LMK Vranken - Architect Lode Vranken

> > > >

 

-

BOUWEN VAN 8 APPARTEMENTEN
VHM, BOUWMAATSCHAPPIJ VAN TEMSE
Temse
Beperkte wedstrijd op uitnodiging
niet weerhouden
2003

Het vertrekpunt in het ontwerp was een gebouw met een menging van gebruikers. Hiertoe zijn volgende appartementen voorzien:
studio voor jong koppel of alleenstaande
appartement voor jong gezin
appartement voor uitgebreid gezin
appartement voor oude van dagen of mindervalide.
Alle appartementen zijn gelegen rond een centrale overdekte buitentrap. Met uitzondering van een appartement dat een terras heeft georienteerd op het zuid-oosten hebben alle appartementen een tuin of ruim terras dat op het zuid-westen georienteerd is. Twee van de drie appartementen op het gelijkvloers zijn zo geconcipieerd dat zij kunnen ingericht worden voor een gezin waarvan iemand mindervalide is of voor een bejaard koppel waarvan een partner te bed is. Het appartement is voorzien van brede deuren en een groter toilet om de toegankelijkheid van rolstoelgebruikers te verbeteren. Bovendien is in deze appartementen een van de slaapkamers gelegen naast de woonkamer en geeft verbinding met deze door middel van een deur zodat bijvoorbeeld de mindervalide partner van een ouder koppel toch betrokken blijft met het dagelijkse leven.
Een van de appartementen op het 2de verdiep is voorzien met twee slaapkamers met duplex onder het hellend dak, wat een uitbreiding van een gezin met 3 pers naar 4 pers mogelijk maakt.
Bovendien hebben beide appartementen op het 2de verdiep een groot dakterras dat dat zo gepositioneerd is dat dit terras kan ingevuld worden met een bijkomende slaapkamer indien dit wenselijk zou zijn bij een veranderde gezinstoestand van de bewoners.
Alle appartementen zijn voorzien van een zonneboiler. Hiervoor is een deel van het dak onder 45 graden naar het zijden georiënteerd. Hierop zijn alle panelen voor de verschillende appartementen geplaatst.
Er is eveneens een installatie voorzien voor recuperatie van regenwater die zorgt voor watervoorziening van de toiletten, wasmachines en buitenkranen van alle appartementen.