Onze Wintertochten in januari en onze Jef Pijptochten op 1 maart waren vrij succesvol, maar het zullen wel onze enige wandeltochtevenementen van 2020 blijven. Wie had dat zien aankomen? Nadat van hogerhand alle wandeltochten tot einde juli afgelast werden, waaronder dus ook onze Zachte Landingtochten in juni zijn nu de voorwaarden bekend waaronder evenementen opgestart mogen worden. Het Covid Event Risk Model zal bepalen hoe Covid-veilig een activiteit kan gerealiseerd worden.
Na het doornemen van deze maatregelen heeft het bestuur besloten dat hieraan op onze startplaats en nog minder op onze rustposten kan voldaan worden.
Ook zouden we het echt niet op ons geweten willen hebben dat we rechtstreeks of onrechtstreeks oorzaak zouden zijn van een Covid19 uitbraak in OTB, een verzorgingstehuis voor volwassenen met een mentale beperking. Evenzeer uit respect naar onze eigen medewerkers, naar onze leden en naar alle wandelaars toe, waar dan toch reeds heel wat mensen tot de risicogroep behoren, willen we geen enkel risico nemen. Onze gezondheid is en blijft ons hoogste goed! En dus zullen ook onze 37e Houtheimtochten, voorzien op 27/09/2020, NIET doorgaan.
We hopen dat onze specialisten deze pandemie zo snel mogelijk onder de knoet krijgen zodat we weer naar een normaal leven kunnen terugkeren. Hopelijk kan dit reeds begin 2021 al, maar dat zien we dan later wel weer.

Weet je het nog? Onze wandelweek 2018 in de Pfalz? Bewonder en geniet nog even na van de foto's Pfalz.
Je kan nu ook onze foto's van het wandelweekend 2019 in de Hunsrück bekijken. Foto's Hunsrück.
En ... wat waren ook weer de plannen voor dit jaar? Inderdaad, een wandelweekend in de Achterhoek. Nederland dus. En ook hier stak Corona een stokje voor. Maar goed, we hebben het uitgesteld naar 2021.


Sorry beste clubbestuurders en beste wandelaars,

maar ook onze 37e Houtheimtochten in Berg op 27/09/2020 worden !!! GEANNULEERD !!!

Ik wens jullie nog veel surf- (en wandel-) plezier.
En tot op één of andere wandeling.

Groetjes,
     Freddy Van der Borght