RAAD VOOR INTERNATIONALE SAMENWERKING - AALST

INTERNATIONAAL FOLKLORISTISCH OOGSTFEEST

De Molencauterhoeve in Moorsel is dit jaar de gasthoeve van het Pikkeling feest. Van 26 juli tot 2 augustus vieren we thuis vakantie en de zomer, op de festivalweide van dit mooie oogstfeest. Hierbij het volledige programma.
>>> lees meer.

FIETSTOCHT DUURZAME FALUINTJES

Op zondagnamiddag 30 juli organiseert de trekkersgroep "Aalst FairtradeGemeente" opnieuw een fietstocht met enkele haltes bij handelaars die eerlijke handel en duurzaamheid belangrijk vinden. Nieuw dit jaar: max. 50 deelnemers, vooraf inschrijven is vereist.
>>> lees meer.

CASA DEL MUNDO

Om de vakantie af te sluiten is er geen betere plaats dan de Oude Vismarkt in Aalst op zondag 3 september. Sfeer, muziek en het enthousiasme van de standhouders, dat is het klassieke recept. Een babbel met vrienden bij een frisse pint of fair trade bubbels, een dansje op de ritmische klanken van salsa of rumba… het hoort er allemaal bij.
>>> lees meer.

KANSEN EN BEDREIGINGEN IN HET GEBIED VAN DE GROTE MEREN.

Op 22 september spreekt diplomaat en ere-ambassadeur Johan Swinnen over Rwanda en het gebied van de Grote Meren. Over zijn ervaringen als ambassadeur in Kigali tot aan het uitbreken van de genecide in 1994 schreef hij vorig jaar het boek "Rwanda, mijn verhaal"
>>> lees meer.

TERUGBLIK

De 11.11.11 najaarscampagne, één van de grote solidariteitsacties in Vlaanderen. Een overzicht met foto's van de actie in Aalst.

Casa del Mundo, het feest van Internationale Samenwerking in Aalst, vierde op 4 september 2016 zijn 22e editie. Een terugblik met enkele foto's vind je op www.casadelmundo.be