dabke dansen herken je line- en circle dance. Ze worden uitgevoerd tijdens huwelijksfeesten en bij andere vreugdevolle gelegenheden. Zoals op Casa del Mundo.

Terug naar programma overzicht

aKt

aKt brengt oude Andalousische muziek, Arabische feestmuziek en populaire volksmuziek uit Turkije, Iran en Afghanistan. Ze proberen  zoveel mogelijk de originele sfeer van de muziek te behouden en gebruiken de originele instrumenten uit de Arabische traditie (oud, viool, darbouka, riq), de Iraanse traditie (tar, setar, daf), de Turkse traditie (saz) en Afghaanse traditie (rebab, harmonium, tablas)

Terug naar programma overzicht

EMMA & GEERT VAN MAELE

Vader en dochter, samen op de planken. Ze delen hun passie voor muziek met het publiek.

Terug naar programma overzicht

THE AFROBELGIANS

The Afrobelgians is een jonge enthousiaste muziekgroep van verschillende culturen. Ze brengen blues, pop, funk, jazz en Afrikaanse ritmiek.

Terug naar programma overzicht

ERIK BARANYANKA AND FRIENDS

The Nile stroomt weer door Vlaanderen.
Na meer dan 20 jaar blaast Eric Baranyanka nieuw leven in zijn band The Nile . Twaalf door Eric geschreven songs, pure wereldromantiek. Reggae, rumba, tango en andere zonnige stijlen vloeien er op een zeer natuurlijke wijze door elkaar.

Terug naar programma overzicht

BA1

Folkgroep BA1 (spreek uit “baéén”: Ninoofs dialect voor bijeen, tesamen) brengt traditionele muziek met een evenwicht tussen het instrumentale en zang.’ Elk lid van Ba1  heeft zijn wortels in diverse – sommige reeds teloor gegane - muziekgroepen zoals De veske Voljeir, Balladeus, ’t Spek is geregeld, Yah Tararah. Door deze jarenlange samenspelervaring kunnen verbale afspraken meestal vervangen worden door een ‘muzikale knipoog’. Ambiace verzekerd.

Terug naar programma overzicht

10 JAAR AALST FAIRTRADEGEMEENTE

Tijdens Casa del Mundo vind je op de Wereldmarkt traditioneel heel wat fairtradeproducten. De Wereldwinkel brengt er zijn waren aan de man en je kan in de bubbelstent bij een glaasje fairtradeschuimwijn volop genieten van de muziek op de Oude Vismarkt. Vanaf 15 uur verwachten we enkele speciale gasten die mee aan de wieg stonden van onze FairTradeGemeente. Later op de dag vieren we twee nieuwe “fairtrade ambassadeurs”, Ingrid Van Geit, die al enkele jaren de bubbelstent open houdt en wijnexpert Kerim Helaut. Zondagnamiddag vertellen ze je waarom ze fairtrade belangrijk vinden.

Terug naar programma overzicht