Voor de eerste keer op bosklassen met de school

Dinsdag 22 juni 2004 ben ik voor de eerste keer voor vier dagen op bosklassen geweest in Filot Hamoir in de Ardennen. Ik heb daar heel lang naar uitgekeken en eindelijk was de dag dan gekomen om te vertrekken. Ik heb er een dagboekje van gemaakt en heb het nu samen met papa op de computer gezet. Hier komt het dan.

Dinsdag 22 juni 2004

Dinsdag moest ik ten laatste om 08:30u aan het station zijn. De trein vertrok om 2 min. over negen. Ik ben heel flink op de trein gestapt ( zonder een traantje te laten ). Mama, papa en nog enkele kinderen van de school zijn ons komen uitwuiven. In Luik zijn we van de ene trein in de andere moeten gaan en om 11:00 uur kwamen we in Hamoir aan.

Toen moesten we wel nog 4 km lopen tot aan het kasteel, dat heeft anderhalf uur geduurd en toen was ik wel heel moe. Toen we daar aankwamen moesten we allemaal eventjes rusten.

Na het eten hebben we onze bedden opgemaakt en de valiezen uitgepakt. We hebben ook nog een rondleiding rond het domein gekregen. Daarna hebben we vele spelletjes gedaan en moesten we soms moeilijke opdrachten uitvoeren.

S'avonds hebben we spaghetti gegeten en die smaakte net zoals die van mama. We hebben daarna nog een briefje naar mama en papa geschreven. De eerste avond hadden we al een nachtspel. Het was toen al 11:00 uur.

Alle kindjes hadden een zaklamp en we moesten dan in groepjes de juffen gaan zoeken in het bos. Bij iedere leerkracht moesten we een opdracht uitvoeren. Dat was heel leuk maar ik was wel een beetje bang geweest. Ik denk dat het al 24:00 uur was toen we pas gingen slapen. Iedereen was heel moe.

Woensdag 23 juni 2004

Om kwart voor acht moesten we al opstaan. Als we ons hadden aangekleed en een beetje gewassen waren, zijn we naar de eetzaal gegaan en daar stond een groot ontbijtbuffet klaar.

We zijn vandaag met de bus naar de grotten gegaan en daar was het heel mooi in en ook heel koud. We hebben in de grotten gewandeld en zijn ook met een boot in de grotten geweest.

Daarna zijn we te voet naar een safaripark gewandeld. Daar hebben we een zeeleeuwen en een roofvogelshow gezien. Dat was heel mooi. We zijn ook met een safaritreintje bij de wilde dieren geweest. Toen was het heel hard aan het stormen. Dat was wel een beetje eng. We hebben daar leeuwen, panters, nijlpaarden, lama's, beren en nog veel andere dieren gezien. Juf. Inge deed een kunstje met de beren. Zij hield een koekje naar boven en dan ging de beer op zijn achterste poten staan. Ik heb daar ook een foto van getrokken.

We zijn daar geweest tot 17:00 uur en toen zijn we met de bus terug naar Filot gereden. Toen we gedaan hadden met het avondmaal hebben we nog een zaklampenspel gedaan en ook nog een fijne quiz. We hebben ook nog bezoek gekregen van heel wat juffen en meesters. Aan het zaklampenspel heb ik niet meegedaan omdat ik een beetje bang was. Ik ben toen samen met mijn juf. en haar man in het bos gaan wandelen en dat vond ik wel heel fijn. Het was weer heel laat geworden.

Donderdag 24 juni 2004

Deze morgen was het opstaan al een heel stuk moeilijker. We hebben voormiddag nog enkele proeven moeten afleggen om ridder te worden. S'middags was het dan eindelijk zover, we kregen lekkere frietjes en een ijsje als dessert. Na het eten hebben we nog iemand gevierd die jarig was.

Ik mis mama, papa & Roel nu wel heel erg en wil al naar huis gaan. Na de viering van de jarige zijn alle kinderen een tijdje op hun bed moeten gaan liggen om een beetje te rusten. ( dat was ook wel nodig )

Na de rustpauze hebben we een cleudo spelletje gedaan en moesten we de schat zoeken. Ze was verstopt in de schoorsteen. Nadat we ons diploma voor de laatste keer hadden afgestempeld mochten we de schatkist openen. Er zat een perkament in dat alleen de baas kon lezen.

Er zat ook voor ieder kind een juweel in dat we aan een ketting kunnen hangen. (een speciale sleutel) Na het avond eten was er nog een bonte avond en daarna hebben we nog heel lang aan een groot kampvuur liedjes gezongen. Dat vond ik wel heel fijn.

Vrijdag 25 juni 2004

Vandaag hebben nog een ridderganzenbord gespeeld en zijn we allemaal tot ridder geslagen. Na het eten gingen alle klasjes met hun juf of meester apart zitten om te praten wat we van de vier dagen vonden. Daarna hebben we nog een groepsfoto gemaakt en zijn we met de bus terug naar huis gegaan. Eindelijk terug bij mama, papa & Roel