Wijkentornooi Algemeen - KOMART VOLLEYBALCLUB

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wijkentornooi Algemeen

Nieuws & Evenementen
Jaarlijks volleybaltornooi tijdens het PinksterweekendHET WIJKENTORNOOI
Naar het voorbeeld van de grote volleybalbroer Kokaz, waar reeds met succes een wijkentornooi werd georganiseerd, waagde ook Komart zich aan een dergelijke organisatie.
Het eerste wijkentornooi vond plaats in de Altenaschool op 17 juni 1979 met een deelname van 15 ploegen, afkomstig uit het centrum van Kontich. Hoofdverantwoordelijke en bezieler was toen Jean Deprey, gesteund door verscheidene sympathisanten. Vanaf het derde tornooi nam Walter Stas de leiding over en kon zich verzekeren van een schare trouwe medewerkers met aan het hoofd de toenmalige Komartvoorzitter Jos Thijs.

Het algemeen geldend volleybalreglement werd aangepast want alles moest op recreatieve basis verlopen, met als gevolg de belangrijkste bijkomende regel dat in elke ploeg minstens 2 vrouwelijke spelers moesten opgesteld worden.

De belangstelling groeide, mede dank zij het uitbreiden van het rekruteringsgebied tot heel het grondgebied Kontich. Van 15 ploegen in 1979 tot 41 ploegen in 1991 en zelfs 56 in 2013, zodat men rustig kan stellen dat dit tornooi evolueerde tot één van de grootste sportmanifestaties van Kontich en omgeving.

De eerste negen tornooien gingen door in het Altena-instituut dat ons steeds uitgebreide faciliteiten verleende. Door omstandigheden moest in 1987 worden verhuisd naar het terrein achter de gemeentelijke sporthal, wat veel beslommeringen en organisatietalent vergde. Dank zij de uitstraling van het tornooi op de gehele Kontichse bevolking kon gerekend worden op de steun van het gemeentebestuur, de sportraad, de middenstand en het Bloso. Achteraf beschouwd is deze verhuis het tornooi ten goede gekomen en maakten de talrijke deelnemers en aanwezigen alles de moeite waard.

De spelkwaliteit groeide elk jaar maar toch bleef de betrachting om beginners aan bod te laten komen bestaan zodat er naast de kompetitieve reeksen er ook een recreatieve reeks werd opgestart, waarin de beginnende ploegen zich beter zouden thuisvoelen.

Als promotie voor het volleybal is het tornooi een manifestatie bij uitstek maar tevens brengt het zijn steentje bij tot het sociale leven, door de mensen een weekendje samen te brengen voor sport en vermaak in eigen gemeente.
We waren dan ook fier in het jubileumjaar 2003 het 35-jarig bestaan van de volleybalafdeling en de organisatie van het 25ste Volleybal-Wijkentornooi te kunnen vieren.
In 2008 werd het 30ste tornooi gespeeld met in totaal 49 ploegen. Het wijkentornooi gaat reeds van start op de  woensdag vooraf om 20 uur met de trekking van de reeksen in het KWB-lokaal in het parochiecentrum aan de Magdalenastraat.
Op zondagavond vindt er, na de finalematch,  een grote barbecue plaats naar analogie met de vorige jaren. Gezien het succes hiervan, mag hier ook een massa volk verwacht worden.
 
Copyright tojan-webdesign 2014
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu