Welkom op de website van

Guy en Lieve
VANVUCHELEN HAUTEKEES
uit Kumtich (Tienen)
 


Wie zijn we?
Lieve, uit Kumtich, en Guy, uit Rummen, zijn op een snikhete dinsdag in juli 1969 getrouwd. Lieve was haar hele loopbaan  onderwijzeres in het vijfde leerjaar in de Immac (nu Via) in Tienen. Guy, die afstudeerde als technisch ingenieur Scheikunde, werkte in de Bank van Brussel (later BBL en  ING) eerst in Tienen, later in Leuven. Ze  hebben  drie  kinderen en  vier kleinkinderen.Kumtich
Nadat we veertig jaren in Kumtich woonden bundelde ik alles wat ik ondertussen van Kumtich te weten was gekomen in een boek. Om praktische en economische redenen wordt het boek in 2 delen gepresenteert. Het eerste deel behandeld de geschiedenis, bijzondere inwoners en gebouwen. Het tweede deel toont het sociale dorpsleven in de vorm van groepsfoto's. De digitale versies van het boek zijn gratis.
Kumtich
Geneologie
Dank zij de opzoekingen van familieleden en aanverwanten konden we een stamboom samenstellen die meer dan 4000 personen telt.
Contact
Hier kan je contact met ons opnemen.
Hobby's
Hobby's zijn altijd een belangrijke factor geweest in ons leven.  Al vroeg kwam ik in de ban van de fotografie omdat mijn moeder een fototoestel had. Op mijn 16de werd het echt een hobby toen een leraar scheikunde ons leerde hoe je foto's kon afdrukken. Bij mijn werkgever richtte ik mee de afdeling fotografie (VOSSCO) op. Het belang van de fotografie in mijn leven is samengevat in het boek: "Foto's en anekdotes".

De fotoactiviteiten werden een tiental jaren naar de achtergrond verschoven bij het opkomen van de video. Nu konden diaporama's, die ik destijds met veel moeite gemaakt had,  gedigitaliseerd worden. De opkomende digitale fotografie deed ons terugkeren naar de fotografie.

Van bij de oprichting was ik lid van het koor Jubilate uit Kumtich en zat er gedurende  39 jaar in het bestuur eerst als penningmeester, de laatste jaren als webmaster. Het leesbaarder maken van partituren was een obsessie. In het begin gebeurde dat met de hand, een typmachine en veel geduld. Later kwam de computer op de proppen en dat leverde kwaliteitswerk op. In 2006 stelde ik een boek samen over: "30 jaar Jubilate" en in 2015, bij mijn afscheid, volgde "Jubilate van 2006 tot 2015". Lieve zong ook mee van 2000 tot 2015.

Na haar pensioen zette Lieve zich in voor Ziekenzorg (nu Samana) Kumtich. Dit houdt in dat ze regelmatig zieken en ouderen gaat bezoeken. Bij hun verjaardag krijgen de meer dan 100 leden een verjaardagskaart van haar.

Ook begon Lieve toen te wandelen. Ze sloot aan bij de wandelclub Trip-Trap en ik volgde haar. We wandelen regelmatig, helpen bij eigen organisaties en gaan jaarlijks mee op reis naar Oostenrijk.

Om het wandelen aangenamer te maken werd een Garmin-GPS aangeschaft. Een zoektocht naar gratis kaarten, ter vervanging van de dure Garmin kaarten, bracht ons bij   OpenStreetmap. Ik raakte in de ban van de open source gemeenschap en begon mee te werken aan het openstreetmap project.

Als alternatief voor de Garmin werd  OsmAnd op de smartphone ge´nstalleerd. Omdat het een heel uitgebreid programma is en er geen degelijke Nederlandse handleiding was schreef ik er, samen met Gilbert Lowel, een handleiding voor. Die wordt
regelmatig bijgewerkt. 
         osmand