www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Dave

Kleine paadjes en grote bossen aan de Maas

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Dave

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart


Dave is een kleine deelgemeente van Namen. Het prachtig kasteel aan de Maas, het grootste eiland van ons land l'őle de Dave, de zeilclub, het fort van Dave, het zijn allemaal drogredenen om een wandeling hier te laten starten. Het is het netwerk van kleine paden in en rond het dorp dat ons naar hier haalde. Ze lopen tussen oude muren, in tunneltjes onder de spoorweg, langs beekjes en weiden, langs achtertuintjes en een enkele keer er zelfs door. We vinden deze paadjes op de noordelijke zijde van de wandeling, tussen Dave en Naninne.
In totaal loopt ongeveer zes kilometer van de wandeling door grote bossen, over boswegen en -paden in alle soorten, van breed en berijdbaar tot smal en overgroeid en een paar keer nogal steil. Buiten de bossen lopen we rond de dorpen Lustin, Sart-Bernard en Naninne in mooie open landschappen. Het gehucht Fonds de Lustin ligt fotogeniek in de uitzonderlijk groene en rustige vallei van een beek.
De wandeling kent drie klimmetjes, in totaal moet 450 meter hoogteverschil overwonnen worden. De kapelletjes ten oosten van Lustin en ten westen van Sart-Bernard bieden welgekomen rustplaatsen op de wandeling.


Google kaart