© Claes Dirk 2018
Natuurfotografie
L42-58cm korte-/middellange afstandstrekker De Tafeleend is in Midden Europa een veel voorkomende duikeend. Hij bewoont eveneens Oost-Azie en Noord- Amerika. Hij broedt bij meren en plassen met dichtbegroeide oevers, in de winter ook op langzaam stromende rivieren. Zijn voedsel bestaat uit plantdelen, insectenlarven en mosselen. Deze eend is vrij zwijgzaam, alleen tijdens de balts produceert hij verschillende korte geluiden.

Tafeleend

Aythya ferina

Tafeleend

KLik op de foto’s voor vergroting

Tafeleend Tafeleend
© Dirk CLaes 2018
Natuurfotografie
L42-58cm korte-/middellange afstandstrekker De Tafeleend is in Midden Europa een veel voorkomende duikeend. Hij bewoont eveneens Oost-Azie en Noord-Amerika. Hij broedt bij meren en plassen met dichtbegroeide oevers, in de winter ook op langzaam stromende rivieren. Zijn voedsel bestaat uit plantdelen, insectenlarven en mosselen. Deze eend is vrij zwijgzaam, alleen tijdens de balts produceert hij verschillende korte geluiden.