Welkom op de website van
Guy en Lieve
VANVUCHELEN HAUTEKEES
uit Kumtich (Tienen)
 Wij
Lieve (uit Kumtich) en ik (uit Rummen) zijn op een snikhete dinsdag in juli 1969 getrouwd. Lieve was haar hele loopbaan onderwijzeres in het vijfde leerjaar in de Immac in Tienen. Ik werkte in de Bank van Brussel in Tienen. Later veranderde de naam in BBL (Bank Brussel Lambert). Daarna fusioneerden de zetels Tienen en Leuven en moest ik in Leuven gaan werken en nog later kwam daar Limburg bij. De BBL werd overgenomen door ING en de dag dat de officiŽle naam ING werd ging ik met pensioen.

Kumtich

We wonen in Kumtich, dat sinds 1977 bij Tienen hoort. Toch blijven we gehecht aan het dorp. Daarom verzamelde ik zoveel mogelijk gegevens over ons dorp en bundelde die in een boek. Een recente PDF-versie van dat boek, met talrijke foto's,  kan je bekijken en gratis downloaden. Een mooi ingebonden boek kan besteld worden.

Genealogie

Wie zijn onze voorouders? Van wie zijn we familie? Dank zij het werk van familieleden die reeds lang aan onze stamboom werken was het vrij eenvoudig om een Genealogisch rapport van mezelf samen te stellen.

Dit rapport geeft een verwantschap aan met Mathilde d'Udekem d'Acos, onze koningin.

VOSSCO Fotografie

Vanaf mijn 16de ben ik bezig met fotografie. Hierin beleefde ik een hele evolutie: afdrukken maken, films ontwikkelen, vergroten, dia's, diaporamas, kleurfoto's van dia's, kleurfoto's, videofilms, digitale fotografie. Een overzicht van mijn mooiste foto's kan je  bekijken in mijn digitale oogst: oogst 1970-2004, oogst 2005-2008, oogst 2009, oogst 2010, oogst 2011, oogst 2012, oogst 2013.

Enkele voorbeelden van gedigitaliseerde diaporama's zijn: "Flores Pungentes"; "Flanders Field"; "Let green in peace". Ook een viertal videoreportages kan je bekijken: "Ballonvaart", "Pourquoi", "Naar de top"; "Kristal".

 

In 1975 stond ik mee aan de wieg van de fotokring VOSSCO van de BBL in Tienen, later Leuven en daarna (ING) Limburg-Leuven. Een overzicht van de markantste gebeurtenissen in deze vereniging werd gebundeld in een PDF-bestand.

Ik heb een bescheiden verzameling van fototoestellen.

Koor JUBILATE

Alletwee zongen we in het koor Jubilate uit Kumtich.

Ik  van 1976 tot 2015, Lieve van 2000 tot 2015.

Zolang ik bij het koor was zat ik in het bestuur. Voor het koor maakte ik een duizendtal partituren.(Hier een voorbeeld) Twee boekjes beschrijven die periode.


'30 jaar Jubilate' en

 

'Jubilate vanaf 2006 tot 2015'. 

 


TRIP-TRAP wandelclub
Lieve en ik zijn actief lid van de wandelklub Trip-Trap uit Kumtich

 

OpenStreetMap
Ik werk al enkele jaren mee aan de ontwikkeling van Openstreetmap. Dat is een wereldkaart waaraan met een massa vrijwilligers over de hele wereld gewerkt wordt. De bedoeling is om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en in kaart te brengen: wegen, wandelwegen, fiets- en wandelknooppunten, huisnummers, grondgebruik, bushaltes, kerken, kapelletjes, wegkruisen, picknickbanken, vuilbakken, recyclage containers, brievenbussen, enz. De gegevens van OpenStreetMap mogen gratis gebruikt worden.
OsmAnd

Momenteel zijn er al verschillende apps voor Smartphone, iPhone, Tablet en iPad die het kaartmateriaal van Openstreetmap gebruiken. Vooral  de wandel- en fietskaart voor de GPS van Garmin wordt veel gedownload en die kaart overtreft, in de meeste gevallen, de dure betalende kaarten.

Maar ook zonder een Garmin kan je al uit de voeten. Met de gratis app OsmAnd op een smartphone heb je een programma dat de werking van een GPS toestel evenaart en in bepaalde gevallen zelfs overtreft. Omdat het programma veel mogelijkheden heeft is het ook nogal ingewikkeld, daarom schreef ik, samen met Gelbert Lowel, er een handleiding voor.