LMK Vranken - Architect Lode Vranken

> > > >

  -

Kantoren met magazijn
AMPE nv, nv Trade Mark Electronics, nv Troyen Horse,
Schoten, 2003
Ism. Kitty Strybol

Het gebouw is gesitueerd op een terrein dat aan de voorzijde grenst aan de openbare weg van een industrieterrein en aan de achterzijde aan het Kempisch Kanaal. Het gebouw is dan ook opgevat met zijn voorgevel achteraan. Het magazijn ligt aan de straatzijde wat een gemakkelijke toegang voor het vrachtvervoer mogelijk maakt. De burelen zijn achteraan op het verdiep gesitueerd waar men zicht heeft over de dijk van het kanaal op de achterliggende groenzone.

Bij het concept voor de inrichting van de burelen is vertrokken van het idee van een open werkruimte. Een lange kast kronkelt zich in de grote ruimte waarbij deze tot op 2 meter hoogte wordt opgedeeld in verschillende lokalen voor de verschillende diensten van de drie bedrijven. De burelen van de directie zijn hierin geplaatst als eilanden, afleesbaar in de gevel als drie erkers.

Om overal licht te krijgen in de lokalen is er gewerkt met een verhoogd dak met zijdelingse bovenlichten, koepels en een patio welke ontworpen is tussen de burelen en het magazijn, die ook zorgt voor zenitaal licht op de benedenverdieping. Een tweede patio was ontworpen als potentiele ruimte voor uitbreiding en bood tevens de omliggende lokalen meer licht en ruimte. Door de snelle groei van het bedrijf is deze ruimte reeds ingevuld door kantoren.