RAAD VOOR INTERNATIONALE SAMENWERKING - AALST

 


28 februari om 19.30 uur
Fair trade ervaringen hier en in Oeganda.

In het kader van de campagne van Broederlijk Delen komt Samuel Mugisha uit Oeganda naar Vlaanderen. Hij verblijft gedurende een week in Aalst. Je maakt kennis met Samuel en zijn werk voor het Sustainable Agriculture Trainers Network (Satnet).
Plaats: Foyer Administratief Centrum, Werf 9 te Aalst

>>> lees meer


6 februari om 20 uur
Artemisia en malaria.

In Afrika wordt Artemisia Annua (Zomeralsem) ingezet om malaria te bestrijden. De plant wordt in China al eeuwenlang gebruikt in de kruidengeneeskunde.
De Wereldgezondheidsorganisatie verbiedt het therapeutisch gebruik omdat men resistentie vreest.
Of spelen er nog andere belangen?
Lezing door Pierre Lutgen en Geert Flamang
Plaats: Foyer Administratief Centrum, Werf 9 te Aalst25 januari tot 18 februari
Kunst uit Aalst en Zuid Afrika.

In het kader van de stedenband bouwden 4 leerkrachten van de kunstschool Hugo Naudé en de Worcester Sekondere School in Worcester, Zuid Afrika deze tentoonstelling.>>> lees meer


28 januari, 10.30 u
Uitreiking Vredesprijs.
Het Comité Werken aan Vrede kent De Vredesprijs 2017 toe aan AALST MIXT. Het Comité motiveert: Aalst Mixt brengt de verschillende gemeenschappen in Aalst dichter bij elkaar en laat hen tegelijkertijd kennis maken met elkaars cultuur. Dit draagt bij tot meer vrede tussen bevolkingsgroepen in Aalst.
>>> lees meer

11.11.11 actie
Alle info over de campagne.

De 11.11.11 campagne is voorbij.
Je kwam opnieuw vrijwilligers tegen aan de supermarkten, op de jaarmarkt, tijdens de Vredesloop... . >>> info over de campagne, met de financiële resultaten.
Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid of de gevolgen van klimaatverandering... >>> lees meer

TERUGBLIK
Fairtrade Fietstocht op 30 juli '17.
Deze fietstocht tijdens het Pikkeling weekend wordt stilaan een traditie. In de zomer met de fiets door de Faluintjes, zo mooi kan de vakantie zijn... Bekijk hier enkele foto's en geniet nog even na.

Casa del Mundo op 3 september.
Ook van het kleurig wereldfeest vind je hier een selectie van sfeervolle foto's.