www.wandelen.ssr.be

Originele wandelingen in BelgiŽ
Sautin

In de groene laars van Henegouwen over de Franse grens

Praktische gegevens

Folder

wandelfolder Sautin

GPS

gpx-bestand

Google kaart

Google kaart


De Transylvestre is een grensoverschrijdende lus van 23 kilometer lang, ontstaan door een samenwerking van de gemeenten Sivry-Rance (in BelgiŽ) en Eppe-Sauvage (Frankrijk). Het pad werd geopend in 2007 en is toegankelijk voor wandelaars en terreinfietsers. Op het terrein is de Transylvestre uitstekend bewegwijzerd met geel en er is een folder beschikbaar.
De hier voorgestelde wandeling loopt verschillende keren samen met de Transylvestre, maar zoekt hier en daar meer afgelegen delen in het grenswoud op. Daar is verdwalen niet uitgesloten: het padennet is er zo ingewikkeld dat het door geen enkele topografische kaart correct wordt weergegeven. De beloning voor het spoorzoeken is echter groot: het loofwoud is machtig, er zijn vele beekjes en er leeft enorm veel wild.
Bij het vertrek van de wandeling bevinden zich twee pierres-qui-tournent. Deze megalieten maken een halve draai om zichzelf op scharniermomenten in de beweging van de zon: bij middernacht, bij het opkomen van de zon en tijdens de kerstnacht.

Google kaart