www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Martelange

Het woud van Anlier

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Martelange

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart


Het woud van Anlier is een van de grootste wouden van BelgiŽ. Er leeft enorm veel wild en er wordt intensief gejaagd. Dit heeft als gevolg dat tijdens de jachtperiode, van oktober tot januari, wandelen in het woud verboden is. Vele heldere beken stromen door het enorme woud, de Rulles is de belangrijkste.
Het woud is opgenomen in een natuurpark: het Parc Naturel Haute-SŻre ForÍt-d'Anlier. Merkwaardig genoeg lopen door het hart van het woud geen lokale wandelingen. Alleen het GR-pad GR15 Ardennen-Eifel en het lange afstandswandelpad Gaume BuissoniŤre lopen tientallen kilometers door het ForÍt-d'Anlier. Op onze wandeling volgen we dankbaar de bewegwijzering van beide paden kilometers lang over het fantastisch pad langs de kleine Rulles. Voor het overige is er ongeveer geen bewegwijzering. We volgen brede en smalle bospaden en een paar keer is het wat zoeken naar een weinig gebruikte oude bosweg.
Het avontuurlijk karakter van de wandeling zit uiteraard in het zoeken van de juiste weg in dit enorm woud, maar ook in het oversteken van enkele beken, wat na hevige regenval ongemakkelijk kan zijn.

--> -->

Google kaart