© Claes Dirk 2018
Natuurfotografie
L32-35cm standvogel/korteafstandstrekker De Waterhoen heeft een grote verspreiding, hij komt vrijwel in alle delen van de wereld voor. Behalve in Europa en Azië vindt men hem in grote delen van Afrika en in Noord-en Zuid - Amerika. Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit plantdelen, hoewel ook insecten en slakjes verorberd worden. Zijn roep is een luide 'kowk' of 'kewk'.

Waterhoen

Gallinula chloropus

Waterhoen

KLik op de foto’s voor vergroting

Waterhoen Waterhoen
© Dirk CLaes 2018
Natuurfotografie
L32-35cm standvogel/korteafstandstrekker De Waterhoen heeft een grote verspreiding, hij komt vrijwel in alle delen van de wereld voor. Behalve in Europa en Azië vindt men hem in grote delen van Afrika en in Noord-en Zuid - Amerika. Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit plantdelen, hoewel ook insecten en slakjes verorberd worden. Zijn roep is een luide 'kowk' of 'kewk'.