Nieuwsberichtjes 2006

Beste bezoeker

30 Oktober 2006

de foto's die vandaag 25-10-2006 van Sarah haar rug genomen zijn, wijzen uit dat ze met de brace aan toch weer een verkromming heeft van 35 graden

De brace trekt ook vanzelf krom en kan daarom niet optimaal zijn werk doen. Er zijn nog maar eens drukpunten bij geplaatst met de hoop dat deze de ruggengraat terug enkele graden rechter kan drukken.

Op drie januari 2007 moeten we terug gaan om een nieuwe foto te laten maken met hopelijk terug een beter resultaat. Er zal dan ook een foto genomen worden van de nek, omdat er op het europees congres eerder dit jaar verteld werd dat er ook vcf-patiŽnten zijn die problemen hebben met de nek.

Dokter Moens vertelde ons dat hij hier nog geen vcf-patiŽnten heeft gehad die ook problemen met de nek hebben.

Iets beter nieuws nu,
Op school heeft Sarah het heel goed naar haar zin en de eerste toetsen zijn voor haar nu ook achter de rug. Met trots kan ik jullie vertellen dat Sarah 83% op 100 heeft behaald en daar is Sarah zelf ook zeer tevreden mee. Ze heeft er natuurlijk ook wel goed voor moeten studeren (zoals ieder kind trouwens), maar het is dan ook extra leuk als je daar dan ook voor wordt beloond. (***proficiat Sarah***)

Groetjes,
Patrick

Een nieuw schooljaar

6 September 2006

Na een zeer warme juli maand en een zeer zwakke maand augustus is het weer zover voor de meeste kinderen, tijd om naar school te gaan!!!

Voor Sarah was het wel heel erg spannend. Ze gaat nu naar het secundaire onderwijs. Sarah gaat nu naar school in het IKSO ( Instituut voor Katholiek Secundair Onderwijs ) in Hoeselt. Ze volgt daar les in het beroeps.

De eerste dagen waren toch wel spannend voor haar, want er ging een heel nieuw wereldje voor haar open. Vertrekken in een school waar ze haar zeer goed voelde en dan naar een heel nieuwe school gaan. Met de lijnbus naar het station en daar overstappen op een andere bus om al zo naar school te gaan. Het was voor ons als ouders ook bang afwachten hoe het allemaal zou gaan verlopen. Uiteindelijk gaat dat vrij goed en is Sarah heel tevreden in haar nieuwe school.

Ze komt thuis met leuke verhalen die ze die dag hebben meegemaakt in school en ze voelt haar al echt thuis bij de grote kinderen. Zoveel te beter voor haar (en voor ons) zou ik zo zeggen.

Volgende maand moet Sarah terug op controle gaan voor de scoliose. Hopelijk is de verkromming stabiel gebleven. Sinds enkele dagen heeft ze een virus opgelopen onder haar brace waardoor ze zoiets als een doorligwonde heeft gekregen op haar buikje. Na een bezoekje bij de kinderarts heeft ze antibioticazalf gekregen die ze twee maal per dag op de wonde moet smeren. Als dat niet helpt, met ze nog andere antibiotica bij krijgen

Ik laat jullie zeker weten hoe het allemaal verlopen is.

Groetjes,
Patrick

Hallo bezoekers

3 Juli 2006

Eindelijk is het dan zover ďgrote vakantieĒ De examenperiode is gelukkig weer voorbij en nu is het de hoogste tijd om enkele maandjes van een heerlijke mooie en warme vakantie te genieten

Sarah schrijft zich in bij haar nieuwe school

Sarah heeft ondertussen haar attest van buitengewoon lager onderwijs behaald (zie foto) en gaat volgend schooljaar met de lijnbus naar het IKSO in Hoeselt. Het IKSO biedt technisch en beroepsonderwijs gericht op de dienstsector en wetenschappen.

Ze gaat er naar een beroepsklasje waar ze de eerste 2 jaar haarzorg, voeding en verzorging zal gaan volgen. Na deze twee jaar kan ze dan beslissen of ze verder wil gaan voor haarzorg of voor voeding en verzorging.

