www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Felenne

Grote wouden aan de Franse grens

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Felenne

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart

Topomap

Topomap viewer


Wie houdt van een wandeling door uitgestrekte wouden in afgelegen gebied, moet naar Felenne. Dit dorp bevindt zich letterlijk in een uithoek van het land, vlakbij de Franse grens en ver van alle grote verkeerswegen. Deze wandeling loopt van begin tot einde in uitgestrekte wouden waar je meer kans hebt om groot wild te ontmoeten dan mensen. Alleen aan de prachtig gelegen picknickplaats in de vallei van de Ruisseau d'Olenne strijken op warme dagen wat toeristen neer.
Gedurende enkele kilometers loop je op deze wandeling langs de Houille, een riviertje dat in Gedinne ontspringt en bij Givet in Frankrijk in de Maas uitmondt. Uit de rivier wordt in Frankrijk drinkwater gehaald, het water van de Houille is van een uitstekende kwaliteit en is zeer rijk aan zuurstof. De bever voelt zich in de Houille uitstekend thuis. Langs de Houille kom je langs de mooi gerestaureerde gebouwen van de oude watermolen van Bourseigne, een turbinemolen uit de 18de eeuw.
Bij de Chapelle Saint-Joseph in Felenne vind je l'Assiette Rouge, een Italiaans restaurant met een merkwaardige website.

Google kaart