Zonderschot is één van de 11 parochies in Heist-op-den-Berg. En Zonderschot bruist! Er zijn verschillende parochiale verenigingen actief en de school barst bijna uit haar voegen door het stijgende leerlingenaantal. Er valt dus altijd wat te beleven "op 't Zonderschot". Op deze site vind je informatie over de verschillende verenigingen en over belangrijke Zonderschotse activiteiten.

 

PAASVIERINGEN 2019

Zondag 21 april vieren we de verrijzenis van Jezus.

In de aanloop naar Pasen zijn er gezamenlijke vieringen in de pastorale eenheid op Witte Donderdag en Goede Vrijdag om 19 uur in de kerk van Heist-Goor.

De paasvieringen gebeuren in elke parochie afzonderlijk. Zo vindt de paasviering in Zonderschot plaats op paaszaterdag 20 april om 17.30 u.

Na de viering nodigen KWB, Femma en chiro de kinderen uit om paaseieren te komen rapen aan de kerktoren.

 

Vieringen tijdens de Goede Week in de pastorale eenheid Mozes:

Witte Donderdag 18 april

19u Heist-Goor

Goede Vrijdag 19 april

19u Heist-Goor

Stille Zaterdag 20 april

17u Grasheide

17.30u Hallaar

17.30u Zonderschot

19u Grootlo

19u Heist-Centrum

19u Schriek

19u Pijpelheide

19u Wiekevorst

Pasen 21 april

9u Heist-Goor

9u Peulis

9u Itegem

10u gezinsviering Pijpelheide

10.30u Booischot

10.30u Heist-Station

10.30u Putte

10.30u gezinsviering Beerzel

10.30u gezinsviering Heist-Centrum

 

Iedereen is van harte uitgenodigd!

 

ALLEMAAL GEZICHTSBEDROG

Hans plaatst een contactadvertentie voor zijn buurman Jan. Hans wil namelijk zeer graag een nieuwe buurvrouw en als het even kan nog een knappe ook! Dit lukt hem wonderwel... of toch niet helemaal?!

Toneelgroep ZonderTV brengt deze komedie in een regie van Ron Van Roosbroeck in januari op de planken in zaal Withof: vrijdag 25, zaterdag 26, maandag 28 , dinsdag 29 en donderdag 31 januari en vrijdag 1 en zaterdag 2 februari, telkens om 20 uur. Op zondag 27 januari is er ook een namiddagvoorstelling om 15 uur. Kaarten kosten 9 euro per stuk en zijn sinds 1 december te reserveren via

Gsm 0499 63 00 79

 

NIEUWJAARZINGEN

Het is een jarenlange traditie dat kinderen op oudejaarsdag 31 december van deur tot deur de mensen een gelukkig nieuw jaar gaan wensen met een mooi liedje.

Even mooi is de traditie dat  KWB, Femma, de Chiro en het ZAALCOMITE de jeugdige zangertjes en hun begeleiders een drankje aanbieden.  Waar kunnen ze terecht? In de Schapenstal tegenover de school, tussen 10 en 15 uur. Er is gratis chocomelk en een snoepje voor de kinderen.

Klein en groot – allen welkom!

 

WELKOM IN DE ZONDERSCHOTSE SCHAPENSTAL

Na het grote succes van vorig jaar opent op 8 decmber de Schapenstal op  het Zonderschot opnieuw zijn deuren. Tot na Nieuwjaar kan je er bijna dagelijks terecht voor sfeer en gezelligheid!

Vanaf 8 december is iedereen dagelijks welkom vanaf 13 uur  tot 24 uur tijdens weekdagen en zondag en tot 02 uur op vrijdag en zaterdag.

Verschillende Zonderschotse verenigingen zoals KWB, chiro, basisschool De Zonne, KVLV, Samana,… baten de Schapenstal weer beurtelings uit. Sommige verenigingen zorgen dan voor een extraatje zoals verse soep, gin-tonic,… De opbrengst gaat dan ook naar de verschillende verenigingen, parochiale kosten en vooral naar de investering in de nieuwe blokhut.

Op de kaart vind je allerlei bieren met een speciaal gebrouwen Schafstallbier van het vat, aangevuld met enkele après-ski getinte opwarmertjes, warme dranken, frisdranken, soep,…

Voor de feestgangers zijn er après-ski avonden, optredens en nostalgieparty’s voorzien. Wie het gezellig wil houden kan elke zondag komen genieten van lekkere, zelfgebakken taart of op nieuwjaarsdag komen smullen van bakharing of spek om eens te genieten van een eenvoudige maaltijd na al het feestgedruis in deze periode. Enkele optredens zijn betalend en de kaarten zijn alleen in voorverkoop ter plaatse te verkrijgen: zo is er ondermeer een optreden van een Elvis-coverband Hounddog Jr op 12 december, een optreden van Mama’s Jasje op 27 december en een comedy-avond op 29 december. De Tripletrappers zorgen op zaterdag 22 december voor een gratis optreden van Zatsu en The Chinese Love Affair.

Sluitingsavond is voorzien op zaterdag 5 januari. Op zondag 6 januari, de laatste openingsdag, gaan dan nog een keer alle remmen los. Het uitgebreide programma en meer info kan je raadplegen op de website www.deschapenstal.be .

Omdat het oorspronkelijke idee is ontsproten uit de skicafetaria, baat de school de Schapenstal nog een keertje uit op zondag 13 januari ten voordele van de sneeuwklassen.

Iedereen, van heinde en verre, is meer dan welkom om in een gezellig kader eens binnen te wippen voor een drankje, babbeltje, dansje,… en zo extra te genieten van de eindejaarsperiode.

 

HEIST BOUWT AAN VREDE – LES POILUS

Zondag 11 november om 20 uur kan je in de kerk van Zonderschot genieten van een totaalspektakel als herinnering aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, precies 100 jaar geleden.

Toneelgroep Wuivend Riet speelt dan “Les Poilus”. De voorstelling beschrijft het leven en sterven in de hospitaaltenten achter de frontlinie. Het is geen geschiedenisles maar een hedendaags optreden met begeleiding van live muziek, film en choreografie. 

Het stuk ging in première in 2016 en reist nog tot december 2018 door Vlaanderen en Nederland.

Zondag 11 november kan je het komen beleven in de kerk van Zonderschot!

Kaarten kosten 15 euro. Op voorhand bestellen is niet strikt nodig maar kan wel bij Bernadette De Cat, 0477 78 80 11.

Een aanrader!

 

VORMSELCATECHESE

Dit jaar zal de vormselviering doorgaan op zaterdag 1 juni om 9.00 u. in de kerk van Booischot. Ook dit jaar doen we de vormselviering samen met de vormelingen van Booischot. De catechese blijft echter gesplitst. De naamopgave en kruisoplegging gaat door op zaterdag 2 maart om 17.30 u. tijdens de eucharistieviering in onze kerk.

Vanaf december zullen we twee keer per maand samenkomen om ons voor te bereiden op het vormsel. Op welke dagen dit zal gebeuren, zou ik graag samen met jullie bespreken op het infomoment. Dit infomoment zal doorgaan op vrijdag 5 oktober om 20.00 u. in de kleine parochiezaal te Zonderschot.

Inschrijven voor de catechese kan via het online inschrijvingsformulier op de website www.catechesezonderschot.weebly.com.

Tot slot ben ik ook nog steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om ons catecheseteam te versterken. Jong, oud, uit Zonderschot of niet, iedereen is welkom! Je kiest uiteraard zelf welke taken je kan en wil opnemen. Heb jij zin om met deze jongeren aan de slag te gaan of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan zeker contact met me op.

Steffi Heremans

0476 03 23 71

steffiheremans@hotmail.com

 

 

ZonderTV is geboren!

