Shubunkin Rhodolatinus

Max.lengte : 10-20cm

De Shubunkin is eigenlijk afkomstig van de Japanse goudvis de Wakin. Kenmerkend bij Shubunkins zijn de lange vinnen waaronder de staartvin het langst is. Shubunkin komt voor in verschillende tinten. Je hebt de blauwe shubunkin met overwegend een blauwe kleur met daartussen witte, rode, zwarte en zelfs gele vlekken. Van de blauwe shubunkin is zelfs een variëteit met helderblauwe kleuren op de rug. Er is ook het Bristol-type met een overwegend rode kleur met daarin wit, wat blauw en zwarte vlekken. De kleurenpracht van shubunkins is vooral te danken aan de schubben. Ze hebben gewone schubben die het licht weerspiegelen en ze hebben transparante parelmoerachtige schubben die de kleuren van de onderste huidlagen laten doorkomen. Deze combinatie heeft soms prachtige kleurschakeringen. Het zijn eerder goedkope vissen, sterk en gemakkelijk om kweken. Als men goudwindes in de vijver heeft dan zullen de shubunkins ze graag volgen . Shubunkins zijn redelijk winterhard, sterk, blijven van de planten af. Shubunkin is een heel dankbare vis voor de liefhebber.

Goudwinde

Max.lengte : 40-50cm

Dit is een zeer slanke, onvermoeibare vis die tot 40 cm. groot kan worden en hij wordt ook wel eens de dokter van de vijver genoemd. Een goudwinde stimuleert het leven in je vijver en alleen daarom is hij al als schoolvis aan te bevelen. Koop het best een schooltje van 4 goudwindes.


Goudvis

Max.lengte : 10-20cm

Niet voor niets is de "gewone goudvis" de meest populaire vijvervis. Het is een ongecompliceerde, robuste en actieve zwemmer. De roodgoude kleur ontstaat in het tweede levensjaar maar ik heb met mijn eigen goudvissen ondervonden dat dit ook al kan na het eerste levensjaar.


Een ander soort goudvis is de komeetstaart.

Algeneters

Dit zijn net zoals goudwindes zeer nuttige vissen. Er zijn verschillende soorten algeneters zoals: de japanse algeneter, ... Er is maar één klein nadeel, het is een zwarte vis. Dit is dus ook een aanrader om in je vijver te stoppen, als je draadalgen rond plantenpotten of op je folie hebt dan zullen de algeneters deze zeker opeten. Als je een vijver hebt van 1000 L. tot 5000 L. dan mag je twee algeneters er in stoppen.

Zonnebaars

Dit is ook zo een nuttige vis voor uw vijver. Deze vis overleeft van insecten. Je hoeft geen schrik te hebben van kleine zonnebaarzen bij grote vissen te zetten want zonnebaarzen hebben kleine stekeltjes aan de zijkant van hun buik, het zijn volledig zwarte vissen.

Elrits

Deze kleine scholenvis is zeer goed houdbaar. Een actieve, levendige en gemakkelijke vis, die zich ook bij koelere watertemperaturen prettig voelt. Elritsen reageren heel duidelijk op hun verzorger en zijn snel tam.

Vetje

Een kleine montere vis die in een grote school goed te houden is. Wordt zelden groter dan 10 cm. Hij voedt zich met insecten en zweefalgen. Vetjes zoeken voornamelijk de oeverzone op.

Bittervoorn

De bittervoorn is afkomstig uit de familie der karperachtigen. Deze wordt zo'n 8 cm. groot en is een schoolvis die in hoofdzaak nabij de bodem leeft. In de paartijd draagt het mannetje een kleurig bruidskleed. Voor het afzetten van de eieren gebruikt het wijfje zoetwater mossels.Voor informatie over de japanse koi surft u naar mijn andere site De wereld van de japanse koi

middel

Terug naar boven