RAAD VOOR INTERNATIONALE SAMENWERKING - AALST

 


12 juni om 20 uur
Een industrieel Marshall Plan "met" Afrika.

Afrika is niet alleen armoede en ongelijkheid. Er is een ander Afrika, met hoogopgeleide jongeren, hernieuwbare energie, vruchtbare landbouwgronden en prille democratieën.
Kunnen Afrikaanse ondernemers zelf de grondoorzaken van armoede aanpakken?
Plaats: Feestzaal van het Oude Stadhuis, Grote Markt 3 te Aalst
>>> lees meer


27 mei, 13 tot 18 uur
Roemeens Festival van Vlaanderen.

Voor de vijfde keer organiseert Corfoo vzw het Roemeens Festival van Vlaanderen, dit jaar i het teken van "100 jaar Grote Vereniging van Roemenië. Met vele artiesten en workshops om traditionele Roemeense ambachten te tonen.
>>> lees meer


17 mei vanaf 11.30 uur
Boterhammen in het museum.

In Naar goede gewoonte organiseert de stad op Fairtrade@workdag de gezelligste lunchpauze van het jaar. Kom tijdens je middagpauze samen lunchen in en rond het museum. Voor een frairtrade drankje en nagerechtje wordt gezorgd, net als voor een zomers muziekje.
>>> lees meer


28 februari om 19.30 uur
Fair trade ervaringen hier en in Oeganda.

In het kader van de campagne van Broederlijk Delen komt Samuel Mugisha uit Oeganda naar Vlaanderen. Hij verblijft gedurende een week in Aalst. Je maakt kennis met Samuel en zijn werk voor het Sustainable Agriculture Trainers Network (Satnet).
Plaats: Foyer Administratief Centrum, Werf 9 te Aalst

>>> lees meer

11.11.11 actie
Alle info over de campagne.

De 11.11.11 campagne is voorbij.
Je kwam opnieuw vrijwilligers tegen aan de supermarkten, op de jaarmarkt, tijdens de Vredesloop... . >>> info over de campagne, met de financiële resultaten.
Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid of de gevolgen van klimaatverandering... >>> lees meer

TERUGBLIK
Fairtrade Fietstocht op 30 juli '17.
Deze fietstocht tijdens het Pikkeling weekend wordt stilaan een traditie. In de zomer met de fiets door de Faluintjes, zo mooi kan de vakantie zijn... Bekijk hier enkele foto's en geniet nog even na.

Casa del Mundo op 3 september.
Ook van het kleurig wereldfeest vind je hier een selectie van sfeervolle foto's.