http://users.telenet.be/volvo1800es

Home Historie Belgian 1800ES Register Te koop
A vendre
 Links (P)1800(E)(S)-treffen 
Ballade (P)1800(E)(S
)
Aankooptips  Vloerbekleding Volvo (P)1800(E)(S)

Treffen 2015:   40 deelnemende wagen, waaronder 10 'ES'sen
Zondag 6 september 2015:   Volvo P1800 Memory Tour 2015!   

Organisatie: VCCB i.s.m. Garage D'Hondt-Reynaert Aalst

   


Filmpje met alle deelnemende wagens:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Treffen 2011:   40 deelnemende wagens!!!

 

Zondag 4 september 2011:   Volvo P1800 Memory Tour !    
Ter gelegenheid van 50 jaar Volvo P1800.  

Dimanche 4 septembre 2011: Volvo P1800 Memory Tour !
A l'occasion des 50 ans de la Volvo P1800.

Speciale dank aan:
Initiatiefnemer:                    Paul Malfroot
Garage D'Hondt Reynaert:  Liesbet, Joany en John
Sponsors:                          Volvo-groep D'Hondt-Reynaert, Brouwerij Liefmans, Belgisch Volvo 1800ES register.
Linda & Emmy                  Secretaressen van dienst
Yves De Turck                  Parkeermeester.
Oscar De Rijck                 Traktaat doopsuiker en gefeliciteerd met zijn nieuwe (P1800 Jennsen) baby...
Vertaalwerk:                     Jacques Lucarelli
en verder dank aan alle deelnemers met hun prachtige wagen!! (40 Stuks)

 

VOLVO P1800 MEMORY TOUR : 40 VOLVO 1800’S DOOR DE VLAAMSE ARDENNEN.

In 2011 bestaat de legendarische Volvo P1800 (ES) 50 jaar.
Een gouden jubileum van een unieke sportwagen zoals Volvo er nooit meer een heeft geproduceerd, dat moet gevierd worden, dacht Paul Malfroot. Hij zocht en vond een kompaan voor de organisatie in Wim Coppens die dit online Volvo 1800 ES register bijhoudt. De ‘Volvo P1800 Memory Tour’ werd boven de doopvond gehouden in maart dit jaar. 

Voor de start van de tour sprak Paul met de staff van Garage D'Hondt-Reynaert en gezien zij een nieuwe showroom in het Next Face programma openden in Oudenaarde afgelopen augustus, leek dit een ideale uitvalsbasis. Bovendien zouden de glooiende landschappen van de Vlaamse Ardennen zich uitstekend lenen voor een nazomerse oldtimerrit. 
John Reynaert kent de streek als zijn broekzak en ging enkele interessante punten aanleveren langswaar de route zou kunnen leiden. Hij is ook trotse bezitter van o.a. een Volvo P1800
en zou sowieso deelnemen, net als Liesbet De Cooman, eveneens van garage D'Hondt-Reynaert, die eindelijk eens haar gouden 1800E van stal zou kunnen halen. 
Het eerste verkennende gesprek in Oudenaarde resulteerde in een vruchtbare samenwerking. Paul, Wim, John en Liesbet gingen samen aan de slag en begonnen te dro
men van 50 deelnemers voor 50 jaar P1800… hoewel enig realisme deed ontnuchteren en het streven bijstelden naar 25 deelnemers. 
Zondag 4 september. Maar liefst 40 Volvo 1800’s verzamelden zich op de parking bij de Volvogarage in Oudenaarde. Een record om trots over te zijn. De veelkleurige koetswerken spiegelden in het natte beton en de eigenaars lieten zich gewillig fotograferen bij hun stukje geschiedenis. Ze kwamen van heinde en verre: mensen uit Nederland en Frankrijk, mensen van aan de kust en deelnemers uit de Kempen, een andere Volvo dealer en een Zweed uit Waterloo, het was een bonte mix van doorgewinterde Volvo liefhebbers.

