PRINS CARNAVAL DE NACHTVLINDERS 

zaterdag is Wim van Herck voor de derde keer op rij 
prins carnaval geworden van Haasdonk.  

Van links naar rechts: 
Paul vandevoorde (begeleidende accordeonist), 
Karel Andries, Pietje Foubert en Wim van Herck.
 


 Dit jaar zijn er 3 kandidaten: 

Wim Van Herck (29 jaar) uit Haasdonk
Pietje Foubert (30 jaar) uit Temse velle
en Karel Andries uit Beveren. 

De voorbije twee jaar won Wim Van Herck. Hij zal dus voor de 3de keer strijden voor de titel van Prins Carnaval. Hij wordt al twee jaar op rij uitgedaagd door Pietje Foubert die dit jaar hoopt op de overwinning. Nieuw in het gezelschap is Karel Andries uit Beveren. Hij stelt zich voor de eerste keer kandidaat. 

De kandidaten moeten drie proeven afleggen. In de eerste moeten zij hun zang- of voordrachttalent tonen en een carnavalsnummertje brengen. Uiteraard gaat er extra aandacht naar hoe de kandidaten zich verkleden en hoe zij de zaal kunnen animeren. De tweede proef is traditioneel bierproeven en de derde proef wordt pas bekend gemaakt op de verkiezingsavond zelf. 

Naast een jury van carnavalsprinsen, - prinsessen, keizers of keizerinnen kan ook de zaal stemmen voor zijn favoriete kandidaat. Tal van sympathisanten en carnavalsgroepen uit de streek komen dan ook supporteren waaronder de Beursvrienden uit Kieldrecht, De Leutige Fuivers uit Temse, De Flippen uit Verrebroek, de Orde van Keizer Mon uit Sinaai, De Velleniers uit Temse Velle, ... enz. Ook vanuit Nederland mogen we jaarlijks carnavalsgroepen verwelkomen.

Het verkiezingsbal start om 20.30 uur en vindt traditioneel plaats in het Parochiehuis van Haasdonk. Rond middernacht zal geweten zijn wie de komende carnavalstoet zal regeren over Haasdonk.

Gelieve ook al te noteren dat:
- de 30e carnavalsstoet van Haasdonk dit jaar plaatsvindt op zondag 9 maart.
- de 3e fuif plaatsvindt op zaterdag 8 maart in het parochiehuis te Haasdonk