ADD-De-Demer-logo
Vandersanden-Bricks
Runnerslab
Bioracer
orbix
Kwadro
Kal
Fiscaplus
Belfius

data  Midwintermarathon Apeldoorn (25 km)
user  Frank Schepers  06/02/2018

Midwintermarathon Apeldoorn(Nl)
Midwintermarathon-Apeldoorn-25-km
Na een lange competitieloze periode startte Manuela Soccol verleden zondag in Apeldoorn voor de 25km. Ze behaalde een vlotte en sterke overwinning (ongeveer op marathontempo) en finishte in 1u33.48. Nu volgen enkele weken hoogtetent en dan op naar Kenia voor de volgende hoogtestage in voorbereiding van de marathon van Antwerpen op 22 apr.
Uitslag

 

data  ADD clubfeest en kampioenenhuldiging.
user  Webmaster  06/02/2018

Beste ADD leden, ouders en sympathisanten

Graag nodigen we u uit voor het jaarlijks ADD clubfeest en kampioenenhuldiging.
Dit zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari om 18h in zaal Terloght te Diepenbeek

Alle aanwezige atleten ontvangen een presentje
Leden : Gratis inkom
Familie & Partners : bijdrage €10 (kinderen <14j gratis)
Drankbonnetjes aan democratische prijzen
 
Meer informatie

Gelieve in te schrijven voor ten laatste 18/02 op addatletiek@gmail.com

 

 

data  LCC Cross St Truiden
user  Frank Schepers  29/01/2018

Na zijn overwinning  in Alken, moest Patrick Vandebosch verleden zaterdag in St-Truiden nipt de duimen leggen voor de 15 jaar jongere Peter Willy. Nu komen 2 weekends van  kampioenschappen, het PK en het Vlaams. Hij zal er staan. Zoon Robbe liep 1 van zijn beste crossen van de winter en was lang in de running voor het podium. Hij vocht zich knap naar een 4de plaats.
Kevin Beusen finischte bij de masters als 13 de.

Uitslag
 

 

data  Shoe 4 for Africa 
user  ADD bestuur 15/01/18

2018-Shoe4AfricaRun-(002)

 

data  Kerstcorrida Meeuwen 
user  Frank Schepers  27/12/2017

Tijdens de kerstcorrida van Meeuwen zagen we Lode Raskin en Sebbe Dierickx aan de start van de 5km. Sebbe moest in allerlaatste instantie forfait geven wegens een opspelende hamstring. Lode eindigde tussen veel jong geweld als 15de.
Op de 10km 3 atleten aan de start. Een sterke Piet Crommen, terug in competitie sinds lang, ging de eerste ronde met de koplopers mee. Na een 2km haakte hij af en behield daarna zonder problemen een mooie 4de plaats. Kenny Bertels nam het anders aan en schoof gestaag op naar de 6de plaats. Een minuutje later bereikte Tom Partoens de 3de plaats bij de masters, hij werd 11de algemeen

Uitlagen
 

 

data  LCC veldloop Dilsen      user  Frank Schepers

In Dilsen 5 atleten aan de start. Robbe Vandebosch had de laatste 10 dagen weinig trainingen achter de rug wegens zijn examens. Desondanks hield hij vrij goed stand en
Vandebosch-Patrick-Dilsen
finishte 7de. Papa Patrick, wat last van een verkoudheid, won zijn eerste mastercross van het seizoen. De waarheid gebiedt te melden dat zijn grootste concurrent uit lag met een blessure.

 45" later werd Luc Nassen sterk 5de gevolgd door doorbijter Kevin Beusen 6de. Bij de senioren was het al een stuk minder afzien voor Kenny Bertels tov LCC Genk, een 7de plaats werd zijn deel.

Uitslag LCC Dilsen
 

 

data  LCC veldloop Bree         user  Frank Schepers

Alleen de Vandebosch mannen aan de start in Bree. Zoon Robbe status qua met zijn prestatie van verleden week in Genk, deze keer finishte hij 8ste. Vanaf januari worden de kilometers en de intensiteit wat opgedreven om aldus tegen het PK top te zijn. Vader Patrick blijft zich week na week verbeteren en moest nog maar luttele seconden toestaan op zijn grootste concurrent, 2de plaats op 3sec van de winnaar.

Uitslag LCC Bree

 

data  LCC veldloop Genk      user  Frank Schepers

In Genk 4 atleten van coach Frank in actie. Robbe Vandebosch wordt sterker en sterker, mooi 7de bij de scholieren. Vader Patrick heeft weer een paar procentjes gewonnen tov Tongeren. Hij vocht zich, in zijn typische stijl, naar een 3de podiumplaats bij de masters. Lode Raskin kwam hier als 23ste binnen. Bij de senioren moest Kenny Bertels diep gaan om een 10de plaats te bemachtigen. Wat weinig kilometers de laatste weken zijn de oorzaak dat het nog niet loopt zoals gewenst. Er wordt aan gewerkt.

