© Claes Dirk 2018
Natuurfotografie
 L41-51cm standvogel De Mandarijeend bewoont Oost-Azië van Zuidoost-Siberië tot China en Japan. Sinds 1964 is hij ook te vinden in onze streken, waarschijnlijk door verwildering van ontsnapte exemplaren. Hij leeft bij binnenwateren met bomen, dikwijls in parken. Tijdens de balts produceerd hij verschillende roepen, verder is deze eend vrij zwijgzaam.

Mandarijneend

Alix galericulata

Mandarijneend

KLik op de foto’s voor vergroting

Mandarijneend Mandarijneend
© Dirk CLaes 2018
Natuurfotografie
 L41-51cm standvogel De Mandarijeend bewoont Oost-Azië van Zuidoost-Siberië tot China en Japan. Sinds 1964 is hij ook te vinden in onze streken, waarschijnlijk door verwildering van ontsnapte exemplaren. Hij leeft bij binnenwateren met bomen, dikwijls in parken. Tijdens de balts produceerd hij verschillende roepen, verder is deze eend vrij zwijgzaam.