Zonderschot is door de jaren heen altijd een toneeldorp geweest. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werd er jaarlijks tijdens de Vlaamse Kermis al toneel gespeeld, wie herinnert zich dat nog? Jaren later speelden de Vrolijke Schuppenboeren, altijd in het najaar, toneel in de plaatselijke parochiezaal. Memorabele toneelstukken werden er opgevoerd. Vele Zonderschotse mensen speelden hier hun rolletje, herinneringen voor het leven. Daarna was het de beurt aan Theater Klappetter, ook zij speelden vele jaren toneel in Parochiezaal Withof te Zonderschot. Een 25-tal mensen van alle leeftijden hebben al jaren van toneel hun passie gemaakt en willen Zonderschot ook in 2019 niet zonder toneelvoorstellingen zetten. Met zijn allen hebben deze mensen de koppen bij mekaar gestoken. De ene vergadering volgde de andere op en van daaruit ontstond er een nieuwe toneelgroep. Een VZW werd opgericht, een bestuur werd gekozen, toneelspelers stelden zich kandidaat, toneelstukken werden gelezen, een repetitielokaal werd gevonden, een karrevracht helpers zijn bereidt te helpen waar nodig, een regisseur en assistenten worden in gereedheid gebracht, de eerste flyers werden aan alle Zonderschottenaren bezorgd, decormedewerkers hun handen kriebelen al, het enthousiasme is volop aanwezig … En bovenal, er werd samen gezocht naar een naam voor deze splinternieuwe toneelvereniging. De keuze viel op:  De ZONDERschotse ToneelVrienden VZW, waarvan de afkorting simpelweg “ZonderTV” is zoals ook uw avondje toneel met vrienden en familie zonder tv zal zijn! De tijd gaat snel, dus de voorbereidingen worden gestaag verdergezet. Met zeven acteurs wordt ‘’Allemaal Gezichtsbedrog ‘’, een toneelstuk geschreven door Edward Bastiaansen, opgevoerd op   25, 26, 27, 28, 29 en 31 januari en op 1 en 2 februari. Wie er meespeelt, wie er regisseur zal zijn, en wie zijn assistenten, wanneer en hoe je toegangskaarten kan bestellen, wat ZonderTV nog allemaal te bieden heeft… Nog even geduld, u zal tijdig van ons horen via facebook of op de website http://zondertv.be

Lieve, Sabine, Jolien, Maarten, Wim, Ron, Micky, Ivan, Geert, Femke, Tinne, Bert, Tom, Ritje, Margot, Ann, Jentl, Inge, Rudi, Reinhard, Kim, Steven, Ludo, Hilde, Stef, Kris, Hilde, Lieve, Sara, Ingrid, Tine, Yannick, Elke en Evelien

 

KWB

Kaartcriterium 2018-2019: We starten op 4 oktober en eindigen op 5 april, telkens om 20 uur:

Do 4 okt,  do 18 okt, do 15 nov, do 29 nov, za 8 dec (grote zaal), do 27 dec, za 12 jan (grote zaal, +kienen), do 24 jan, do 7 feb, do 21 feb, do 7  maa, do 21 maa, vr 5 apr: eindklassement (grote zaal, + kienen)

Reglement:

- Inschrijven en inleg betalen bij het binnenkomen.                

- Bij ieder kaartspel wordt er een dagklassement opgemaakt. Ongeveer de helft van de spelers heeft prijs.  

- Al deze punten worden samengeteld voor een eindklassement.                 

- Regelmatige kaartspelers komen in aanmerking voor het eindklassement             

- Regelmatige speler wil zeggen dat men tot 3 kaartavonden mag afwezig zijn.                

- Wanneer je afwezig bent kan je laten bijspelen. De persoon die voor jou bijspeelt, zegt dat bij het inschrijven en betaalt ook uw inleg. U krijgt het puntenaantal dat hij/zij speelt, maar u hebt geen recht op een prijs op die avond.               

- Wanneer je afwezig bent, kan je ook de speeldag ervoor of erna voor jezelf bijspelen. Het puntenaantal dat je zelf speelt, telt voor uw afwezige dag.              

- Wanneer je afwezig bent en je laat niemand bijspelen, of je speelt ook niet voor jezelf en je betaalt geen inleg, dan krijg je het laagste puntenaantal dat die avond gespeeld is.

Tot 4 oktober!        

 

 

ZONNEKOOR met ambitie

Het gemengd koor van Zonderschot werkt al een paar jaar aan vernieuwing. Behalve het zingen in de kerk, bij feestdagen, begrafenissen en in Scherpenheuvel,  kwamen stilaan meer ‘profane’ concerten op het programma. Zo organiseerde het koor in 2016 in de Zonderschotse kerk de prachtige avond ‘Klanken uit vier windstreken’, met vier koren en een Peruaanse muziekgroep. Er waren ook optredens ter gelegenheid van de Vlaamse kermis en 100 jaar Landelijke Gilde.

Nieuwe koorleden welkom! Heb je zin in zingen? Dat treft, want het Zonnekoor is op zoek naar nieuwe stemmen.

Het Zonnekoor is een zangkoor van Zonderschot, maar ook koorleden van overal rondom zijn hartelijk welkom. Wij zijn een gemengd koor, vrouwen en mannen, jong en oud.

Wat moet je daar voor kunnen? Graag zingen, plezier hebben in zingen, dat is het belangrijkste. Moet je goed kunnen zingen? Je hoeft geen ster te zijn: een beetje feeling voor zang is voldoende. Dat is net het leuke aan een koor: we zijn met velen en onze stemmen smelten samen tot een mooi geheel.

Moet je muziek kunnen lezen? Dat is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Je krijgt partituren met tekst en muziek, maar je kan de melodieën ook gewoon van buiten leren.

Wij repeteren elke week op donderdag van 19 tot 20 uur, behalve tijdens de vakanties.

We treden op met Kerstmis en Pasen op Zonderschot, maar we doen ook toffe concerten. Vorig jaar organiseerden we de avond ‘Klanken uit vier windstreken’.

Ons volgend groot concert? Op 14 februari 2019 geven we een Valentijnsconcert met liefdesliedjes, samen met het Popup koor. We zouden het geweldig vinden als jij dan meezingt!

We houden de sfeer graag gezellig in ons koor, er mag al eens gelachen worden. Af en toe gaan we samen iets drinken of knabbelen. Meedoen met het Zonnekoor is gratis. En als je vervoerproblemen hebt, vinden we misschien wel iemand met wie je mee kan rijden.

Zin om mee te zingen? Spreek gerust iemand één van de koorleden aan. Of bel naar Hugo Ooms 0475 45 44 91 of mail naar hugo.ooms@skynet.be .

 

WK OP GROOT SCHERM

Het enige grote scherm in Heist staat in Zonderschot. Op het chiroterrein in de Withofstraat 10 hebben de plaatselijke organisaties Bochizon en De Baar een heus WK-dorp met een groot scherm, tribune en tent met drie beeldschermen opgebouwd. Van 14 juni tot 15 juli kan je er de wedstrijden van het WK voetbal meepikken.

Wie de echte sfeer van een voetbalfeest wil meemaken, moet dus zeker eens langskomen: bv. 18 juni (België-Panama om 17 uur), 23 juni (België-Tunesië om 14 uur) en 28 juni( Engeland-België om 20 uur), meteen de laatste wedstrijd uit de groepsfase.

De toegang is gratis (vanaf 1 uur voor de wedstrijd), pintjes en andere dranken of heerlijkheden zijn beschikbaar aan democratische prijs. De opbrengst gaat naar de bouw van nieuwe lokalen voor Chiro Zonderschot.

 

PAASVIERINGEN 2018

Zondag 1 april vieren we de verrijzenis van Jezus.

In de aanloop naar Pasen zijn er gezamenlijke vieringen in de pastorale eenheid op Witte Donderdag en Goede Vrijdag om 19 uur: de juiste plaatsen vind je op pagina 2.

De paasvieringen gebeuren in elke parochie afzonderlijk. Zo vindt de paasviering in Zonderschot plaats op paaszaterdag 31 maart om 17.30 u.

Na de viering nodigen KWB, Femma en chiro de kinderen uit om paaseieren te komen rapen aan de kerktoren.

