Snoeien

Om een boom op de juiste wijze te snoeien is kennis en ervaring vereist. Verschillende soorten snoei zijn mogelijk waaronder bv. In de begeleidingsnoei komt het er op aan om een bepaalde takvrije stamlengte en een goed ontwikkelde blijvende kroon te verkrijgen, volgens het gewenste eindbeeld van de volwassen boom. begeleidingsnoei, uitlichten van overtollige en probleemtakken, het opkronen, Deze techniek wordt gebruikt voor het inkorten van de kroon. Takken worden ingekort tot op een gepaste zijtak. De kroonvorm (habitus) wordt hierbij behouden.reduceren van de kroon, kroonverzorging zoals het verwijderen van slecht georiënteerde, kruisende en schurende takken,  dood en aangetast hout.

Vertigro garandeert u een verzorgde uitvoering van de werken.

Materiaal en manier van werken

Als een ladder niet volstaat , komt er aangepast Door gebruik van klimtouwen en allerlei vernuftige technieken en materialen, is het mogelijk om zich veilig in de boom te verplaatsen. Bijkomend voordeel van het klimsysteem is dat we ook op plaatsen kunnen werken waar een kraan of hoogtewerker niet kan ingezet worden.klimmateriaal aan te pas om een boom veilig te kunnen snoeien. De veiligheid van de boomverzorger komt immers op de eerste plaats.

Bij het snoeien wordt er nooit gebruik gemaakt van Deze pinnen veroorzaken onnodige schade. Ook het gebruik van een kettingzaag wordt zoveel mogelijk vermeden door te snoeien met takkenschaar of een zeer scherpe handzaag waarmee een gladde snijwond wordt gemaakt; de wond overgroeit sneller en daarmee verkleint aanzienlijk de kans op infectie. klimsporen.

Als het niet mogelijk is om de weggesnoeide takken te laten vallen wordt er gebruik gemaakt van touwen en een afvangsysteem. De takken kunnen dan gecontroleerd naar beneden gebracht worden. Zo wordt schade aan de onderstaande elementen (tuinhuis, garage, buxus, sierplanten, …) voorkomen.
Naargelang de wens van de klant en de hoeveelheid snoeiafval kan dit worden meegenomen of verhakseld of er kan ook een Een houtwal is een ecologische afscheidingswand. De takken worden horizontaal tussen palen gestapeld. Hiervoor kunnen zowel dode al pas gesnoeide takken gebruikt worden. Een houtwal kan elk jaar aangevuld of desnoods uitgebreid worden met het eigen snoeihout.
Een houtwal is een goed onderkomen voor allerlei dieren zoals egels en nuttige insecten.
houtwal
aangelegd worden.

Wanneer snoeien?

Snoeien kan gedurende het ganse jaar, behalve wanneer de bomen hun knoppen vormen (lente) en hun bladeren laten vallen (herfst). De beste periode is de zomerperiode van juni tot en met september. Lees meer over snoeien.