Spellen

Allen op een rijtje

Trollentrauma

Trollentrauma is ontstaan na ons allereerste spel; Ragnarok. We hadden ondertussen geleerd dat er grenzen waren aan de complexiteit die een gezelschapsspel mag hebben. Een tweede eigenschap van een goed en aanslaand spel is dat het niet te lang mag duren, want je kan het speelbord wel een paar keer opzij zetten, maar na enkele dagen beginnen andere gezinsleden te klagen dat het in de weg staat. De speelduur moest dus beperkter worden dan bij Ragnarok, dat al gauw zo'n 10 à 20 uur kon duren. Met Trollentrauma zijn we erin gelukt om een amusant, origineel, niet te complex noch langdurig gezelschapsspel te maken. In plaats van zelf over het speelbord te lopen, lopen trollen over het speelbord, hun verplaatsingsrichting wordt bepaald door het gooien van 2 dobbelstenen. De spelers lopen rond het veld en moeten proberen de trollen zo veel en zo hard mogelijk te raken. Daarvoor zijn wapens ter beschikking, waarvan enkele gratis en enkele betalend. Het geld kan je verdienen door trollen te raken of doordat trollen het ergens laten vallen aan de kant. Wie het meeste hitpoints verzameld heeft wanneer de laatste trol al zijn levenspunten kwijt is, wint.

Omdat het spel niet in omloop is en niet iedereen bereid zal zijn om aan het knutselen te gaan om het spel te kunnen nabouwen, werken we aan een computerversie van het spel. De eerste versie bevindt zich al op deze site, klik gewoon met je rechtermuisknop op de link hieronder en klik op "koppeling opslaan als". Je kan dan het zip-file downloaden en uitpakken in een kaft naar eigen keuze. Dubbelklik vervolgens op trollentrauma.exe, dan zal het spel beginnen.

download trollentrauma/meer info en documenten over het spel

VikVsVrosse-kaartspel

Dit is een soort kwartet over alle personages uit het verhaal, niet enkel diegene die al voorgekomen zijn, maar ook diegene die nog zullen voorkomen of die je misschien wel nooit zal te zien krijgen in de strip. er zijn enkele extra eigenschappen die het kwartet onderscheiden van andere kwartetten. Eerst en vooral zijn er 4 klassen van personages; mensen, trollen en draken, magiërs, spoken. Ze hebben elk hun goeie en slechte kwaliteiten, maar er zitten natuurlijk ook betere en slechtere kaarten tussen. De 8 eigenschappen waarmee je elkaar kan bekampen bestaan uit 2 klassen:

zo groot mogelijke waarde
  • magische kracht
  • leeftijd
  • IQ
  • fysische kracht
  • rijkdom
zo klein mogelijke waarde
  • recuperatietijd (tijd tot volgende magische spreuk)
  • spreukrisico (risico op een mislukte magische spreuk)
  • (vlieg)gewicht

We werken eraan om de kaarten van dit spel online te krijgen, zodat je ze kan downloaden, afdrukken op karton en zelf spelen.