 

Vieringen tijdens de Goede Week in de pastorale eenheid Mozes:

Witte Donderdag 29/3

19u Grasheide

19u Schriek

19u Pijpelheide

Goede Vrijdag 30/3

19u Grasheide

19u Itegem

19u Beerzel

Stille Zaterdag 31/3

17u Grasheide

17.30u Hallaar

17.30u Zonderschot

19u Grootlo

19u Heist-Centrum

19u Schriek

19u Pijpelheide

19u Wiekevorst

Pasen 1/4

9u Heist-Goor

9u Peulis

10u Itegem

10.30u Beerzel

10.30u Booischot

10.30u Heist-Station

10.30u Putte

 

U ZIJT WELLEKOME

Dinsdag 26 december

Onder de titel “U zijt wellekome – Vlaanderen zingt kerst” nodigt Davidsfonds Booischot-Goor-Pijpelheide-Zonderschot op tweede kerstdag iedereen uit om samen kerstliederen te zingen in de kerk van Zonderschot. De samenzang begint om 15 uur en deelname is gratis! Een vrije bijdrage ten voordele van Broederlijk Delen is mogelijk.

 

KERSTVIERINGEN 2017

De kerstviering in onze parochie vindt plaats op zondag 24 december om 20 uur. Na de viering zorgen de verenigingen voor een warme drank.

Wie binnen de pastorale eenheid Mozes een kerstviering wil bijwonen, kan terecht op volgende momenten en parochiekerken:

Zondag 24 december (kerstwake):

Grasheide: 17 uur

Heist-Goor: 18 uur

Hallaar, Grootlo, Wiekevorst: 19 uur

Zonderschot, Pijpelheide, Beerzel: 20 uur

Schriek: 22 uur

Heist-Centrum: 24 uur (middernachtmis)

Maandag 25 december (Kerstmis):

Heist-Goor, Beerzel, Peulis: 9 uur

Itegem: 10 uur

Booischot, Heist-Centrum, Heist-Station, Schriek, Putte: 10.30 u.

 

UITNODIGING JUBILEUMVIERING

In Zonderschot staan twee torens: een klein spits torentje op het dak van  het parochiecentrum Withof en een stoere, strakke toren leunend aan een kerkgebouw dat nu al 50 jaar een vertrouwd beeld is in dit deel van onze gemeente.  Twee torens als stille getuigen van een rijk verleden in onze 75-jarige parochie en tegelijkertijd symbool voor een dynamische gemeenschap hoopvol gericht naar de toekomst.

Op  zaterdag 16 december is er om 17.30 u. een plechtige eucharistieviering met medewerking van het parochiekoor en alle parochiale verenigingen om een multi-jubileum te vieren: 75 jaar parochie en 50 jaar kerkgebouw. Tijdens die feestelijke dag willen we ook even stilstaan bij de 25 jaar dienstbaarheid van parochieherder Jef Bats en de 15 jaar inzet van zuster Verstrepen als plaatselijk contactpersoon van de parochie. Na de viering is er nog een receptie in zaal Withof naast de kerk. In de kerk wordt een tentoonstelling gebouwd die voor velen heel wat herinneringen zal oproepen aan de Vlaamse Kermis, de parochieschool, de processie, de paardenkoersen, de activiteiten van de verschillende verenigingen die in de loop van die jaren opgericht werden en  groeiden, de bedevaarten, het ‘Klokske van Zonderschot‘ (eerste parochieblad), de eerste communie, vormselvieringen, de dag van het dorp, de wijding van diaken Lode Gysemans en de aanstelling tot pastorale werkster zuster Tin van der Velden, de inzegening van de klokken, roepingen en missionarissen, de nieuwe Chirolokalen enz   Die tentoonstelling blijft gedurende enkele weekends in de kerk te bezoeken omdat het zoveel stof biedt voor oude verhalen en herinneringen. Oude kerkschatten kunnen bewonderd worden. 

Iedereen welkom!

 

WINTERBAR De Schapenstal

Tot 7 januari zorgen Bochizon en andere organisaties voor een winterbar in hartje Zonderschot. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan je voor een warme (of koude) drank en een gezellige babbel terecht in de pop-upbar op het grasveld tegenover de kerk.

Kom eens kijken, meedoen is nog beter: weekdagen vanaf 16 uur, weekends vanaf 15 uur!  

 

UITNODIGING PAROCHIERAAD

Zonderschot viert in december 2017 twee jubilea: de parochie Zonderschot bestaat 75 jaar en de huidige kerk – een uniek kerkgebouw in onze gemeente – doet al 50 jaar dienst.

Om de viering van deze jubilea voor te bereiden en de toekomst van een aantal zaken te verzekeren, ben je van harte welkom op de volgende parochieraad:

Woensdag 15 november 2017 om 20 uur in zaal Withofke

Op deze vergadering komen de volgende onderwerpen aan bod:

1.  Bezinningstekst

2.  Vlaamse Kermis: evaluatie en besteding van de opbrengst

3.  Berichten vanuit de kerkfabriek

4.  Berichten vanuit  het  zaalcomité

5.  Nieuws vanuit de pastorale eenheid

6.  Parochiejubilea: 75 jaar Zonderschot en 50 jaar kerkgebouw

7.  Vragen vanuit de verenigingen

Iedereen is welkom.

Van elke vereniging verwachten we minstens één vertegenwoordiger.

Aan de bestuursleden van de verenigingen vragen we om (vooral) agendapunten 6 en 7 op voorhand te bespreken in het bestuur.

 

VORMSEL IN 2018

In 2018 vindt de vormselviering plaats op zaterdag 12 mei om 09.00 u. in de kerk van Zonderschot. De viering gebeurt samen met de parochie van Booischot. De voorbereiding op het Vormsel (de catechese) blijft per parochie. De catechese gebeurt vanaf december en dit twee keer per maand. Op welke momenten de catechese wordt gegeven, wordt afgesproken met de ouders tijdens het eerste infomoment: zaterdag 7 oktober 2017 om 20 uur in de refter van de lagere school De Zonne. De naamopgave van de vormelingen gebeurt tijdens de weekendviering op zaterdag 10 maart 2018 om 17.30 u.

Inschrijven voor de catechese kan door het inschrijvingsformulier hier in te vullen:  https://goo.gl/forms/rsk7Z3FOKFgCovgX2 

Meer informatie over het Vormsel en de vormselcatechese: Steffi Heremans, 0476 03 23 71 of steffiheremans@hotmail.com

 

PASTORALE EENHEID MOZES GAAT VAN START!

Na een maandenlange voorbereiding gaat de nieuwe pastorale eenheid MOZES van start. In verschillende werkgroepen met mensen vanuit de verschillende parochies werd de organisatie en toekomstige werking van de pastorale eenheid voorbereid.

Jij kan bij de officiële start aanwezig zijn:

Start- en aanstellingsviering Pastorale Eenheid Mozes

Zondag 24 september 2017 10.30 u.

kerk Sint Alfonsus Heist-Goor

 

Plechtige eucharistieviering voorgegaan door deken Jan Verheyen om de start van de Pastorale Eenheid te vieren.

De deken zal ook de nieuwe pastoresgroep en het team van de Pastorale Eenheid officieel aanstellen.

We hopen velen te begroeten in de startviering. Iedereen van harte uitgenodigd!

Na de viering is iedereen welkom voor een drankje in de basisschool tegenover de kerk.

 

Het Team van de Pastorale Eenheid Mozes

Gerry Bellekens, Jan Dams, Veerle Dufraing, Nick Schellemans, Charline Seymens, Gommaar Van den Bergh

 

UITNODIGING RECEPTIE Vlaamse kermis 2017

Het Vlaamse Kermiscomité nodigt alle helpers van de Vlaamse kermis uit op een dankreceptie op vrijdag 22 september om 19.30 u. in de kleine zaal.

Bij een hapje en een drankje even terugblikken en misschien al eens naar de toekomst kijken.