Langs deze weg willen we graag nog eens al de leerkrachten van klavertje 3 bedanken voor de inzet en de goede zorgen die ze hebben gegeven voor Sarah. Klavertje 3 was voor Sarah een tweede thuis geworden waar ze heel veel heeft bijgeleerd en ook veel plezier heeft beleeft. (Bedankt)

Groetjes,
Patrick

Minder goed nieuws

11 Maart 2006

Op 8 maart 2006 hebben we bij Dokter Moens in Leuven, niet zo een goed nieuws gekregen over de scoliose van Sarah haar rugje. Ondanks Sarah haar brace altijd goed draagt, is de scoliose toch toegenomen tot 33 graden. Dat is 8 graden meer dan een half jaar geleden.

Sarah meet nu 1m en 41cm groot en weegt 34,3kg. Ze is op ťťn jaar tijd 10cm gegroeid en dat is toch wel veel. De brace is nu ook te klein geworden en er is al een nieuwe brace opgemeten.

Binnen een maand (woensdag 12 april) moeten we terug gaan om de nieuwe brace af te halen. Er zal dan ook weer een foto gemaakt worden van haar rug met de brace aan, om te zien hoeveel graden de scoliose dan geeft. Dat Sarah een nieuwe brace zou gaan krijgen hadden we wel verwacht, maar dat de scoliose zo fel was toegenomen helemaal niet.

Dokter Moens heeft ons in het begin ook al verteld dat een brace niet altijd helpt, maar daar denk je liever niet aan natuurlijk. Hij vertelde ons ook dat hij al heel wat vcfs patiŽntjes heeft gehad met scoliose en dat een groot deel daarvan (na het dragen van een brace) toch een ingreep hebben moeten ondergaan.

We zijn allemaal erg teleurgesteld omdat ze toch zo goed haar best doet en steeds haar brace draagt, maar we geven de moed zeker niet op. Ik laat in april zeker nog een berichtje achter als we haar nieuwe brace zijn gaan halen.

Groetjes,
Patrick

Het jaar kon niet beter beginnen

6 Februari 2006

23 januari zijn we op controle geweest bij kindercardiologie in het Gasthuisberg ziekenhuis in Leuven. De professoren waren allemaal zeer tevreden. De kleppen van Sarah haar hartje werken goed en ook van de stent en de aorta waren ze zeer tevreden.

Op de loopband heeft Sarah het ook lang genoeg kunnen uithouden om te zien of er bij uithoudingsoefeningen problemen zouden kunnen optreden. Haar hartkleppen bleven goed hun best doen tijdens de test en ook het zuurstofgehalte was goed. Ook deze test had dus positieve uitslag.

Het is lang geleden dat we nog eens zo een goed nieuws hadden ontvangen. Het geeft ons enorm veel sterkte en voor Sarah is het zeker heel bemoedigend om verder te doen zoals ze bezig is.

Hopelijk krijgen we 8 maart ook zo een goede uitslag als we op controle gaan voor haar rugje. Ik denk dat ze ook een nieuwe brace zal gaan krijgen want ze is het laatste jaar erg goed gegroeid.

Sarah is nu 1.40m groot en weegt 33.7kg. Wil je haar ook feliciteren? Laat dan gerust een berichtje achter in haar gastenboek.

Groetjes,
Patrick

Gelukkig en gezond 2006!

3 Januari 2006

Eerst en vooral wensen we u en uw familie een gelukkig nieuwjaar en vooral ook een goede gezondheid in 2006.

Voor Sarah was 2005 een beetje moeilijk gestart maar uiteindelijk is het dan toch goed verlopen.

Hopelijk mogen we dit jaar een beetje beter het nieuwe jaar in gaan.

13 Januari moet Sarah op controle gaan bij kindercardiologie en bij de afdeling menselijke erfelijkheid (vcfs) in het Gasthuisberg ziekenhuis in Leuven. We verwachten geen problemen want Sarah doet het zeer goed, maar je weet natuurlijk nooit hť.

8 Maart moeten we dan naar het Pellenberg ziekenhuis gaan om te zien of de scoliose in haar rugje stabiel gebleven is.

We houden jullie op de hoogte.

Groetjes,
Patrick
Verder naar "Nieuwsberichtjes van 2005"