Welkom op de website van

Guy en Lieve
VANVUCHELEN HAUTEKEES
uit Kumtich (Tienen)
 Wie zijn we?
Lieve, uit Kumtich, en ik, uit Rummen, zijn op een snikhete dinsdag in juli 1969 getrouwd. Lieve was haar hele loopbaan  onderwijzeres in het vijfde leerjaar inde Immac in Tienen. Ik werkte in de   Bank van Brussel , later BBL en  ING. We  hebben  drie  kinderen en  vier kleinkinderen.
familie2015
Kumtich
Nadat we veertig jaren in Kumtich woonden had ik zoveel gegevens, over het dorp en zijn verleden, verzameld dat het de moeite loonde om alles in een boek te bundelen.
Dit boek is beschikbaar als een gratis PDF-versie. Als je een ingebonden boek wil dan kan je, van die  PDF-versie, een fotoboek laten maken, bijvoorbeeld via nl.blurb.com/pdf-to-book.
Kumtich
Geneologie
Dank zij  het werk van familieleden en aanverwanten konden we een stamboom samenstellen die meer dan 3000 personen telt, waaronder ook koningin Mathilde.
Contact
Hier kan je contact met ons opnemen.
Hobby's
Hobby's zijn altijd een belangrijke factor geweest in ons leven.  Al vroeg kwam ik in de ban van de fotografie omdat mijn moeder een fototoestel had. Op mijn 16de werd het echt een hobby toen een leraar scheikunde mij leerde hoe je foto's kon afdrukken. Bij mijn werkgever richtte ik mee de afdeling fotografie (VOSSCO) op. Het belang van de fotografie in mijn leven is samengevat in het boek: "Foto's en anekdotes". Door de jaren heen stelde ik een kleine verzameling fototoestellen samen.

De fotoactiviteiten werden een tiental jaren naar de achtergrond verschoven om me toe te leggen op video. Nu kon ik ook de diaporama's die ik destijds  gemaakt had  digitaliseren.

Van bij de oprichting was ik lid van het koor Jubilate uit Kumtich en zat er gedurende  39 jaar in het bestuur eerst als penningmeester, de laatste jaren als webmaster. Steeds was ik in de weer om partituren leesbaarder te maken. In het begin gebeurde dat met de hand, een typmachine en veel geduld. Later kwam de computer op de proppen en dat leverde kwaliteitswerk op. In 2006 stelde ik een boek samen over: "30 jaar Jubilate" en in 2015, bij mijn afscheid, volgde "Jubilate van 2006 tot 2015". Lieve zong ook mee van 2000 tot 2015.

Na haar pensioen zette Lieve zich in voor Ziekenzorg Kumtich. Dit houdt in dat ze regelmatig zieken en ouderen gaat bezoeken. Bij hun verjaardag krijgen de meer dan 100 leden een kaart.

Ook begon Lieve toen te wandelen. Ze sloot aan bij de wandelclub Trip-Trap en ik volgde haar. We wandelen regelmatig, helpen bij eigen organisaties en gaan jaarlijks mee op reis naar Oostenrijk.

Om het wandelen aangenamer te maken schafte ik me een Garmin-GPS aan. Omdat de kaarten duur waren zocht ik naar een gratis versie en vond die bij Openstreetmap. Ik raakte in de ban van de open source gemeenschap en ik begon mee te werken aan het openstreetmap project.

Als alternatief voor de GPS installeerde ik Osmand op mijn smartphone. Het is een prachtig alternatief of aanvulling voor de GPS. Omdat het een heel uitgebreid programma is en er geen degelijke Nederlandse handleiding was schreef ik, samen met Gilbert Lowel, een handleiding voor OsmAnd versie 2.5.3