 

SOEP voor het goede doel

Het nieuwe chirogebouw in de Withofstraat is een feit. Om het gebouw verder te kunnen afbetalen houdt vzw Bochizon de komende maanden opnieuw een soepslag: op 4 verschillende momenten kan je weer een heerlijke pot soep bestellen aan 4 euro per liter. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten zodat je de soep ook kan invriezen, als je dat wenst. Om praktische redenen moet de soep wel op voorhand besteld en betaald worden. Bestellen kan tot 1 week voor de leveringsdatum.

De leveringsdata zijn:

23 september: pompoensoep

7 oktober: preisoep

21 oktober: tomatensoep met balletjes

4 november: paprikasoep

23 december: Agnes-Sorelsoep (kippensoep met champignons)

Bestellen kan bij

Steven Heremans, Bergebeekstraat 11A

Marino Buts, Kloosterveldstraat 15

Wim Lambrechts, Westerlosesteenweg 90A

Jo Heremans, Heibloemstraat 10

Een aanrader!

 

Geen zomer zonder Vlaamse kermis op ‘t Zonderschot

Vraag aan 100 Heistenaren waarvoor de Vlaamse kermis van ‘t Zonderschot staat. Gegarandeerd zullen ze antwoorden met één van de volgende woorden: gezelligheid, evenement met alle verenigingen, mosselen (of restaurant of lekker eten), optredens, kermisattracties in eigen beheer, andere activiteiten, dorpscafé…

De zomer is dus niet geslaagd als je begin augustus niet een keertje op ’t Zonderschot passeert. Jaarlijks bruist de parochie dan van de activiteiten voor jong en oud en ook de lekkere mosselen zijn tot ver buiten de parochiegrenzen een begrip. Van 4 tot 6 augustus weet je dus waar je te voet, met de fiets of met de wagen eens moet halt houden.

Het is al voor de 69ste keer dat de Vlaamse kermis drie dagen lang mensen samenbrengt... in de keuken, in het resataurant,in het dopscafé, naast de dansvloer of bij één van de andere activiteiten. Tientallen vrijwilligers, jongeren en ouderen, zullen zich weer inzetten om het elke bezoeker naar zijn zin te maken. Alle Zonderschotse verenigingen verlenen hun medewerking en ook tal van parochianen die niet onmiddellijk actief zijn in een vereniging, zijn paraat voor dit jaarlijkse Zonderschotse evenement. 

De Vlaamse Kermis… dat is sport en spelen, fietsen, kaarten, dansen en zingen, een concert bijwonen en zeker ook lekker eten zonder thuis met een berg afwas te zitten!

Naast de klassieke ingrediënten staan er dit jaar ook weer enkele nieuwe activiteiten op het programma zoals het  lasershooten, in een versie voor de kinderen en een versie voor volwassenen. Rustig genieten kan ook, bv. tijdens het gratis concert in de kerk.

Wie liever de ruimere omgeving van Zonderschot verkent, kan zich tussen 8 en 15 uur inschrijven voor één van de bewegwijzerde fietstochten (21, 42 of 63 km). Start en aankomst zijn op de speelplaats van de lagere school. Deelnemen kost 2 of 3 euro (consumptiebon inbegrepen).

Daarna is een bezoek aan de Vlaamse kermis met o.a. mosselen, biefstuk, stoofvlees of koude schotel een uitstekend idee.

 

Het volledige programma:

Vrijdag          04/08/2017

18u00 Dorpscafé met speciaalbieren
18u00 Frietkraam
20u00 Kaartspel
20u00 Kienen
20u00 Casino avond

Zaterdag       05/08/2017

13u00 Dorpscafé met speciaalbieren
13u00 Paardenmolen
13u00 Kinderkramen en schietkraam
14u00 Kids Lasershoot tornooi (ter plekke in schrijven)
14u00 RC auto tornooi
15u00 Frietkraam
16u00 Restaurant
21u00 Voorprogramma Maverick Renegates
         Optreden Creep met afterparty

Zondag          06/08/2017

08u00 Dorpscafé met speciaalbieren

08u00 Familie fietstocht
11u00 Frietkraam
11u30 Feestmaal

12u00 Paardenmolen
13u00 Kinderkramen en schietkraam
13u00 Kinderworkshops

13u00 Pannenkoeken en ijskreem op de koer

14u00 Lasershoot voor volwassen (inschrijven via Dieterbellekens@hotmail.com)

14u30 Gratis optreden Carl Smets in de kerk
16u00 Restaurant
19u00 Country dance met Kris Robyan

 

Wil je zelf ook een steentje bijdragen aan de organisatie?

Tijdens de opbouw en de afbraak van de kermis zijn vele helpende handen nodig en is alle extra hulp welkom:
Maandag 31/07, 9u00 opbouw tent.
Maandag 07/08, 9u00 afbraak en opruimen kermis
Indien je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met

rikke.heremans@hotmail.com

 

 

VORMSEL

De repetities voor de vormselviering zijn voorzien op woensdag 12 en 19 april van 13.00 u. tot 14.30 u.

De vormselviering zelf vindt plaats op zaterdag 22 april om 14 uur.

 

PAASVIERINGEN 2017

Witte Donderdag 13 april: 

gemeenschappelijke viering in de kerk van Zonderschot om 19 u.

gemeenschappelijke viering in de kerk van Heist-centrum om 19 u.

Goede Vrijdag 14 april:

viering in de kerk van Booischot-centrum om 19 u.

viering ind e kerk van Hallaar om 19 u.

Paaswake op zaterdag 15 april:

viering in de kerk van Zonderschot om 17.30 u.

viering in de kerk van Hallaar om 17.30 u.

viering in de kerk van Pijpelheide om 19 u.

viering in de kerk van Heist-centrum om 19 u.

viering in de kerk van Wiekevorst om 19 u.

Pasen op zondag 16 april:

viering in de kerk van Heist-Goor om 9 u.

viering in de kerk van Itegem om 10 u.

viering in de kerk van Booischot om 10.30 u.

viering in de kerk van Heist-Station om 10.30 u.

gezinsviering in de kerk van Pijpelheide om 10 u.

gezinsviering in de kerk van Heist-centrum om 10.30 u.

viering in de kerk van Wiekevorst om 9 u.

Zalig Pasen!

 

CHIRO-EETDAG

Op zaterdag 15 april zorgen de chiroleiding en de KWB-kookploeg ervoor dat je zelf niet moet koken of afwassen. Je kiest tussen de middag (11-14 uur) en de avond (16-20 uur). Kies daarna uit de vijf menu’s.

Alle menu’s starten met tomatenroomsoep met balletjes en eindigen met chocolademousse of dame-blanche.

Menu 1 (15 euro): kipfilet met champignonsaus, wortels, erwtjes, gebakken witloof

Menu 2 (15 euro): koninginnehapje met koude groenten

Menu 3 (15 euro): tomaat-garnaal met koude groenten

Menu 4 (12 euro): spaghetti bolognese

Menu 5 (12 euro): vegetarische spaghetti

Menu 6 (10 euro): frietjes met curryworst

Bij menu’s 1, 2 en 3 heb je de keuze tussen frietjes of kroketten.

Betaling gebeurt op de dag zelf.

Zorg dat je inschrijving voor 8 april in de brievenbus van de chiro, Blokstraat 7, steekt of bij Femke Schyvens, Heibloemstraat 6 D, geraakt. Vermeld bij de inschrijving je naam, je mailadres of telefoonnummer, de periode dat je komt, de menu’s en de nagerechten die je wenst.

 

Vrijdag 14 april: wielerwedstrijd in Zonderschot, in een organisatie van KWB. De wedstrijd omvat in totaal 110 km (20 ronden) en start om 17.30 uur. Het parcours loopt langs Zonderschot kerk (vertrek), Zonderschotsesteenweg richting Laar, Groenstraat, Heistseweg, Mechelbaan, Zonderschotsestwg (aankomst).

Alle koersformaliteiten en info voor renners en supporters zijn te verkrijgen op 14 april in Parochiecentrum Withof vanaf 15.30 uur.

