Home
     De Villa
     In de buurt

      Contact
VAKANTIE IN LA ROMANA SPANJE
(ALICANTE-COSTA BLANCA)
 


La Romana is een mooi dorp in Alicante, (Costa Blanca)

Het is een ideale plaats voor mensen die de combinatie zoeken van het rustige achterland en het drukke kustgebied.

Het ligt op een dertigtal Km van de prachtige stranden van de Costa Blanca. Op 12 Km van Aspe en Novelda44 Km van Alicante-stadzijn luchthaven (37 Km), Santa-Pola (42 Km),
La Marina (36Km) en ELCHE de palmenstad(24Km)
.
De wegen zijn er rustig, uitstekend en alle grote steden en plaatsen zijn er zeer goed en vlug bereikbaar.

Het bevindt zich in het midden van een wijnstreek waar vooral druiven, amandel- en olijfbomen worden gecultiveerd. De bevolking is er zeer vriendelijk en men wordt overal hartelijk ontvangen. De criminalteit is er ver te zoeken.

In het achterliggend gebergte bevinden zich zeer belangrijke marmergroeven van grijze, witte en rode marmer.

In La Romana is het rustig, men is er niet ver verwijderd van grote steden, luchthaven en zee en toch heeft men er alles wat men nodig heeft.  

En het dagelijks leven is er veel goedkoper dan om het even waar in de Costa Blanca.

WAT HEEFT EEN VAKANTIE IN LA ROMANA U TE BIEDEN?

De zon!! Maar bovenal de rust die u elders niet gemakkelijk meer kan vinden. En wilt U toch een actieve vakantie dan ligt die in Uw onmiddellijk bereik.

 U kan er uw vakantie doorbrengen in een mooie villa met alle comfort, waar je buiten je tandenborstel en scheermachine niets hoeft mee te brengen omdat alles er aanwezig is. 
Voor meer info over de villa kan je hier terecht.   

La Romana heeft voor U niet alleen een omni-sportcentrum en een openbaar zwembad, maar bovendien is er ook voor de kleinsten een groot speelplein. In La Romana kunt U wandelen in twee parken en in pittoreske straatjes om er o.a. allerlei winkeltjes en lekkere restaurantjes te ontdekken. Op zaterdagmorgen is er markt en in de Coöperatieve kan U elke dag o.a. zeer goedkoop, olijven (in allerlei preparaten), olijfolie en wijn (na ‘niet verplicht’ proeven) bekomen.

Er zijn gemakkelijke en moeilijke wandelingen in het omliggend laag gebergte. Trouwens de woning ligt aan de voet van een berg. In de onmiddellijke omgeving zijn er nog de prachtige Hondonvallei, Alquena, de bodega’s, de grotwoningen, de paardenmanèche, de marmergroeven.

Op 12 km ligt het aangename historisch stadje ASPE met bezienswaardige kathedraal, dagkliniek, ( in de calle Lepanto,1 ) er zijn lekkere en goedkope restaurants, goedkope magazijnen zoals,Aldi, Mercadona, Superber, China Market en op dinsdag en donderdag is er ook de gezellige binnen- en buiten markt.

In NOVELDA(op 12 km) is het een must om het zeer prachtige Heiligdom Maria Magdalena en het kasteel van Mola te bezoeken. Ook is er het archeologisch en Kerststallenmuseum in de C/Jaime de 2°, en het museumhuis van het modernisme in de C/Mayor, 6.

In de universiteitsstad ELCHE (op 24 Km) met zijn historische monumenten, bruisend nachtleven, gezellige restaurantjes, mooie winkelstraten en grote magazijnen kunt U o.a ook nog het zeer bekende en grootste palmenwoud van Europa : El Palmoralbezoeken. Het is de meest romantische plek voor palmliefhebbers. Neem een adempauze onder de honderden wuivende palmbomen, geniet van de kleurrijke bloembedden of neem een boot in één van de vijvers en vaar langs de sierlijke watervallen. Er zijn ook pick-nickplaatsen, speelplaatsen voor kinderen en gezellige terrasjes. .

 In de stad ALICANTE zijn de ruïnes van het over de stad uitziende kasteel zeker een bezoek waard.
Verder zijn er de gezellige boulevards met een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants,en traditionele feesten . U kunt er ook nog de attractieparken, Mundomar en Aqualandia bezoeken.                        

BENIDORM is u waarschijnlijk niet onbekend. Het ligt op een niet onoverbrugbare 70 km (of 120 km als u via Alicante stad rijdt.  

Wilt U naar zee ? Dan zijn o.a. Santa Pola (mondaine badplaats), maar vooral La Marina en Guardamar sterke aanraders. Naar La Marina een goed half uurtje rijden met de auto en u bent er.

In La Marina, gelegen aan een zeer mooi breed zandstrand en heerlijk mooie duinen, kunt U tevens de zoutmijnen bezoeken. En in de zoutmeren op de weg van La Marina naar Santa Pola, kunt u ook dikwijls de flamingo’s bewonderen.

Ongeveer op de gemeenschappelijke grens van La Marina en Guardamar zijn er verschillende grote magazijnen o.a.de China Market (ongelooflijk goedkoop). Op zondagmorgen is er ook daar een interessante marktje.

En bovendien, wist U dat U zich in La Romana, in de gezondste streek van Europa bevindt ?

Wat wilt U nog meer ? Een uitstekend rustig en gemakkelijk wegennet naar alle hierboven opgesomde en andere grote en kleine plaatsen ? Dat is er.  In geval van een sinister voorval, een groot proper modern hospitaal waar alle ingrepen kunnen gebeuren, dat in verbinding staat met alle mogelijke Belgische ziekenfondsen en waar u in het Nederlands wordt begeleid? Dat is niet ver af (24 Km)

WAT WIJ U NOG MEE WILLEN GEVEN

Spanjaarden leven op straat. Geen wonder, want bij dit vriendelijke klimaat weten ze het zich in alle seizoenen gezellig te maken buitenshuis, zelfs in de winter wanneer de ochtenden en avonden frisser zijn. Ze gaan flaneren, ontmoeten vrienden en bekenden om dan in een prettig hoekje neer te strijken voor een babbel, een borrel of een hapje. Geen land met zoveel terrasjes, goedkope restaurantjes of straatcafeetjes. Het is waar dat sommige Spanjaarden U als buitenlander soms iets meer durven aan te rekenen dan hun eigen volk. Opletten dus. Niets kopen wat niet geprijsd staat. Maar wat jaloerse tongen ook mogen beweren, Spanjaarden zijn, zelfs als je bijna geen Spaans kent maar je toch in deze taal verstaanbaar tracht te maken (iets waar Vlamingen bedreven in zijn) zeer vriendelijk en gedienstig.