> > > >

  -

Woning Van Loocke
Gent,1996 - 1998
Ondoorzichtige transparantie.

De muren van de voor- en achtergevel van de rijwoning zijn opgebouwd uit vlakke doorschijnende policarbonaatplaten. De ramen zijn, waar nodig, gezandstraald zodat inkijk in de woning van op de straat of van in de woningen aan de overzijde van de straat, onmogelijk is. Het resultaat is een zeer lichte en open woning met een maximale privacy.

Een ruimte van voor- naar achtergevel, van scheimuur naar scheimuur.

Omdat men met het gegeven zitten van een rijwoning waarbij het te bebouwen oppervlak beperkt is en wij toch een zo ruim mogelijke ruimte wilde creeren is er geopteerd voor een opbouw gebaseerd op een traditionele bel-etage woning met souterrain. Hierdoor was het mogelijk om op de bel-etage een hoge ruimte te maken over de hele breedte en van de voor- tot achtergevel. De ruimte wordt door middel van de keukenblok en een niveauverschil verdeeld in een leefruimte en een keuken.

Golvend kastmeubel.

Tegen de scheimuur is een golvende kast ontworpen. In dit meubel, dat de hele wand bedekt en doorloopt tot in de vide op het verdiep, zijn zowel kasten en keukentoestellen als ook een wc, de badkamer en een berging voorzien. Over al deze functies is als het ware een groot vel getrokken. De diepte die nodig is voor de verschillende functies is hierbij bepalend voor de golving van de kast.