 

PAROCHIEONTBIJT

Op zondag 12 maart kan je tussen 8 en 11 uur weer heerlijk komen ontbijten in zaal Withof. Vrijwilligers zorgen dan voor croissants, verschillende broodjes en brood, spek met eieren, divers beleg, koffiekoeken en warme en koude dranken. Lekker ontbijten zonder afwas: daarvoor kom je naar Withof! De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het parochiecentrum.

Deelnemen kost 10 euro/volwassene en 5 euro/kind (6-12 jaar). Inschrijven kan tot 4 maart bij

Hugo Ooms

Tel. 015 24 90 55

Hugo.ooms@skynet.be

Greta Verschoren

Tel. 015 22 09 03

  

WOK-à-volonté

Ten voordele van de bouw van de nieuwe chirolokalen zullen de vrijwilligers van vzw Bochizon op 4 maart heerlijke wokgerechten presenteren in zaal Withof, en dit vanaf 17 uur. Voor 15 euro per persoon kan je van al dat lekkers zoveel proeven als je wil. Dranken zijn apart te betalen.

Inschrijven doe je bij een bestuurslid van Bochizon of bij de familie Heremans, Heibloemstraat 10. Betalen bij inschrijven.

De inschrijvingen worden afgesloten op 28 februari.

Info:

Familie Heremans

015 22 09 77

 

ASWOENSDAG

Op woensdag 1 maart is er een in de kerk een woorddienst met asoplegging om 14.30 u.

Iedereen is welkom!

 

VORMSEL 2017 en CATECHESE

Kinderen die in 2005 geboren zijn, mogen in 2017 gevormd worden. Het Vormsel zal in onze parochie toegediend worden op zaterdag 22 april 2017 om 14 uur. Ouders die hun kind volgend jaar willen laten vormen zijn hartelijk uitgenodigd op een infomoment: woensdag 19 oktober tussen 18.30 u. en 19.30 u. in zaaltje Trefpunt (gang tussen de grote en de kleine zaal).

De vormselcatechese zal doorgaan op woensdagen 18 januari, 1 februari, 15 februari, 15 maart en 29 maart, telkens van 13.15 u. tot 14.45 u. in de kleine zaal. Op zaterdag 18 februari is erd e naamopgave tijdens d e eucharistieviering om 17.30 u. Op woensdag 29 maart is er een ouderavond om 19.30 u. in de kleine zaal.

De repetities voor de vormselviering zijn voorzien op woensdag 12 en 19 april van 13.00 u. tot 14.30 u.

Meer info bij

Jolien Vervoort

Jolien.vervoort@outlook.com  

Lut Staquet

Gsm 0494 75 48 82

Steffi Heremans

 

KLAPPETTER

Het twintigste toneelseizoen van theater Klappetter staat voor de deur. De keuze is dit jaar gevallen op “Rare kwasten op jenever” geschreven door Luc Kerkhofs, de regie is in handen van Leo Thys en René Boone.

Op de planken: Paula Imbrechts, Gerda Serneels,Margot Lenchant, Stefan Verbeeck, Reinhard Van Roosbroeck,

Rudy Bellekens, Ronny Van Roosbroeck, Luc Speltens, Rudi Florenty en Leo Thys.

Het echtpaar Melanie en Toet Cannol, bewoners van een huurhuisje op het Zonderschot, genieten van

elkaar en voorzien in hun dagelijks onderhoud door gekregen of gevonden voorwerpen te verkopen.

Elke vorm van hygiëne is hun vreemd, ze leven als echte clochards maar zijn mensen met een gouden

hart. De beste vriend en helper van de Cannols is Beireke, een brave maar ietwat simpele man. Huishuur

betalen ze niet en de aangeboden hulp door de sociale dienst weigeren ze pertinent. Bij de komst van hun

nieuwe buren, die zowat hun tegenpolen blijken te zijn, verandert er heel wat. Hilarische taferelen stapelen

zich op....

De jubileumvoorstellingen zullen plaatsvinden in zaal Withof op vrijdagen 27 januari en 3 februari, zaterdagen 28 januari en 4 februari, maandag 30 januari, dinsdag 31 januari en donderdag 2 februari 2017 om 20 uur en tijdens een matinee op zondag 29 januari 2017 om 15 uur.

Gereserveerde plaatsen zijn aan p euro/stuk verkrijgbaar vanaf 1 december 2016 bij

René Boone

Tel. 015 22 02 00

gsm 0476 39 79 69

Ronny Van Roosbroeck

gsm 0498 28 74 98

of via www.klappetter.net

 

FEMMA

Vrijdag 2 december vieren we ons 60-jarig bestaan. Iedereen is om 19.00 u. welkom in de grote zaal voorde feestelijke jubileumvieing. De kookploeg van de KWB zorgt voor een feestmaaltijd. We nodigen vooral ook de oud-leden van harte uit om samen herinneringen op te halen. Afsluiten doen we met een muzikale ontspanning.  Deelname: voor leden 15 euro en voor niet-leden 17 euro.  Inschrijven voor 25 november bij

Greta Vonckx, gsm 0499 30 69 36

Rita Heremans, tel. 015 22 02 80

Femma.zonderschot@gmail.com.

 

WANDELEN IN ZONDERSCHOT

Zondag 16 oktober kan je samen met KWB de Sonneschotwandeling stappen: vertrek aan de kerk om 14.15 u. Na de wandeling volgt nog een etentje (kroketten met kip en champignonsaus) en gratis tombola in de kleine zaal. Deelnemen kost 8 euro (niet-leden betalen 2 euro meer)

Inschrijven kan tot 3 oktober bij

André Van Egdom

Tel. 015 24 70 75

 

WINTERKAARTCRITERIUM

Het kaartcriterium van KWB start op donderdag 20 oktober om 20 uur in de kleine zaal. Andere speeldagen: 3 en 17 november, 1, 10 en 29 december, zaterdag 14 januari (ook kienen), 26 januari, 9 en 23 februari, 9 en 23 maart. Eindklassement op vrijdag 7 april.

 

PASTORALE EENHEID

De 5 plenaire avonden:

-de pijler Liturgie en gebed:  donderdag 22 september 2016 om 20 u. in de parochiezaal van Heist-Statie.

Er zal o.a. gesproken worden waar er in de toekomst eucharistie gevierd wordt en waar er gebedsdiensten of Woord- en Communiediensten kunnen plaats vinden;

-de pijler Catechese en Verkondiging: donderdag 20 oktober 2016 om 20 u. - plaats wordt later bepaald.

We doen concrete voorstellen over Catechese en Verkondiging en voorbereiding op sacramenten (doopsel, Eerste Communie, Vormsel, huwelijk,…). Hierbij horen ook de geloofsavonden, de Bijbelgroepen,….

-de pijler Gemeenschapsopbouw: donderdag 17 november 2016  om 20 u. - plaats wordt later bepaald.

Bij deze groep hoort ook de persoon van de Stuurgroep die de eindverantwoordelijkheid over de Pastorale Eenheid zal dragen.

-de pijler Diaconie: dinsdag 13 december 2016 om 20 u. – plaats wordt later bepaald.

Ieder van ons weet hoe belangrijk de zorg is voor de medemens. Hiertoe behoort Ziekenzorg maar ook veel andere initiatieven en groepen die in dienst staan van mensen en zeker de meest kwetsbaren.

-de pijler Financieel en Materieel Beheer en Centraal Secretariaat: donderdag 19 januari 2016 om 20 u. – plaats wordt later bepaald.

We zetten concrete stappen naar een goed werkend overkoepelend Centraal Secretariaat en het Financieel en Materieel Beheer voor de toekomst zal geschetst worden.

Vijf avonden die niet te missen zijn! Wij rekenen op uw aanwezigheid om mee te bouwen aan de kerk van morgen!

 

FIJN WERKJAAR!

