www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Samree

De bossen van Samrťe

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Samree

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart


Samrťe is een hooggelegen dorpje in de Ardennen omringd door grote bossen. Er leeft veel groot wild in deze bossen. Overal op de wandeling zal je de grote pootafdrukken van herten op de boswegen zien en door everzwijnen omgewoelde stukken aarde.
Dit is een wandeling met een groot hoogteverschil: Samrťe is gelegen op 560 meter hoogte en het laagste punt van de wandeling, bij de samenvloeiing van de Ruisseau du Sart en de Ruisseau du Belva, bevindt zich op 300 meter. Dat hoogteverschil moet je overwinnen in de laatste vier kilometers van de wandeling. De klim verloopt grotendeels langs beken en is niet te steil.
We lopen op bos- en graswegen. Slechts af en toe komen we het bos uit en lopen we door gekapte vlaktes. Een drietal kilometer na het vertrek is wat oplettendheid vereist: we zoeken de weg naar een in onbruik geraakt wandelpad, het pad is nog moeilijk te herkennen en is over korte afstand zelfs helemaal verdwenen. Merkwaardig genoeg staat dit pad nog steeds ingetekend op de recente wandelkaart van de Ourthe Supťrieure. We voorzien een variante die dit moeilijk vindbare pad vermijdt. Deze variante, aangeduid met stipellijn op onderstaande kaart, maakt de wandeling ruim twee kilometer langer. Verder zijn drie passages wat avontuurlijker: een steile afdaling over een smal steenslagpad, een pad dat volledig verdwenen is onder de omgehakte sparren en een in onbruik geraakt woudloperspad.

Google kaart