 

De echtgenotes van Paul en Wim en Yves De Turck werden ingeschakeld voor de ontvangst van de gasten en de familie D’Hondt zorgde voor een uitgebreid en gesmaakt ontbijt.

 


Na een briefing brak echter nog een speciaal moment aan voor Oscar De Rijck en zijn echtgenote. Al 8 jaar keek Oscar er immers naar uit om met zijn donkergrijze P1800 aan een oldtimerrit te kunnen deelnemen en Paul had zich de afgelopen tijd al uitgesloofd om de wagen in showroomstaat te zetten, zowel qua interieur als qua exterieur. Niet zonder enige ontroering werd dit pronkstuk dan ook onthuld en werd Paul Malfroot tot peter gedoopt. Oscar had voor alle deelnemers een doopsuiker met bijhorende ‘sleutel’hanger voorzien voor dit prille peterschap.  

De goodie bag die klaarstonden met een gesponsorde fles Liefmans en Volvo gadgets, kreeg met dit doopsuiker onmiddellijk ook een heel persoonlijk tintje…

De rit startte met een verkenning van Maarke-Kerkem en landden rond de middag na enkele schitterende vergezichten op het Minderbroedersplein in de schaduw van de Walburgakerk in Oudenaarde.

 

Na een korte stop trokken de wagens opnieuw de Edelareberg omhoog voor deel twee van de rit, die ons langs zonnige heuvels voerde, afgewisseld met groen bladerdak en zelfs een stukje door het hart van Ronse. John had nog heel wat meer kilometers uitgestippeld, maar de tijd ontbrak om Wallonië nog te doorkruisen.
We zetten koers naar Leuze-en-Hainaut, waar we het museum Mahymobiles zouden bezoeken. Indrukwekkend. 40 Volvo P1800’s tegen de monumentale rode gevel van het museum, het waren er eigenlijk te veel om op een foto vast te kunnen leggen.


Net zo indrukwekkend was de collectie oldtimers van de familie Mahy. Van een Ford T met een onvoorstelbaar complex startsysteem over gigantische cadillacs, een onder stof bedolven Aston Martin cabrio tot zelfs hier en daar een Volvo, het museum barst van de historische voertuigen, al dan niet gerestaureerd of ‘in de staat waarin hij zich bevindt’, inclusief mos, roest en schimmel. De gidse loodste ons door de geschiedenis van de automobielconstructeurs in verschillende landen en wist met veel faits-divers haar 50 toeschouwers echt te boeien.  


Om 16.30 stapten alle deelnemers opnieuw in hun eigen oldtimer voor het laatste deel van de rit. Tot nu toe waren we gelukkig ook gespaard gebleven van enig onheil: geen regen gehad en ook geen pech. Tijdens het laatste deel reed één P1800 lek en weigerde een benzinepomp van een ES dienst, maar verder hielden onze wagens het ook nu perfect uit. Al moet gezegd dat er al een zilvergrijze P1800 huiswaarts was gekeerd met vastgelopen remmen, maar die was dan ook al 10 jaar niet meer van stal gehaald geweest…

Enkele verloren schapen vervoegden onze colonne weer naar mate we de finish naderden en een beetje moe maar voldaan parkeerden we ons samen aan het Hof van Oranje in Balegem. Tijd om bij te praten, om van de befaamde mosselen te proeven, om het glas te heffen op een bijzonder goed verlopen dag. Het is ongelofelijk hoe een oldtimer zoveel zielen bij elkaar kan brengen en een band kan scheppen. Het was puur genieten en zeker voor herhaling vatbaar…  

 

Fotoreportage's:

            

Filmpjes:

    

  

 

 

                            


Treffen 2010:

Volvo P1800(E)(S)-treffen op 5 sept. 2010.

Ook dit keer was het prachtig weer op het P1800-treffen in West-Vlaanderen.
Er waren
16 wagens van de partij.

Wij danken de Volvo-Soete-groep (Automobilia) voor de lekkere koffiekoeken en de fijne ontvangs in hun prachtige garage te Roeselare.
In de showroom was ook reeds de nieuwe S60 te vinden!