Niet alleen de scholen, ook de verenigingen zijn begin september met een nieuw werkjaar gestart: vol enthousiasme en met veel hoop op succesvolle activiteiten.

 

GEEN ZOMER ZONDER VLAAMSE KERMIS OP ‘T ZONDERSCHOT

De zomer is niet geslaagd als je begin augustus niet een keertje op ’t Zonderschot passeert. Jaarlijks bruist de parochie dan van de activiteiten voor jong en oud en ook de lekkere mosselen zijn tot ver buiten de parochiegrenzen een begrip. Van 31 juli tot 2 augustus weet je dus waar je te voet, met de fiets of met de wagen eens moet langskomen.

Tientallen vrijwilligers, jongeren en ouderen, zullen zich weer drie dagen inzetten om het elke bezoeker naar zijn zin te maken. Alle Zonderschotse verenigingen verlenen hun medewerking en ook tal van parochianen die niet onmiddellijk actief zijn in een vereniging, zijn paraat voor dit jaarlijkse Zonderschotse evenement. 

De Vlaamse Kermis… dat is sport en spelen, kubben, fietsen, kaarten, dansen en zingen, een concert bijwonen, zelf pizza bakken en zeker ook lekker eten zonder thuis met een berg afwas te zitten!

Zo organiseert Ziekenzorg Zonderschot op zondag 2 augustus om 14 uur een optreden in de kerk. Het plaatselijk koor zorgt voor een opwarmertje waarna de muzikale groep ‘De Broomsticks’ optreedt. De groep brengt Nederlandstalige liedjes. Tijdens het tweede gedeelte spelen en zingen ze voor ons liedjes die je zelf mag kiezen uit een boekje en die we dan luidkeels mogen meezingen.

Breng familie en vrienden mee zo wordt het een echt Zonderschots zangfeest.

Prijs: 4 euro, inbegrepen een drank en een koekje.

Wie het liever actiever houdt, kan zich tussen 8 en 15 uur inschrijven voor één van de bewegwijzerde fietstochten (22, 36 of 58 km). Deelnemen kost 2 of 3 euro (consumptiebon inbegrepen).

Daarna is een bezoek aan de Vlaamse kermis met o.a. mosselen, biefstuk, stoofvlees of koude schotel een uitstekend idee.

 

Het volledige programma:

 

Vrijdag          5/08/2016

18u00    Dorpscafé met speciaalbieren

18u00    Frietkraam

20u00    Kaartspel

20u00    Kienen

20u00    Casino avond

 

Zaterdag       6/08/2016

13u00    Dorpscafé met speciaalbieren

13u00    Paardenmolen

13u00    Kinderkramen en schietkraam

14u00    Koers V.W.V. reeks CDE

16u00    Koers V.W.V. reeks AB

14u00    RC auto tornooi 

16u00    Restaurant met mosselen, biefstuk, stoofvlees, koude schotel, ijs…

22u00    Optreden coverband Creep en afterparty met DJ Henky

 

 

Zondag          7/08/2016

08u00    Dorpscafé met speciaalbieren

08u00    Familie fietstochten

11u00    Frietkraam

11u30    Feestmaal

12u00    Paardenmolen

13u00    Kinderkramen en schietkraam

13u00    Kinderworkshops

13u00    Pannenkoeken en ijskreem op de speelplaats

14u00    Workshops gezelschapsspelen

14u30    Optreden Zonderschots koor

16u00    Restaurant met mosselen, biefstuk, stoofvlees, koude schotel, ijs…

19u00   Country dance met Beethovens Boogie Country Trio

 

Met de opbrengst van de Vlaamse kermis worden investeringen gedaan waar heel de parochiegemeenschap wel bij vaart. Zo zijn er in het verleden tafels en stoelen aangekocht die de Zonderschotse verenigingen kunnen gebruiken bij hun grote evenementen. Materiaal voor kerk en zalen aankopen behoort ook tot de mogelijkheden en nu de bouwplannen van de chiro in uitvoering zijn, is een vorm van financiële ondersteuning op dat vlak uiteraard ook een optie. Redenen genoeg dus om begin augustus een bezoekje te brengen aan de Vlaamse kermis op de speelplaats en het chiroterrein, in de kerk en in zaal Withof.

 

STEUN DE CHIRO met hun NIEUWBOUW

Gedurende het Europees Kampioenschap voetbal kan je alle wedstrijden volgen op het enige grote scherm in Heist, een organisatie van het bouwcomité Bochizon en De Baar. Dat grote scherm is opgesteld aan de chirolokalen  in de Withofstraat 10. Vanaf één uur voor de wedstrijd kan je je plaatsje op de grote tribune uitkiezen.

Zeker niet te missen:

·         13 juni om 21 uur: België-Italië

·         18 juni om 15 uur: België-Ierland

·         22 juni om 21 uur: België-Zweden.

De toegang is gratis, dranken aan democratische prijzen.

De opbrengst is bestemd voor de nieuwbouw van de chiro.

 

VLAAMSE KERMIS 2016

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus.

Hou deze dagen vrij!

 

ZONDAG 5 JUNI = OPEN KERKENDAG 

Op zondag 5 juni zetten we van 10 u. tot 17 u. de deuren van onze kerk uitnodigend open voor bezoekers. Het thema van deze Open Kerkendag is “Klanken en stilte”.  Traditiegetrouw willen we het bezoek aan het kerkgebouw een meerwaarde geven door een tentoonstelling en een optreden van het zangkoor.  In samenwerking met de Academie voor Beeldende en Toegepaste kunsten van onze gemeente, mogen we schilderijen van Annie Sterckx bewonderen.  Om 14.30 u. en 16 u. is er een optreden van ons parochiekoor o.l.v. Tine Verdonck met aangepaste teksten gebracht door acteurs van Theater Toeval.

In de kerk ligt heel wat uitgebreid informatiemateriaal ter beschikking over het aanbod in de verschillende kerken die kunnen bezocht worden.

Op www.openkerkendagen.be kan je het volledige programma voor het weekend vinden.

 

NIEUWE PINTPONGKAMPIOENEN

De Zonderschotse Pintpongers waren dit jaar aan hun 11de clubkampioenschap toe. De jeugd heeft de macht gegrepen. Alle nieuwe kampioenen zijn jonger dan 20 jaar, een mooie toekomst lacht ons toe. Ook dit jaar had het Pintpongbestuur, Geert, Jo en Jakke, weer vijf verschillende pingpong-varianten uit hun hoed getoverd. Dat betekent dat er nu al 55 verschillende pingpong-varianten de revue gepasseerd zijn. Na een mooie pingpong-namiddag mochten zij een nieuwe clubkampioen in de spreekwoordelijke bloemetjes zetten. Dries Vercammen, een grote belofte in de pingpongwereld, was dit jaar de beste pintponger en dus terecht “kampioen 2016” noemen. In een bloedstollende finale klopte hij Danny Van Hoogten op de meet! Er waren ook Pintpong-titels te winnen in de aparte disciplines. Al fietsend pingpongen is geen lachertje, Jaro De Meutter werd onze FIETS-kampioen. Pingpongen met een chocolade palet, over een chocolade netje, ook dat is geen pretje. Jeffrey, onze trouwe pingpong-chocolatier bij Belcolade, toverde deze pingpong-discipline in mekaar. Dries Vercammen werd  CHOCOLADE-kampioen. Als voorbereiding op het grote EK-voetbal-Tornooi hadden De Pintpongers een leuk voorproefje in mekaar gestoken. Nick Ceuppens leek het meest op Kevin De Bruyne en werd onze verdienstelijke EK-kampioen. Terwijl Bochizon volop een nieuw chirolokaal bouwt in onze parochie, dacht het pintpong-bestuur ook een pingpong-variant rond deze gebeurtenis te bouwen. Kamiel Van Hoogten werd zo BOCHIZON-kampioen. Pingpongen op 12 kleine tafeltjes is niet iedereen gegeven. Deze pingpong-variant was best een leuke ervaring voor alle deelnemers. Deze titel werd niet toegekend. Wederom zal het ludieke Pintpong-bestuur een jaartje kunnen nadenken over de 5 volgende pingpong-varianten.  Al wie graag een pingpong-balletje slaat, is elke dinsdagavond, vanaf 20.30 uur, welkom in zaal Withof te Zonderschot. De nadruk ligt vooral op het recreatieve van deze leuke bal-sport.  5 juli is de laatste pingpong-avond van dit seizoen en vanaf 30 augustus beginnen we met nieuwe moed aan het 12de jaar pingpong op Zonderschot. Welkom aan iedereen !

