Trekking & Uitslag

De uitleg van de trekking en de van de planknummers, dus de plaatsen, en de rangschikkingen vindt men in de rubriek "Download" onder de rubrieken "Beheer en Organisatie" en in "Uitslagen. Dit zijn "PDF" extenties en kan men opslagen in de computer onder een bestand bijvoorbeeld "Boek visbeheer".
We doen nu hetzelfde als bij de lottotrekking, we klikken op trekking en de planknummers worden door elkaar geschud, de namen blijven op hun vaste plaats zie de tweede kolom, rangschikken we volgens de planknummers en men bekomt de derde kolom.
Indien men Office 2003 (of een vroegere versie) gebruikt functioneert de trekking correct. Indien men Office 2007 gebruikt, verwijder dan Office 2003 niet en installeer dan Office 2007. Men werkt dan normaal verder in Office 2007.
Of beter: installeer FoxPro 9.0, dit is gratis te downloaden. Zie uitleg: Wikipedia: Visual FoxPro.

Klik hier.

Variante alleen met trekking van de plaatsen en de rangschikking.

Klik hier.

Variante met trekking veteranen en uitslagen van vrije wedstrijden.

Voor veteranen Klik hier.

Voor vrije wedstrijden Klik hier.

Klassement x wedstrijden gevist, y tellen er.
Voor een klassement waar er maar een aantal van de geviste wedstrijden tellen Klik hier
=SOMPRODUCT(KLEINSTE(F2:T2;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11})), =SOMPRODUCT(KLEINSTE(F3:T3;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11})),in dit voorbeeld tellen er van de 15 wedstrijden 11 met de minste punten, de eerste krijgt 1 punt de tweede 2 punten, enz., wanneer er meer wedstrijden zijn kan men dit uitbreiden, wanneer er meer in aanmerking komen breidt men uit naar 12;13;14 enz.
=SOMPRODUCT(GROOTSTE(F2:T2;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11})) is voor de meeste punten volgens het aantal deelnemers, het aantal deelnemers is bijvoorbeeld 34, de eerste krijgt dan 34 punten, de tweede 33, enz.


Nuttige tip: Tabel van de uitslag rechtsreeks invoeren in het programma
Voor het invoeren van de uitslag na de wedstrijd: Uitslag xls - opslaan als tekstfile .txt - Dreamweaver of ander programma - import tabulator data
Import tabular data = Tabel gegevens importeren,
de uitslag is ingevoegd en kan nog bewerkt worden. Zie voorbeeld in bijlage 4.