 (zie uitslag)

 

data  Bokkerijkrun                 user  Frank Schepers

Een week na haar marathon liep Manuela verleden zondag, volop genietend van het lopen, naar een ontspannen overwinning bij de vrouwen tijdens 9.15km van de Bokrijkrun. Partner Frank Bollen blijft vlijtig timmeren aan zijn come back. Hij finishte knap 2de. Ook Tom Partoens en Lode Raskin zijn in goede doen. Ze finishten respectievelijk 7de en 15de op een erg bochtig en af en toe modderig parcours.

 

data   LCC Cross Tongeren     user  Frank Schepers

Tussen de vele ADD atleten op de LCC cross van Tongeren zagen we 5 atleten uit de groep van Coach Frank. Robbe Vandebosch hield als 1ste jaars scholier goed stand, alleen de laatste 5' waren er teveel aan, 8ste plek en 4de 1ste jaars. Papa Patrick moest hard werken en knokken voor een 2de plaats bij de masters. De volgende weken zullen de nodige accenten in de trainingen verwerkt worden om zijn topniveau te bereiken. Lode Raskin liep een verstandige wedstrijd bij diezelfde masters en finishte als 18de. Bij de senioren waren Dorien Peeters en Kenny Bertels aan de beurt. Net zoals bij Patrick moeten ze beiden nog een paar weken geduld hebben om hun beste niveau te bereiken. 't Was hard werken voor beiden, gelukkig namen ze de raad van de coach aan en startten ze beiden niet te voortvarend. Het leverde Dorien een 4de plaats bij de senioren op en Kenny liep verstandig naar een 7de plaats. Op naar de volgende uitdagingen.

 

data  ADD viert nieuwe outfit.  user ADD  bestuur

Op maandag 23 oktober stelde ADD trots haar nieuwe cluboutfit voor. 150 ADD leden en sympathisanten kwamen voor deze gelegenheid samen bij hoofdsponsor Vandersanden Bricks in Bilzen om hun kledij in ontvangst te nemen. In een kort overzicht schetste voorzitter Vandebosch Patrick een evolutie van de clubkledij van de jaren '70 tot heden. Daarna was het tijd voor een fotoshoot gevolgd door een gezellige receptie.
Op de eerste wedstrijd van het Limburgs Cross Criterium, georganiseerd door eigen club, zullen alle ADD'ers op en rond het veld te zien zijn en aan de start staan in nieuwe, frisse kleuren. Afspraak op zondag 5 november, De Motten Tongeren
Nieuwe-ADD-outfit

 

 

 

 

 

data  Shoe4AfricaRun
user  Manuela Soccol  08/02/2018

Whauw!!!
Super bedankt aan alle Shoe4africa-runners, sponsors en vrijwilligers. Dankzij jullie hebben wij gisteren 1317,60 euro verzameld voor de "Shoe4Africa children's hospital"
(donaties via de rekening worden voor het vertrek naar Kenia bijgerekend)

Wil je graag nog een steentje bijdragen? Dat kan op de rekeningnummer: BE80 0837 3849 7577
Shoe4AfricaRun-cheque-300

 

data  Crossweekend
user  Frank Schepers  06/02018

PK Cross Genk
Op het PK in Genk kregen we een eerste podiumplek (2de) bij de V+35 voor Mica Kondasova en dit bij haar eerste cross. Het was afzien van begin tot einde, zeker met een concurrent constant op 5meter maar Mica beet door. Ze zal onderweg waarschijnlijk wel effe gevloekt hebben op de coach. Bij de 1ste jaars scholieren mistte Robbe Vandebosch nipt het podium. Hij werd knap 4de op 2sec van dat podium. Papa Patrick was outstanding in zijn categorie M+50, geen enkele van de junioren slaagde erin om voor hem te finishen. Jammer dat een pijnlijke voet 's anderendaags roet in het eten kwam gooien voor de rest van het winterseizoen. De behandelingen zijn ondertussen al opgestart. Bij diezelfde masters voelde Kevin Beusen zich een stuk beter dan verleden zaterdag in St-Truiden en finishte mooi als 5de master +35. Lode Raskin moest ook hard werken en behaalde een 6de plaats bij de M+45.
Uitslag

Leudal Cross (Nl)
Tenslotte besloten Piet Crommen en Ruben Max om de korte cross in het Nederlandse Haelen te lopen. Piet (met weinig competitieritme) finishte 3de, terwijl Ruben (eveneens met weinig wedstrijden) 8ste werd..
Uitslag
 

 

data  LPM Genk
user  Frank Schepers  29/01/2018

Tijdens de Louis Persoons Memorial in Genk behaalde Lode Raskin bij de 6km een mooie 6de plaats. Nieuwkomers in de groep Paolo Frenda finishte hier 13de terwijl Mica Kondasova de 20km voor zich nam. Ze finishte op de 1ste plaats in 1u27

Uitslagen
 

 

data  Crosscup Hannuit
user  Patrick Vandebosch 21/01/18

Dieter Kersten met 5de plaats zeer sterk in CrossCup Hannuit
De dag nadat hij door PC Limburg werd verkozen als Atleet van het jaar, eindigt Dieter Kersten op een mooie 5de plaats (3de Belg) in de CrossCup manche van Hannuit. Terugkomende uit een blessure en daarom nog in een opbouwende trainingsperiode, is dit zeker een heel opvallende, sterke prestatie, waarbij hij meerdere Belgische toppers het nakijken gaf.