 

KLANKEN UIT VIER WINDSTREKEN

Op vrijdag 13 mei verzorgde ons zangkoor o.l.v. Tine Verdonck samen met het koor 4-tune uit Retie, het koor van het Tropisch instituut uit Antwerpen, het koor Contento uit Merksem, met solisten Dirk Van der Roost (trompet) en Patricia Kemunto Onguti ( zang) en vier Peruaanse muzikanten Camerata Perú een schitterend en hoogstaand concert in onze bomvolle kerk.  De finale uitgevoerd door alle muzikanten, koren en solisten groeide uit tot een grandioze apotheose die door het publiek gewaardeerd werd met een minutenlange staande ovatie.

Proficiat aan de koren en het Peruaans ensemble!

Dank vooral ook aan de vele medewerkers, voor en achter de schermen.

 

KWB-Weekend O.H.Hemelvaart

Reeds vele jaren gaan we tijdens het hemelvaartweekend op reis met KWB-leden. In 2016 zal ons weekend doorgaan op 5, 6, 7 en 8 mei (3 overnachtingen). Bestemming is de omgeving van Aschaffenburg. Wij bezoeken o.a. Stad Frankfurt / Main – Bad Homburg – Aschaffenburg – Lohr / Main (SpessartmuseumMespelbrunner SpessarträuberGelnhausen  We verblijven in Hotel Christel dat  gelegen is in Heimbuchenthal.

De prijs voor het ganse weekend bedraagt 330 euro per persoon (uitgezonderd persoonlijke uitgaven). Niet-leden betalen 25 euro/persoon meer. Bij inschrijving betaal je een voorschot van 130 euro/persoon. Voorschot betaald is ingeschreven. KWB-leden hebben voorrang om mee te gaan op ’t weekend.

Inschrijven gebeurt uitsluitend bij André Van Egdom, 015 24 70 75

 

PAROCHIEONTBIJT op zondag 6 maart

Croissants, verschillende soorten broodjes met beleg, spek met eieren, koffiekoeken… tussen 8 en 11 uur kan je weer lekker komen ontbijten in zaal Withof.

Deelnemen kost 9 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen 6-12 jaar.

Inschrijven kan tot 1 maart bij

Hugo Ooms

Lostraat 145

tel. 015 24 90 55

hugo.ooms@skynet.be

Greta Verschoren

Tel. 015 22 09 03

 

ASWOENSDAG

Op woensdag 10 februari is er in de kerk een woorddienst met asoplegging. We starten om 14 uur.

 

Zaterdag 2 januari 2016: Lego-bouwdag van KWB

voor het ganse gezin tussen 10.00 u. en 16.30 u. Kom mee 20 000 legosteentjes bouwen in een lego-minidorp. Iedereen – klein en groot - is welkom vanaf 10 uur in de grote zaal. Er zijn ook enkele nevenactiviteiten zoals kindergrime, ballonblazen, cupcakes versieren enz. Voor de innerlijke mens zijn er hotdogs en drank aan democratische prijzen verkrijgbaar.

 

NIEUWJAARZANGERS

KWB, FEMMA, CHIRO en ZAALCOMITE nodigen alle nieuwjaarszangers (klein en groot) uit om op 31 december tussen 10 en 15 uur hun mooiste liedje te komen zingen in zaal Withofke.

Warme chocomelk of iets straffers staat klaar en een snoepje krijg je er bovenop.

Tot dan!

 

Zalig Kerstmis en een inspirerend en fantastisch 2016!

 

KERSTVIERINGEN 2015

De kerstboodschap van vrede, hoop en verwachting is meer dan actueel in onze maatschappij. Stilstaan bij het verhaal over de geboorte van Jezus is dus zeker op zijn plaats.

Ter gelegenheid van Kerstmis kan je op de volgende momenten een kerstviering bijwonen. Deze bijzondere eucharistievieringen worden opgeluisterd door de parochiekoren en/of live muziek.

·         Zonderschot: donderdag 24 december om 20.00 u. (met zangkoor)

·         Heist-Goor: donderdag 24 december,  om 17.30 u. zingt het koor kerstliederen en om 18.00 u. is er een eucharistieviering (met zangkoor)

·         Heist-Goor: vrijdag 25 december om 9.00 u. kerstviering (met de fanfare)

·         Pijpelheide:  donderdag 24 december om 20.00 u. (gezinsviering met zangkoor en kinderkoor)

·         Booischot: donderdag 24 december om 18.30 u.

·         Booischot:  vrijdag 25 december om 10.30 u.

Zalig Kerstmis!

 

 “K.W.B. - IN BEWEGING FALOS WANDELING”

Wandelen is de gemakkelijkste en meest toegankelijke manier van bewegen. Je hoeft er geen super conditie voor te hebben, het kost je niets en je kan het quasi overal.

Je fysieke gezondheid wordt er beter van. Wandelen werkt ontspannend en gaat stress tegen. Je slaapt beter. Je past het gemakkelijk in je dagelijkse activiteiten.

Je kunt het op elke leeftijd. Je kunt het doen met het hele gezin.

Je hebt maar een heel klein risico op blessures. Waarom nog wachten?

Op zondag 13 december 2015 organiseert KWB-Zonderschot i.s.m. Den Toer van Heist zijn jaarlijkse Faloswandeling.

Wie kan deelnemen? Iedereen, er is zelfs een parcours voor rolstoelgebruikers.

Waar vertrekken? Parochiezaal WITHOF, Withofstraat 4 2220 Heist o/d Berg

Wanneer u kan vertrekken? Tussen 8.00 u. en 15.00 u.

Er zijn 3 wandelingen voorzien met een afstand tussen 8 en 14 km. Er is ook een parcours van 5 km dat geschikt is voor rolstoelen en buggy’s.

Deelnemen kost 1,50 euro. KWB-leden betalen 1,20 euro bij het tonen van de nieuwe lidkaart (ook gezinsleden). Kinderen <12 jaar stappen gratis mee.

Bovendien ben je dan ook verzekerd.

Heeft u nog vragen? Contacteer dan

André Van Egdom

Tel. 015 24 70 75

 

10 jaar “De Pintpongers

Tussen pot en pint, aan het einde van het schoolfeest van de plaatselijke school, werden in 2004 plannen gemaakt om te starten met een Zonderschotse pingpong-vereniging. Het bleef niet alleen bij woorden, Jakke en Jo zetten hun zattemans-praatjes om in werkelijkheid.

Gesprekken werden aangeknoopt met KWB-Zonderschot, zodat deze pingpong-club onder KWB-vlag kon worden opgestart in de Zonderschotse zaal Withof.

8 maart 2005 was het dan zover. Een 25-tal sportievelingen waagden tijdens de eerste weken hun kans om hun pingpong-talent tentoon te spreiden. Jo en Jakke zochten en vonden bij Geert een 3de bestuurslid voor deze prille pingpong-vereniging. Het ludieke bestuur staat nog steeds aan het roer.

Al snel bleek dat er nood was aan een sportieve maar vooral 100% recreatieve tafeltennis club in de buurt van het Heistse Zonderschot. Ons motto was “gewoon lekker een balletje slaan en gezellig samen zijn”. Zowel jong als oud, dames als heren, geoefende als niet geoefende sporters waren en zijn nog steeds welkom bij deze tafeltennissers.

