KOMART VOLLEYBALCLUB

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

KOMART VOLLEYBALCLUB Kontich

volleybalclub Komart
 

Nieuws &

 Evenementen

- volleybalcompetities geneutraliseerd

- KWB lokaal blijft voorlopig gesloten voor instuiven.Kalenders

SPORTA

FALOS

Onze vereniging, Komart VC, is opgericht in 1969 en heeft momenteel ongeveer 225 leden waarvan 175 spelend en 14 ploegen in competitie.

DE CLUB

Aan het einde van de jaren '60 wou de zittende generatie duidelijk wat aan haar stramme spieren doen en zocht men zijn heil in wandelen, joggen, fietsen ... en vond uiteindelijk een nieuw alternatief voor ontspannende beweging: volleybal.

In Kontich was in die tijd voor volleybal nauwelijks infrastructuur en onze sportievelingen mochten meerdere jaren gebruik maken van de accommodatie van het Altena-instituut en de St. Jozefschool.

In barre weersomstandigheden wordt op 9 november 1969 een eerste "officiƫle" vriendenwedstrijd gespeeld tussen een ploegje van K.W.B. Sint-Martinus en gebuur K.W.B. Kokaz en dus bestaat de club nu 50 jaar.
Het eerste competitieseizoen werd gestart in 1970 met twee herenploegen en momenteel spelen we met 7 herenploegen en 7 damesploegen. Deze zijn verdeeld over 2 verbonden, Sporta en FALOS. Er dient wel vermeld te worden dat sinds 1996 de 2 heren - en damesploegen van Marvoko bij Komart werden ingelijfd.

De aangroei van het spelerspotentieel was vooral te danken aan de wijkentornooien die vanaf 1979 jaarlijks georganiseerd werden,

vanaf dat jaar verhuisde de club naar de toen nog splinternieuwe gemeentelijke sporthal aan de Duffelsesteenweg.

Voor bijkomende inlichtingen :

- secretariaat ( Nadine )

- voorzitter ( Patrik )

- mail  ( contact )

 
 
 
 
 
 
Copyright tojan-webdesign 2014
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu