www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Regniessart

Het woud van Nismes

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Regiessart

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart

Topomap

Topomap viewer


Het gehucht Regniessart, een goed bewaard geheim, bestaat uit een twintigtal huizen op een open plek in het immense ForÍt de Nismes. Vroeger woonden er houthakkers en boeren, de huidige bewoners zetten zich in voor de bescherming van deze uitzonderlijke omgeving. De huizen en de kapel werden gebouwd met de 'duivelssteen', een steen uit de lokale steengroeve die zo hard is dat men hem niet kan bewerken. De enige weg door het gehucht is moeilijk berijdbaar en voorbehouden voor lokaal verkeer. Ondanks de geringe hoogte van 350 meter valt er in dit gebied relatief snel en veel sneeuw.
De wandeling vertrekt aan de kapel van Regniessart en loopt volledig in het ForÍt de Nismes. We raden aan de beschrijving zeer aandachtig te volgen. Buiten het Croix Mattys en de piepkleine houten huisjes van de Baraque du Tilleul en de Baraque du Coq zijn er maar weinig bruikbare oriŽntatiepunten onderweg. Een paar keer moet je een beekje oversteken. Alleen bij de oversteek van de Ruisseau de Nouťe zou dit bij hoge waterstand problemen kunnen opleveren. Hier werd dan ook een alternatief in de tekst opgenomen.
Je kan in Regniessart verblijven verblijven en in Oignies-en-Thiťrache, het dichtstbijzijnde dorp, vind je Au Sanglier des Ardennes, een restaurant bekend voor zijn jachtmenu's.

Google kaart