Bij een nieuwe club hoorde ook een nieuwe naam. Deze werd gekozen uit de vele voorstellen die ingediend werden door de nieuwe club-leden. “De Pintpongers”, een naam bedacht door Jarno, werd boven de doopvont gehouden. Fikke bedacht er mooi nieuw logo bij en De Pintpongers konden helemaal van start gaan.

En nu …

Bij 10 jaar “De Pintpongers” hoort natuurlijk een gepast feestje.

Op 9 oktober worden alle huidige maar ook gewezen pintpong-leden verwacht in zaal Withofke. Ook enkele bevriende sport, en pingpongverenigingen zijn uitgenodigd.  Vanaf 20.00 uur voorzien we een receptie, die later op de avond zal uitgroeien tot een praat- en dansavond. Hopelijk mogen veel pintpong-liefhebbers deze avond de weg vinden naar het Zonderschotse Withofke en samen met  het ludieke bestuur er een mooie avond van maken.

 

STAP UIT JE SCHADUW

Onder dit thema zorgt KWB de volgende maanden weer voor een resem activiteiten.

Het KWB-JAARPROGRAMMA voor 2015-2016 bekijk je hier.

Stap uit je schaduw en doe mee!

 

 

KIES JE ACTIVITEIT

De vakantie is achter de rug en dus zijn alle verenigingen weer druk in de weer met eenmalige, wekelijkse of maandelijkse activiteiten. Wekelijks sporten kan als volgt:

·         Turnen en yoga bij Femma

·         Ping-pongen bij de Pintpongers, elke dinsdag om 20.30 u. in de grote zaal

·         Volleybal: JONGENS en MEISJES: trainingen, iedere donderdag van 20.00 u. tot 22.00 u. in “De Sporthal” Lostraat. Elke eerste donderdag van de maand kunnen alle geïnteresseerden komen kennismaken, dan spelen we een recreatief matchke onder alle aanwezigen. De wedstrijden vinden plaats op  vrijdagavond of zondagvoormiddag in “De Sporthal”

·         Mountainbike Iedere zondag vertrek om 7.45 u.  meer info bij het bestuur. Op woensdag met koersfiets, vertrek om18.30 u aan de kerk

·         Tripletrappers vertrekken iedere  zondagmorgen aan de kerk om 9 uur.

·         Countrydans maandagavond om 19.30 uur in zaal “Withof” behalve als KWB vergadering heeft

 

 

50STE RONDE VAN ZONDERSCHOT 2015

Help mee aan het wereldrecord stoelendans: donderdag 13 augustus, Mechelbaan Heist-op-den-Berg om 19 uur (paardenpiste ter hoogte van nr 89)

Zoals elk jaar organiseert Chiro Zonderschot ook dit jaar weer een loopkoers, voor lopertjes van °2001 tot °2009. Het startschot zal gegeven worden op zondag 9 augustus en de laatste rit wordt gelopen op zondag 16 augustus. Zo kan je op zondag 9 augustus in de Withofstraat genieten van varken aan ’t spit, enkele biertjes van onze eigenste Zonderschotse bierliefhebbers. Daarnaast zijn er ook nog twee attracties, volksdansen en een heuse rodeo stier! Het befaamde eierwerpen en het verkrijgen van overheerlijke clubs zullen op het programma staan in de Groenstraat. Hiernaast zal je op maandag 10 augustus ook kennis kunnen maken met onze veldloop. Op dinsdag 11 augustus kunnen we onze dansbenen loszwieren tijdens het optreden in de Tiendestraat. Vanwege de vijftigste editie zal dit een exclusief optreden zijn van de Ludo’s met special guests. De dag erna kan je je opnieuw helemaal laten gaan, want we vieren raar-met-je-haar-dag! Woensdag 12 augustus in de Heibloemstraat zullen we net zoals vroeger opnieuw bakken stapelen als attractie. Op donderdag 13 augustus verwachten we jullie zoals andere jaren op de paardenpiste. Je kan er zelf je forel komen vangen en deze heerlijk laten klaarmaken op de BBQ. Er staat ook een uitdaging op ons te wachten, we willen namelijk het Belgisch record stoelendansen verbreken en daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Op vrijdag 14 augustus nodigen we jullie graag uit in het plasstraatje. Naast het loopgebeuren kan je ook genieten van een heerlijke BBQ, lekkere cocktails in onze cocktailbar en zomerse muziek op onze Beachparty! Op zaterdag in de Peremansheidestraat kan je je hersencellen nog eens laten werken tijdens een quiz. Dit jaar zullen er twee categorieën zijn: één voor kinderen en één voor volwassenen. Op zondag 19 augustus verwachten we jullie allemaal om 14u in de Withofstraat. Naast onze vaste lopertjes kunnen nu ook de allerkleinste en de veteranen hun beste beentje voorzetten. In de parochiezaal zullen er pannenkoeken en croque monsieurs te verkrijgen zijn aan democratische prijzen. Om 20 uur verwachten we al onze lopertjes terug voor de prijsuitreiking. Hou deze datums alvast vrij in jullie drukke agenda’s, voor meer info kan je ook terecht op www.chiro-zonderschot.be.

 

 

Heeft Zonderschot het “Buiten-gewoonste plekje” van de provincie Antwerpen?

Met het project ‘Buiten-gewone plekjes’ wil de Provincie Antwerpen verloedering van de open ruimte tegengaan en landschapsbeleving een zo breed mogelijk draagvlak bezorgen met inspraak van gebruikers  en omwonenden. In 2014 werden er meer dan 300 verrommelde plekjes ingezonden. Uiteindelijk koos het publiek zelf 50 plekjes uit die een opknapbeurt en een groene herinrichting ter waarde van 2000 euro wonnen: hierbij was ook het “buitengewone plekje te Zonderschot”.

De afgelopen maanden hebben de Antwerpse regionale landschappen samen met de gemeenten en lokale jeugdverenigingen, scholen, enthousiaste buurtbewoners, natuurverenigingen en sympathisanten dan ook volop wilgenhutten gevlochten, streekeigen hagen en bomen geplant, boomgaarden hersteld, picknickbanken geplaatst, speelgroen ontworpen, geurige kruidenhoekjes gecreëerd en insectenhotels gebouwd.

Groene driehoek Peremansheidestraat in Zonderschot

Het driehoekig perceel tussen de Peremansheidestraat en de Drie Maagdekensstraat (nabij de spooroverweg) werd vorig jaar genomineerd als “Buiten-gewoon plekje”. Regionaal Landschap Rivierenland en het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg sloegen de handen in elkaar om een herinrichtingsplan op te stellen om de buurt op te fleuren. Omwonenden en gebruikers van het plekje mochten tijdens een inspraakvergadering mee beslissen wat er met dit stukje braakliggende grond zou gebeuren.

Er werd besloten deze groene driehoek op te leuken met een picknickbank met rondom een haagje en een beestentoren die middenin een bloemenweide staat. Verder werd er een brugje vanaf het dolomietpad (fiets-en wandelpad) over de gracht aangelegd om de bereikbaarheid te verhogen. De grote wilg mocht uiteraard blijven staan. Tot slot werd er ook een wilgenscherm gecreëerd dat het wandelpad langs het plekje begeleidt. De leerlingen van de basisschool De Zonne van Zonderschot hielpen bij de realisatie van de beestentoren. Bank, beestentoren en wilgenschermen zijn er al, de bloemenweelde voorlopig nog niet…

 

 

 


Het plekje van Zonderschot

Zonderschot telt heel wat typische en mooie plekjes. Weet jij waar we ons fototoestel gebruikten?

Doe de test... 

Het verdwenen kapelletje...

Niet zo bekend als het paneel van de Rechtvaardige Rechters, maar ook (en definitief) verdwenen op 't Zonderschot: de kapel van de drie maagden. Lees verder... 

   

Suggesties?Vragen?

Heb je vragen over de parochie of suggesties voor deze site, laat het ons gerust weten en stuur een mailtje: info@zonderschot.be

 

Alle foto's worden geacht te behoren tot het publiek domein. Vind je sommige foto's te persoonlijk, laat het weten. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken naar: