Personages

Foto Persoonsomschrijving
Vik

Vik

Vik is de aanvoerder van het viking-gezelschap. In zijn zoektocht naar rijkdommen eist hij van zijn mannen het uiterste. Hij schakelt meedogenloos al zijn vijanden uit, maar wie zijn vijand niet is, is daarom nog niet zijn vriend...

Hij sleept met zich een boek mee, waarin hij moppen wil schrijven, maar vindt nooit inspiratie. Zijn favoriete wapen is het zwaard.

Obeleu

Obeleu

Obeleu is een echte dikke vriend. Hij is het die vaak de klappen opvangt, maar hij deelt er ook geregeld zelf uit. Dat doet hij liefst met een knuppel. Zijn twee grote voorliefdes in het leven zijn champignonsoep en trollenjacht. Als zijn baas weer een onbegrijpelijk bevel geeft, laat hij zijn ongezouten mening horen.

Spast

Spast

Deze kerel wil je niet de hand schudden, want dan ben je ze misschien kwijt... Zijn linkerarm is zo overontwikkeld dat hij er onnatuurlijke dingen mee kan doen. Hij vindt zijn eigen hobby's uit, waarbij hij liefst met slingerwapens en touwen werkt.

Mineu

Mineu

Deze jongen is geadopteerd door Vik, maar zijn kwajongensstreken worden niet door alle vikings gesmaakt. Vooral Obeleu moet het ontgelden, omdat hij gemakkelijk te vloeren is. Mineu dwaalt echter vaak af, zodat hij zoek geraakt.

Vrossomo

Vrossomo

Vrossomo, alias Vrosse, is een zwarte magiër in dienst van de duivel himself. Hij beschikt over vreselijke krachten, die echter vaak teniet worden gedaan door een miniem spraakgebrek.

Na een eeuwenlang rustig bandietenleven worden zijn dagen nu verpest door de vikings. Hij heeft namelijk hun dorp laten aanvallen door een trollenleger.

Correctieheks

Correctieheks

Dit gedrocht is de rechterhand van Vrossomo, de beruchte Correctieheks. Zij verstaat de kunst van het Corrigeren van Mislukte Toverspreuken. Verder draagt ze een toverhoed die haar beschermt tegen gevaren. Ze is zo geworden omdat haar vader haar opsloot.

Quirinius

Quirinius

Quirinius is de wapenmeester van de geheim agent Dave Schott. De ouwe knar is gespecialiseerd in het bedenken van vooruitstrevende gadgets, die hij in holen onder de grond opslaat. Hij creŽert graag gemuteerde trollen.

Trol Krol

Trol Krol

De aanvoerder van de bende trollen die Vrossomo in dienst heeft. Door toedoen van de vikings trapte hij in een bak gesmolten goud, zodat hij nu altijd met een blok aan z'n been zit. Hij is net ietsje minder dom dan de doorsnee trol.

Radiodonatus

Radiodonatus

Radiodonatus is producent van niet te ingewikkelde muziek met flitsend fungehalte Voor een zeer breed publiek. Zijn deuntjes werken opzwepend voor bepaalde sinistere aanhangers. Obeleu is zijn grootste fan, maar alle andere vikingen verafschuwen zijn gekweel. Hij is vooral behoedzaam voor Stubrussisten (Stubrussius-fans).

Stubru

Stubrussius

Stubrussius is een muzikant die door velen ondergewaardeerd wordt, omdat hij een ruwe stijl hanteert en de pijngrens van het oor graag met de voeten treedt. Hij staat aan de goede kant, in tegenstelling tot zijn rivaal Radiodonatus.