Wat is een e-boek ?

E-boekjes of ebooks zijn net als boeken. Ze herbergen dezelfde ontspanning, informatie, enz. E-boekjes zijn digitale bestanden met daarin de inhoud van een boek of een ander werk van een auteur. Je kunt ze zelf maken en daarna (eventueel) verkopen. In Amerika zijn ebooks een gigantisch succes. Hier in ons landje slaat het allemaal nog niet zo aan, maar volgens ons is dat slechts een kwestie van tijd.
Er zijn verschillende soorten e-books:
Een .pdf-eboekje ( pdf betekent Portable Document Format ) kan door de Acrobat Reader gelezen worden: dat is speciale software die je gratis kunt downloaden. Het bijzondere van .pdf bestanden is dat ze niet alleen door pc's met MS Windows gelezen kunnen worden, maar ook door bijvoorbeeld Macintosh of Unix gebruikers.
Een .exe-eboekje ( exe is een afkorting van execute: ' uitvoeren ' ) kan alleen door pc's met MS Windows gelezen worden. Het speciale van .exe-bestanden is dat het kant-en-klare programma's zijn. Je hebt er dus geen speciale reader-software voor nodig: als je het programma opstart kun je gelijk (offline) het digitale boek lezen.
Je vindt e-boekjes op allerlei websites, maar meestal moet je voor die eboekjes betalen. Er zijn echter wel websites die eboekjes gratis aanbieden.
Bovenaan, in het navigatiemenu, kun je op het logo E-BOEKJES klikken om de eboekjes te bekijken en gratis te downloaden.

Probeer maar !

E-boekjes zijn handige dingen !


counter for blogspot