Dit geeft mooie vooruitzichten voor het BK dat binnen een goede maand in Brussel wordt gelopen.

Uitslag

 

data  In-door Gent    user  Frank Schepers 26/12/17

Sportieve kerstperiode voor Coach Frank zijn groep. 2de kerstdag trokken Patrick Vandebosch en zoon Robbe naar de indoor in Gent.

Robbe benaderde zijn pr op de 800 zonder specifieke training, hij liep 2.17.

Patrick startte op de mijl. De kopgroep was een tikkeltje te snel en daarachter deed hij al het kopwerk in een tactische race, eindtijd 4.48 of gemiddeld 3'/km. Kan tellen als voorbereiding op het Europees indoor in Madrid in maart.

Uitslagen
 

 

data  Kerstrun As                 user  Frank Schepers

De atleten van coach Frank waren gisteren op 2 fronten actief. De kerstrun is As (5 en 10km) en de LCC cross is Dilsen. Op de  5km in As eindigden 3 atleten in de top 10.

Tom Partoens finishte knap 2de, Lode Raskin 1 minuutje later heel mooi 4de en Sebbe Dierickx sloot zijn eerste wedstrijd sinds heel lang sterk af op de 9de plaats. Zijn geduld werd beloond. Op de 10km bouwde Frank Bollen verder aan zijn come back. Hij kon een 6 tal km mee met de koploper en behaalde de finish op de 2de plaats in 32.13
 

 

data  Warandeloop Tilburg     user  Frank Schepers

De Warandeloop in Tilburg (grootste Nederlandse cross) koos dit jaar, voor het eerst in haar bestaan, voor een prachtig nieuw parcours in de Beekse Bergen. Parcours waar trouwens volgend jaar het EK cross gaat plaatsvinden. Frank Bollen, kersverse master, startte in zijn eerste cross sinds jaren, behoedzaam en verstandig en schoof mooi op van de 10de naar de 3de plaats halfweg de cross van 7km. De laatste 2km waren nog wat te zwaar maar hij hield toch stand als 1ste M35, 5de plaats in het totaal.
(Zie uitslag)
2017-Frank-Bollen1

 

data  Marathon New York      user  Frank Schepers

Frank Bollen en Manuela Soccol konden op uitnodiging van New Balance een weekje in New York vertoeven om daar respectievelijk deel te nemen aan de 5K op zaterdag en aan de meest befaamde marathon op zondag. Frank startte zaterdagmorgen voor de 5K en liet zich verleiden om 2km met de koplopers mee te gaan. Dit niveau is nog een beetje te hoog gegrepen voor hem en de laatste 2 km werd het afzien. Toch een mooi 16.18 op een zwaar parcours.
Marathon-New-York-Manuela-Soccol


Manuela was dan zondagmorgen aan de beurt in wat een echte strijdmarathon kan genoemd worden (geen hazen toegelaten en aparte start voor de vrouwen). Met een beperkte  voorbereiding deed Manuela het meer dan goed en ze bereikte de finish op een 27ste plaats in 2.47.04.
 

 

Nieuw op de website

Activiteiten

07 feb 18  Shoe4Africa Run
24 feb 18  ADD Clubfeest
03 mrt 18  LCC Prijsuitreiking (Kortessem)
25 feb 18  Mosselfeest ADD Kortessem
17 mrt 18  Pasta avond ADD Diepenbeek

 

Wedstrijden

04 feb 18  PK cross Genk

18 feb 18 LCC Lommel DALO

02 apr 18 Open meeting Diepenbeek

07 apr 18 Open meeting Tongeren

18 mei 18 Open meeting Tongeren

21 mei 18 Jeugdmeeting Diepenbeek

10 jun 18  BVV Masters Tongeren

24 jun 18 Open meeting Diepenbeek

29 aug 18 Jeugdmeeting Tongeren

16 sep 18 OLimPic Tongeren

22 sep 18 PK Meerkamp Jeugd Diepenbeek

07 okt 18  PK Meerkamp A.Cat Tongeren
 

 

Last update 19/02/2018 

 

Secretariaat: 3700 Tongeren Sint Geertuistraat 158 - T: 012/241544 - add@val.be

GVSW-webdesign