© Claes Dirk 2018
Natuurfotografie
L14cm standvogel/korteafstandstrekker De staartmees behoort tot de vrij talrijke broedvogels in België en Nederland. Hij leeft in gemengde en loofbossen, parken en tuinen. De staartmees klimt meestal in troepen door de takken van struiken en bomen. Hun voedsel bestaat uit insecten, spinnetjes, poppen, larven, enz.. Het geluid dat hij produceert zijn vaak herhaalde, hoge 'tziz-tzie'-roep, ook scherp 'tsierr', zachte zang.

Staartmees

Aegithalos caudatus

Staartmees

KLik op de foto’s voor vergroting

Staartmees
© Dirk CLaes 2018
Natuurfotografie
L14cm standvogel/korteafstandstrekker De staartmees behoort tot de vrij talrijke broedvogels in België en Nederland. Hij leeft in gemengde en loofbossen, parken en tuinen. De staartmees klimt meestal in troepen door de takken van struiken en bomen. Hun voedsel bestaat uit insecten, spinnetjes, poppen, larven, enz.. Het geluid dat hij produceert zijn vaak herhaalde, hoge 'tziz- tzie'-roep, ook scherp 'tsierr', zachte zang.