Home  Hengsten  Merries  Veulens  Galerij  Te koop  Gasten  Links

FranÁais    |    English    |    Deutsch

Welkom op de website van Stoeterij "Van de Meerheuvel"

Even voorstellen ...

Wij zijn Gilbert en Maria Claes - Van Immerseel. We heten u van harte welkom op de website van onze stoeterij "Van de Meerheuvel". Laten we eerst even vertellen hoe het ooit allemaal begonnen is ...

Op een dag hadden mijn vrouw en ik zin in een Shetlandertje als gezelschapsdiertje en kochten we onze eerste Shetland Pony. Aangezien het alleen staan maar triestig was voor dat diertje kwam er al snel een tweede. Dat was meteen de start van onze hobby die uiteindelijk een passie geworden is. Intussen hebben we 30 jaar ervaring opgebouwd in de Shetland Pony wereld.

Al onze pony's beschikken over een stamboom en zijn aldus ingeschreven in het Belgisch Stamboek van de Shetland Pony. De beginletter van de roepnaam van ingeschreven pony's is steeds afhankelijk van hun geboortejaar. Ieder jaar volgt er een andere letter van het alfabet.

Daarnaast beschikken pony's ook nog over een "familienaam". Deze is afhankelijk van de stoeterij waar het dier geboren wordt. Aangezien wij als stalnaam "Van De Meerheuvel" bedachten, dragen alle pony's die bij ons geboren worden deze "familienaam".

De roepnaam en stalnaam dragen de pony's hun hele leven met zich mee.

Shetland Pony's kunnen tot 30 ŗ 35 jaar oud worden. Zij zijn niet veeleisend qua onderhoud, ze zijn zeer kindvriendelijk en zijn zeer aanhankelijk. Dit geldt voor zowel voor de hengsten als de merries. Geregeld zijn er op onze stoeterij veulentjes te koop. Kom gerust eens kijken. U bent van harte welkom.

In de beginjaren namen wij regelmatig deel aan wedstrijden. Daarbij behaalden wij goede resultaten. Zo werden enkele van onze pony's verkozen tot Belgisch Kampioen en hadden wij de allereerste stermerrie van BelgiŽ. Na jaren het plezier gehad te hebben van de wedstrijden heb ik deelgenomen aan een cursus om jurylid te worden. Daar ben ik ook in geslaagd. Op dat ogenblik hebben we besloten niet langer deel te nemen aan wedstrijden. Naar mijn mening gaat de functie van jurylid immers niet samen met de deelname aan wedstrijden.

Onze volledige aandacht gaat sindsdien uit naar de fokkerij. Momenteel hebben wij 3 Europees goedgekeurde hengsten waaronder de kleinste van BelgiŽ met een schofthoogte van 64 cm. Onze stoeterij richt zich op het fokken van kleine Shetland Pony's van hoge kwaliteit (klein hoofdje). De kleur is voor ons van geen belang.

We wensen u veel plezier en kijkgenot bij het bezoek aan onze website.

Na een afspraak, bent u steeds welkom voor een bezoekje aan onze stoeterij.

Gilbert & Maria Claes - Van Immerseel
Hogeheidelaan 7
B-2960 Brecht
BelgiŽ

'    +32 (0)3 636 07 87
'
    +32 (0)476 34 32 22
*    gilbertclaes@telenet.be

 

[Top]

Home    |    Hengsten    |    Merries    |    Veulens    |    Fotogalerij    |    Te koop    |    Gasten    |    Links

 Copyright 2005 © All rights reserved. Stoeterij "Van de Meerheuvel".