Daarna zijn we in colonne naar Brugge gereden. Daar werden onze wagens door een massa toeristen gefotografeerd en gekeurd.Ondertussen maakten enkele deelnemers een wandeling door Brugge en andere gingen een terrasje doen of gingen lekker eten.

Om 13u20 zijn we dan vertrokken naar Oostende. De coupés  waren als eerst op het St.Petrus en Paulusplein, de ESsen lieten eventjes op zich wachten.
In die drukte kan men in Stad Oostende elkaar wel eens uit het oog verliezen...
We hebben dan het vissersschip "de Amandine" bezocht, dat nabij het plein gelegen is.

Om af te sluiten hebben sommigen een paar Duveltjes (met een kaasje) naar binnen gekapt; we moesten toch aan onze sponcers denken nietwaar?

Wij danken alle deelnemers, alsook allen die aan het evenment hebben meegewerkt.

De fotoreportage kan je hier bekijken:
 

Tot volgende keer!

Gerdy, Jacques, Stef en Wim

Meeting P1800 (E)(S) du 05 sep 2010.  

De nouveau cette année, le beau temps a accompagné le meeting des P1800, cette fois-ci organisé en Flandre occidentale, avec le participation de pas moins de 16 voitures.  
Nous remercions le groupe Volvo-Soete (Automobilia) pour les boterkoeken ( ;-) )et l’accueil chaleureux dans leur beau garage de Roeselare.
On a pu y découvrir la nouvelle Volvo S60.  

Nous sommes ensuite partis en colonne vers Bruges, où nos voitures furent photographiées sous tous les angles par bon nombre de touristes. Des participants, certains en ont profité pour découvrir Bruges, d’autres ont envahi les terrasses, ou encore ont sont allé manger.  

A 13h20 précise, nous sommes partis direction Oostende. Les coupés furent les premiers sur la Petrus et Paulusplein, mais les ES se sont fait attendre. Dans le trafic d’Ostende, on peut facilement se perdre de vue*.
Juste à côté du parking se trouvait l’Amandine, dernier navire de pêche belge islandais, que nous avons visité.
 
Pour clôturer, certains ont consommé quelques Duvels. Il fallait bien rendre hommage au sponsor, n’est-ce pas ?  

Nous remercions tous ceux qui ont participé à l’événement.  
Les Photos:


A la prochaine fois !  

Gerdy, Jacques, Stef et Wim  

·         Note du traducteur (ostendais) surtout le WE de LA braderie , hihi!

NB: Foto's volgen in de volgende dagen.

Dank aan:
Volvo Automobilia-groep
Broodjeszaak "The Point"/ Roeselare
Duvel
Stad Brugge
Stad OostendeTreffen 2009:

 

Volvo 1800ES-treffen op 20 sept. 2009.

We hebben reeds een eerste 1800ES tour achter de rug! (20 sept. 2009 / omgeving Bornem)
We danken Dhr Guy Vermant (Volvogarage Vermant) en Dhr Manu Cammaert (Volvo Classic Club België) voor hun steun en medewerking.
Ook danken we ook alle deelnemers van deze tour voor de aangename sfeer en passie voor de Volvo 1800ES.

Uiteraard zal er een tweede editie volgen in 2010!  (5 september 2010 !!) Alle Volvo '1800' modellen zijn er welkom. 
Dus een (P)1800(E)(S)(cabrio) treffen!
Eigenaars van een Volvo 1800 kunnen zich nu reeds per mail aanmelden indien interesse in een volgende tour!

Ondertussen kunnen jullie reeds genieten van enkele sfeerfoto's van het 1800ES treffen in 2009.

Stef en Wim.


deelnemers.jpg (95476 bytes) Alle deelnemers, klik op de foto!

Het begon met een ontbijt bij garage Vermant in Bornem, tussendoor een bezoek aan het kasteel van Bornem, waar we ook ons apertitiefje
nuttigden en we eindigden met een fijn diner in de Notelaer eveneens in Bornem.
Een onvergetelijke dag!

Meer foto's hier  (3 pagina's)